Moja domowa piekarnia - AnaKa
Re: Moja domowa piekarnia - AnaKa
Aż ślinka cieknie i czuje się ten zapach świeżutkiego chlebka
;:94
;:94
Pozdrwaiam Małgosia
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=32248" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=32248" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 3892
- Od: 21 maja 2009, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: łódzkie
Re: Moja domowa piekarnia - AnaKa
Zapraszam
Moje wątki
Moje wątki
Re: Moja domowa piekarnia - AnaKa
j jak Tu stracić na wadze jeśli ogląda się takie smakołyki
Pozdrwaiam Małgosia
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=32248" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=32248" onclick="window.open(this.href);return false;
- samanti
- 200p
- Posty: 274
- Od: 28 mar 2008, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Lokalizacja: małopolska
- Kontakt:
Re: Moja domowa piekarnia - AnaKa
Aniu , jakie wspaniałości
Co tam masz na kolorowym ,dużym talerzu ?
Wygląda bardzo smakowicie ...
Co tam masz na kolorowym ,dużym talerzu ?
Wygląda bardzo smakowicie ...
pozdrawiam - Edyta Moja oranżeria i domowy zieleniec
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 3892
- Od: 21 maja 2009, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: łódzkie
Re: Moja domowa piekarnia - AnaKa
Samanti, na kolorowym talerzu kozi serek z zalewy oliwnej /pokazywałam kilka postów wcześniej/ z suszonymi pomidorami
Zapraszam
Moje wątki
Moje wątki
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 3892
- Od: 21 maja 2009, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: łódzkie
Re: Moja domowa piekarnia - AnaKa
Dzisiaj to obiadokolacja u nas była.Smaki wschodnie i lekkie
Kurczak teriyaki z gryczanym makaronem soba i dynią imbirową
Kilka kawałków kurczaka zalałam rano marynatą teriyaki i odstawiłam do lodówki.
Wieczorem wyjęłam kurczaka z zalewy i obsmażyłam porządnie na patelni grillowej na oleju.Przełożyłam do garnka i zalałam marynatą. Kiedy sos znacznie odparował , a kurczak był miękki ,dodałam pokrojoną dymkę i świeżą kolendrę.
Makaron soba - ugotowałam wg. przepisu i odcedziłam. Na głębokiej patelni podsmażyłam na oleju / najlepiej sezamowy/ dymkę, czosnek,utarty imbir i sezam.Wrzuciłam makaron i podsmażyłam razem.Wymieszałam.
Dynię miałam z jesiennych zapasów.
Pyszne danie
Kurczak teriyaki z gryczanym makaronem soba i dynią imbirową
Kilka kawałków kurczaka zalałam rano marynatą teriyaki i odstawiłam do lodówki.
Wieczorem wyjęłam kurczaka z zalewy i obsmażyłam porządnie na patelni grillowej na oleju.Przełożyłam do garnka i zalałam marynatą. Kiedy sos znacznie odparował , a kurczak był miękki ,dodałam pokrojoną dymkę i świeżą kolendrę.
Makaron soba - ugotowałam wg. przepisu i odcedziłam. Na głębokiej patelni podsmażyłam na oleju / najlepiej sezamowy/ dymkę, czosnek,utarty imbir i sezam.Wrzuciłam makaron i podsmażyłam razem.Wymieszałam.
Dynię miałam z jesiennych zapasów.
Pyszne danie
Zapraszam
Moje wątki
Moje wątki
Re: Moja domowa piekarnia - AnaKa
Ależ to apetycznie wygląda
Pozdrwaiam Małgosia
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=32248" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=32248" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 3892
- Od: 21 maja 2009, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: łódzkie
Re: Moja domowa piekarnia - AnaKa
Meg,Thina
Sobotni obiad, czyli rolada indycza faszerowana pieczarkami i szpinakiem z ryżem i fasolką w curry
filet z indyka
kilka pieczarek
liście szpinaku
cebula, ząbek czosnku
sól,pieprz, masło
Filet nacinam w dwóch miejscach, rozpłaszczam i przez folię spożywczą rozbijam tłuczkiem na równej grubości płat.Posypuję solą i pieprzem.
