Jakie garnki wybrać?
- wiridiana
- 500p
- Posty: 529
- Od: 1 maja 2017, o 22:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Wołomin
Re: Jakie garnki wybrać?
Nie wiem na jakie patrzyłeś, ale te z serii OUMBÄRLIG mają grube dno. Właśnie taki użytkuję.
Re: Jakie garnki wybrać?
Przejrzałam sobie opinie tych garnków AMBITION i jakoś mnie nie porywają. W podobnej cenie możesz mieć garnki niemieckiej firmy Zwilling, która jest znana z bardzo dobrej jakości swojej stali produkowanej w Solingen
Polecam wejść na stronę zwilling.pl i obadać promocje, gdyż zawsze to jakaś oszczędność a garnki spokojnie starczą na długo. Korzystam to wiem
Polecam wejść na stronę zwilling.pl i obadać promocje, gdyż zawsze to jakaś oszczędność a garnki spokojnie starczą na długo. Korzystam to wiem
-
- 100p
- Posty: 187
- Od: 12 sie 2011, o 12:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Lokalizacja: woj. mazowieckie
Re: Jakie garnki wybrać?
Garnki zrobione ze szkła - to najzdrowsze gotowanie. Niestety trzeba się z nimi obchodzić bardzo delikatnie, nauczyć się właściwej eksploatacji tych wyrobów przy codziennym ich stosowaniu w kuchni.
Swego czasu był u mnie w domu taki garnek z przykrywką i był używany wyłącznie do gotowania w nim różnych zup. Kapuśniak, szczawiowa, pomidorowa były bardzo smaczne. Nikt nie miał wątpliwości, że oprócz smaku, gotowane w tym garnku zupy były prozdrowotne. Nie przedostawał się do nich ani chrom, ani nikiel obecny w stali kwasoodpornej. Nie wiem, czy w którejś z uczelni lub w instytucie były prowadzone badania nad obecnością tych pierwiastków w potrawach gotowanych w garnkach ze stali kwasoodpornej?
Swego czasu był u mnie w domu taki garnek z przykrywką i był używany wyłącznie do gotowania w nim różnych zup. Kapuśniak, szczawiowa, pomidorowa były bardzo smaczne. Nikt nie miał wątpliwości, że oprócz smaku, gotowane w tym garnku zupy były prozdrowotne. Nie przedostawał się do nich ani chrom, ani nikiel obecny w stali kwasoodpornej. Nie wiem, czy w którejś z uczelni lub w instytucie były prowadzone badania nad obecnością tych pierwiastków w potrawach gotowanych w garnkach ze stali kwasoodpornej?
-
- 100p
- Posty: 187
- Od: 12 sie 2011, o 12:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Lokalizacja: woj. mazowieckie
Re: Zdrowa żywność ? a co z garami w których gotujemy?
ogor,
tzw.wątroba siarczanowa to związek chemiczny o nazwie wielosiarczek potasu. ?Wątroba? to właśnie zwyczajowa nazwa w żargonie jubilerskim.
Co zaś do badań naukowych w zakresie wpływu różnych substancji na organizm człowieka to są publikowane i jak ktoś chce to znajdzie to co go interesuje w literaturze, w prasie fachowej z danej dziedziny nauki.
Srebro i inne także metale ciemnieją pod wpływem siarki, która zawarta jest w naszym organizmie, w powietrzu, w wodzie. Srebro nawet najwyższej próby leżąc zamknięte w pudełeczku także pokryje się ciemnym nalotem. ...
tzw.wątroba siarczanowa to związek chemiczny o nazwie wielosiarczek potasu. ?Wątroba? to właśnie zwyczajowa nazwa w żargonie jubilerskim.
Co zaś do badań naukowych w zakresie wpływu różnych substancji na organizm człowieka to są publikowane i jak ktoś chce to znajdzie to co go interesuje w literaturze, w prasie fachowej z danej dziedziny nauki.
Srebro i inne także metale ciemnieją pod wpływem siarki, która zawarta jest w naszym organizmie, w powietrzu, w wodzie. Srebro nawet najwyższej próby leżąc zamknięte w pudełeczku także pokryje się ciemnym nalotem. ...