Co dziś gotujecie na obiad ?
Re: Co dziś gotujecie na obiad ?
placki ziemniaczane z gulaszem z polędwiczek wieprzowych, surówka z pekinki
- kasia100780
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 3148
- Od: 31 lip 2014, o 16:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Lokalizacja: pomorskie
Re: Co dziś gotujecie na obiad ?
Zupa jarzynowa na schabie z kością. Zostało jeszcze na jutro.
Re: Co dziś gotujecie na obiad ?
kasia100780 skąd takie talerze?
U mnie bitki schabowe z ryżem i sałatką ze słoika własną.
U mnie bitki schabowe z ryżem i sałatką ze słoika własną.
- kasia100780
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 3148
- Od: 31 lip 2014, o 16:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Lokalizacja: pomorskie
Re: Co dziś gotujecie na obiad ?
Home&you (w promocji za pół ceny)rosa13 pisze:kasia100780 skąd takie talerze?
U mnie bitki schabowe z ryżem i sałatką ze słoika własną.
Re: Co dziś gotujecie na obiad ?
Pewnie już takich nie znajdę, cudne są.
- Shire
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 2653
- Od: 3 kwie 2016, o 21:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Wielkopolska
Re: Co dziś gotujecie na obiad ?
Spaghetti z tuńczykiem, zjedzone z lunch boxa na działce
- Graszka
- 1000p
- Posty: 1293
- Od: 1 gru 2007, o 15:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Lokalizacja: mazowieckie
Re: Co dziś gotujecie na obiad ?
Zupa grzybowa.
Kochani jak zrobić dobry sos grzybowy (podgrzybki, maślaki, koźlaki) do ziemniaków?
Kochani jak zrobić dobry sos grzybowy (podgrzybki, maślaki, koźlaki) do ziemniaków?
Re: Co dziś gotujecie na obiad ?
Ja robię tak:
1 kg grzybów leśnych (prawdziwki, podgrzybki, maślaki, koźlaki, kurki)
1 duża cebula
sól
sporo świeżo mielonego czarnego pieprzu
łyżka oleju i łyżka masła
200 ml śmietany
opcjonalnie natka pietruszki, świeży lub suszony tymianek
Na patelni rozgrzewamy olej i masło.
Cebulę siekamy drobno i szklimy na tłuszczu.
Grzyby oczyszczamy, kroimy w kawałki i wrzucamy na patelnię. Dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu ok 30 min.
Doprawiamy sola i pieprzem.
Dodajemy śmietanę i mocno podgrzewamy grzyby
Pychotka
1 kg grzybów leśnych (prawdziwki, podgrzybki, maślaki, koźlaki, kurki)
1 duża cebula
sól
sporo świeżo mielonego czarnego pieprzu
łyżka oleju i łyżka masła
200 ml śmietany
opcjonalnie natka pietruszki, świeży lub suszony tymianek
Na patelni rozgrzewamy olej i masło.
Cebulę siekamy drobno i szklimy na tłuszczu.
Grzyby oczyszczamy, kroimy w kawałki i wrzucamy na patelnię. Dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu ok 30 min.
Doprawiamy sola i pieprzem.
Dodajemy śmietanę i mocno podgrzewamy grzyby
Pychotka
Re: Co dziś gotujecie na obiad ?
Graszka czy masz na myśli 'placek po cygańsku' co się zwie plackiem po węgiersku' jeśli jest z grzybami?
Osobiście nie trawię takich grzybów duszonych w śmietanie z gotowanymi ziemniakami, takie dwie breje,blee.. chociaż niektórzy lubią, rzecz gustu.
Osobiście nie trawię takich grzybów duszonych w śmietanie z gotowanymi ziemniakami, takie dwie breje,blee.. chociaż niektórzy lubią, rzecz gustu.
- Graszka
- 1000p
- Posty: 1293
- Od: 1 gru 2007, o 15:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Lokalizacja: mazowieckie
Re: Co dziś gotujecie na obiad ?
Ewa dziękuję ja w podobny sposób robiłam kurki do tego sól, pieprz, cebula i śmietana z P.. + ziemniaki gotowane i schabowy . Obiad wychodził pyszny.
Pelikano11 chodziło mi o ziemniaki gotowane, natomiast placek po węgiersku wydaje mi się , że będzie za ciężki i za tłusty .
Pelikano11 chodziło mi o ziemniaki gotowane, natomiast placek po węgiersku wydaje mi się , że będzie za ciężki i za tłusty .