Cebulę kroję w kostkę i przesmażam na maśle, do tego wrzucam pokrojone pieczarki - smażę razem kilka minut.Dodaję pokrojone liście szpinaku i razem chwilę duszę. Dosmaczam solą i pieprzem.Przestudzę i wykładam na mięso.
Zwijam.Folię aluminiową smaruję masłem i układam na niej roladę.Mocno zwijam,a boki folii skręcam.Wygląda to jak cukierek.
Piekarnik nagrzewam do 220 stopni.Wkładam roladę do formy, a formę do drugiej,większej, w której jest woda do połowy wysokości.Wkładam formy do piekarnika i piekę 45 minut.
Mięso zostawiam w wyłączonym piekarniku jeszcze 15 minut.Wyjmuję, rozwijam folię i ostrożnie kroję na ukośne plastry.
Kiedy mięso piecze się ,gotuję woreczek ryżu /na dwie osoby/ i odcedzam. Na głębokiej patelni szklę połowę cebuli i wsypuję fasolkę /mrożona/ Duszę pod przykryciem podlewając odrobiną wody aż będzie prawie miękka. Wtedy odkrywam,wrzucam ryż,dodaję sól i pieprz - biały i żółte curry.Razem podgrzewam.POsypuję natką.Gotowe!
Danie jest lekkie i dietetyczne, ale bardzo smaczne.
Do tego konieczny kieliszek białego wina
Sobotni obiad, czyli rolada indycza faszerowana pieczarkami i szpinakiem z ryżem i fasolką w curry
filet z indyka
kilka pieczarek
liście szpinaku
cebula, ząbek czosnku
sól,pieprz, masło
Filet nacinam w dwóch miejscach, rozpłaszczam i przez folię spożywczą rozbijam tłuczkiem na równej grubości płat.Posypuję solą i pieprzem.
Cebulę kroję w kostkę i przesmażam na maśle, do tego wrzucam pokrojone pieczarki - smażę razem kilka minut.Dodaję pokrojone liście szpinaku i razem chwilę duszę. Dosmaczam solą i pieprzem.Przestudzę i wykładam na mięso.
Zwijam.Folię aluminiową smaruję masłem i układam na niej roladę.Mocno zwijam,a boki folii skręcam.Wygląda to jak cukierek.
Piekarnik nagrzewam do 220 stopni.Wkładam roladę do formy, a formę do drugiej,większej, w której jest woda do połowy wysokości.Wkładam formy do piekarnika i piekę 45 minut.
Mięso zostawiam w wyłączonym piekarniku jeszcze 15 minut.Wyjmuję, rozwijam folię i ostrożnie kroję na ukośne plastry.
Kiedy mięso piecze się ,gotuję woreczek ryżu /na dwie osoby/ i odcedzam. Na głębokiej patelni szklę połowę cebuli i wsypuję fasolkę /mrożona/ Duszę pod przykryciem podlewając odrobiną wody aż będzie prawie miękka. Wtedy odkrywam,wrzucam ryż,dodaję sól i pieprz - biały i żółte curry.Razem podgrzewam.POsypuję natką.Gotowe!
Danie jest lekkie i dietetyczne, ale bardzo smaczne.
Do tego konieczny kieliszek białego wina
Zapraszam
Moje wątki
Moje wątki
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 3892
- Od: 21 maja 2009, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: łódzkie
Re: Moja domowa piekarnia - AnaKa
Smalec.Wiem,że to tłuszcz, kalorie, itd. Ale nie potrafiłam sobie odmówić.
