Witam wszystkich po długiej przerwie!
Od kiedy zaczęła się wiosna nie mogłam znaleźć czasu, by tu zaglądać. Wiosenne porządki w domu, ogrodzie, życiu. A potem przyszło lato i było jeszcze więcej porządków i pracy, tym razem najwięcej w ogrodzie... Uwielbiam lato, gdy kwitną kwiaty w ogrodzie, gdy owoce na drzewach dojrzewają. Ale najbardziej uwielbiam, gdy kwitną wtedy storczyki. Chociaż, wciąż nie wszystkie potrafię zmusić aby to robiły. No, ale dobra nie przyszłam tutaj pisać całej, długaśnej listy odnośnie lata. Przyszłam pokazać, co aktualnie kwitnie lub już przekwitło.
Zapraszam do oglądania!
Liu's Triprince "Yellow Lip"
Jestem zakochana w jego malutkich kwiatuszkach
Jest też i
Biała Katlejka
Phal. Equestris "Blue Lip"
Od kiedy ją przesadziłam do większej doniczki, nie chciała kwitnąć. Dopiero teraz mogę cieszyć się jej pięknem

Ma takie tycie kwiatki, że zawsze gdy przechodzę koło niej to muszę aż schylać się i przysuwać jak najbliżej jeśli chcę zobaczyć kolor i kształt płatków.
A tutaj jest
Liu's Berry 'Chin Yo'.
Kiedy ją dostałam była w strasznym stanie... jej liście, korzenie. Bardzo było mi jej szkoda
Przesadziłam ją do hydro i oto efekty! Nawet nie wiecie jak jestem z niej dumna
Szaleje jak nie wiem, uhhhh za niedługo będę musiała znów przesadzać
Kleopatra
Jej kształt płatków jest tak inny od reszty phalaenopsisów
Phal. Stuartiana
Phal. Schilleriana
Jedna z moich najbardziej ulubionych
Coraz więcej kwiatków i listków. Pamiętam jak bardzo nie mogłam się doczekać aż rozkwitnie
Jestem zła tylko na nią za to że nie mogę jej ładnie ukręcić... no ale cóż i tak jest piękna
Phal Piccolo Red
Na zakończenie. Taka wisienka na torcie
Musiałam zabrać go do słoneczka bo nie mogłam złapać jego koloru. Teraz myślę że jest w porządku, chociaż to nie do końca tak wyglada
Poza storczykami i laleczkami jestem też artystką, przynajmniej staram się nią być...
Gdy zakwitną wrzucę zdjęcia