Na początek 2 mammillarie które kwitły w zeszłym roku, może zna pełne nazwy? Byłabym wdzięczna

Te brązowe ciernie to znak, że się troszkę przypalił?

Pozdrawiam fera64
Ta to chyba Mammillaria camptotricha marnier-lapostolleifera64 pisze:
Witam i podziwiam bardzo ładne mamilarie i zadbane.wspomniałaś również o rozwijaniu kolekcji Ferocactusów masz już jakieś?fera64 pisze:Dzięki
Zamierzam rozwijać kolekcję w kierunku mammillarii właśnie oraz ferocactusów. Obecnie moje kaktusy zimują więc przeszkadzać im nie będę. W międzyczasie zamieszczę fotki sukulentów
Wszystkie kaktusy z mini doniczek będą przesadzane do produkcyjnych 5x5. Ten na zdjęciu bardzo się rozrósł,ale postanowiłam go przesadzić dopiero na wiosnę 2011, bo do późna kwitł.
Pozdrawiam
witaj śliczne kwiatuchyfera64 pisze:Witam, jestem nowa na forum.Interesuję się kaktusami od ok 3 lat. Nie uzbierałam zbyt dużej kolekcji (ok 7szt.) z powodu braku miejsca na parapecie, w tym roku będę robić inspekt wiec będzie się ona powiększać.
Na początek 2 mammillarie które kwitły w zeszłym roku, może zna pełne nazwy? Byłabym wdzięczna
Pozdrawiam fera64
Sliczne!!! tą pierwszą też mam .Różowa jest prześlicznafera64 pisze:Witam, jestem nowa na forum.Interesuję się kaktusami od ok 3 lat. Nie uzbierałam zbyt dużej kolekcji (ok 7szt.) z powodu braku miejsca na parapecie, w tym roku będę robić inspekt wiec będzie się ona powiększać.
Pozdrawiam fera64
Ciągle mi kwitnie, owoce też ma za każdym razem. Ten aloes ma ponad 20 lat. Jakby ktoś chciał, to mogę oddać szczepkę.Spy pisze:Hej. Bardzo ładne roślinki i świetne zdjęcia!
Widzę zakwitł aloes, też go mam i mam nadzieję, że wkrótce podrośnie.
Czytałem, że aloesy w Polsce nie wydają nasion, tylko czasem kwiaty, a tu proszę! Brawo! Pierwszy raz widzę.