Pół kg bardzo chudego boczku
dwie średnie cebule
pół słoiczka suszonych pomidorów
jabłko, kwaskowate
kawałek papryczki chilli/ lub łyżeczka w proszku/
łyżka słodkiej czerwonej papryki
łyżeczka zielonego pieprzu z zalewy
sól i czarny pieprz
Boczek kroję w małą kostkę, wrzucam do garnka i smażę na wolnym ogniu aż cały tłuszcz się wytopi, a skwarki będą rumiane.Dodaję cebulę i jabłko pokrojone w kostkę, pieprz zielony. Pokrojone pomidory. Smażę razem .
Dodaję chilli, słodką paprykę, sól i pieprz.Mieszam i przelewam do kamionkowego naczynia
Pół kg bardzo chudego boczku
dwie średnie cebule
pół słoiczka suszonych pomidorów
jabłko, kwaskowate
kawałek papryczki chilli/ lub łyżeczka w proszku/
łyżka słodkiej czerwonej papryki
łyżeczka zielonego pieprzu z zalewy
sól i czarny pieprz
Boczek kroję w małą kostkę, wrzucam do garnka i smażę na wolnym ogniu aż cały tłuszcz się wytopi, a skwarki będą rumiane.Dodaję cebulę i jabłko pokrojone w kostkę, pieprz zielony. Pokrojone pomidory. Smażę razem .
Dodaję chilli, słodką paprykę, sól i pieprz.Mieszam i przelewam do kamionkowego naczynia
Zapraszam
Moje wątki
Moje wątki
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 3892
- Od: 21 maja 2009, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: łódzkie
Re: Moja domowa piekarnia - AnaKa
Obiad bardzo spóźniony, a właściwie gorąca kolacja
Zupa z kukurydzy
Dwie cebule
puszka kukurydzy
kawałek papryczki chilli lub w proszku
łyżeczka mąki kukurydzianej
2 łyżki masła /używam klarowane, bo nie zawiera cholesterolu/
pół litra rosołu lub wywaru z warzyw
szczypiorek i kilka łyżek śmietanki kremówki /niekoniecznie/
sól,pieprz
Cebule kroję i szklę na maśle , wrzucam kukurydzę i papryczkę, smażę razem kilka minut.
W garnku podgrzewam rosół, do którego wlewam wodę z puszki z kukurydzy, dodaję kukurydzę i cebulę z patelni. Gotuję razem 15 minut.Dosmaczam solą i pieprzem. Odlewam kilka łyżek do kubeczka i rozprowadzam mąkę.Zagotowuję.Miksuję blenderem,ale nie do końca. Posypuję szczypiorkiem
Makaron włoski ze szpinakiem i parmezanem
Zupa z kukurydzy
Dwie cebule
puszka kukurydzy
kawałek papryczki chilli lub w proszku
łyżeczka mąki kukurydzianej
2 łyżki masła /używam klarowane, bo nie zawiera cholesterolu/
pół litra rosołu lub wywaru z warzyw
szczypiorek i kilka łyżek śmietanki kremówki /niekoniecznie/
sól,pieprz
Cebule kroję i szklę na maśle , wrzucam kukurydzę i papryczkę, smażę razem kilka minut.
W garnku podgrzewam rosół, do którego wlewam wodę z puszki z kukurydzy, dodaję kukurydzę i cebulę z patelni. Gotuję razem 15 minut.Dosmaczam solą i pieprzem. Odlewam kilka łyżek do kubeczka i rozprowadzam mąkę.Zagotowuję.Miksuję blenderem,ale nie do końca. Posypuję szczypiorkiem
Makaron włoski ze szpinakiem i parmezanem
Zapraszam
Moje wątki
Moje wątki
- Haim
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 2515
- Od: 19 cze 2009, o 01:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Tczew
Re: Moja domowa piekarnia - AnaKa
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 3892
- Od: 21 maja 2009, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: łódzkie
Re: Moja domowa piekarnia - AnaKa
Asiu,piękny chlebek Piekłaś go na kamieniu?
Pracownia wypieków Liski to prawdziwa kopalnia przepisów na pieczywo.Też czasami korzystam
Pracownia wypieków Liski to prawdziwa kopalnia przepisów na pieczywo.Też czasami korzystam
Zapraszam
Moje wątki
Moje wątki