Chyba ten drugi sabotek już zakwitł
Moje storczyki od północy
-
MirkaS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 mar 2009, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje storczyki od północy
Puk puk
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Moje wątki
Niestety, jeszcze nie, ale to już na dniach 
pozdr Dorota
Moje storczyki
Moje storczyki
- Gandalfwhite

- Od: 18 lis 2018, o 08:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
-
beata_1252
- 200p

- Od: 5 lut 2018, o 16:57
- Monnia445
- 200p

- Od: 8 gru 2017, o 22:29
Ale wiosenne przedstawienie Nam zrobiłaś, Dorotko
Sabotki najbardziej mnie przyciągają, bo je bardzo lubię. Pierwszego mam chyba podobnego do Twojego, ale ten ostatni to jest taki ładniutki, że po prostu... delikatna całość
Pokaż te wszystkie pączki, jak już rozkwitną, bo widzę że to będą piękne kwitnienia
Sabotki najbardziej mnie przyciągają, bo je bardzo lubię. Pierwszego mam chyba podobnego do Twojego, ale ten ostatni to jest taki ładniutki, że po prostu... delikatna całość
Pokaż te wszystkie pączki, jak już rozkwitną, bo widzę że to będą piękne kwitnienia
- Piotr=)

- Od: 24 maja 2008, o 17:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ale wiosennie u cb aż te kolorki dają po oczach

Spis tematów
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
Witam odwiedzających, na początek hybrydki phal.

Teraz dendrobium hybryda, po dziesięciu latach cudowania z warunkami uprawy uraczyla mnie jednym kwiatkiem

Sabotek pinocchio dziewiąty kwiatek, kwitnie od maja ubiegłego roku

I nowy nabytek, przyjechał w drugiej połowie lutego z zaczątkiem kwiatostanu, którego o mało co nie przegapiłam, dopiero po zrobieniu zdjęcia w powiększeniu było widać pączki

dendrobium harveyanum dziś wygląda tak

Życzę zdrowia wszystkim odwiedzającym mój wątek i tym aktywnym i tym podglądającym

Teraz dendrobium hybryda, po dziesięciu latach cudowania z warunkami uprawy uraczyla mnie jednym kwiatkiem

Sabotek pinocchio dziewiąty kwiatek, kwitnie od maja ubiegłego roku

I nowy nabytek, przyjechał w drugiej połowie lutego z zaczątkiem kwiatostanu, którego o mało co nie przegapiłam, dopiero po zrobieniu zdjęcia w powiększeniu było widać pączki

dendrobium harveyanum dziś wygląda tak

Życzę zdrowia wszystkim odwiedzającym mój wątek i tym aktywnym i tym podglądającym
pozdr Dorota
Moje storczyki
Moje storczyki
- Gandalfwhite

dendrobium harveyanum- śliczne kwiatki. takie puchate.
Opisz jak uprawiasz sabotka że tak często Ci kwitnie. Ja mam dwa i jakoś nie chcą się przełamać.
Opisz jak uprawiasz sabotka że tak często Ci kwitnie. Ja mam dwa i jakoś nie chcą się przełamać.
Grzegorz
Pinocchio to seryjny sabotek, on wypuszcza pęd kwiatowy i na tym pędzie wypuszcza kwiat za kwiatem w ten sposób może kwitnąć nawet dwa lata z krótkimi przerwami, uprawa standardowo, po przeschnięciu podlewam, chłodzenia nie potrzebuje i tak jakoś się dogadujemy, nie wszystkie są skore do współpracy, jeden u mnie też kwitł po siedmiu latach i to dopiero jak wylądował w hydro i ten woli być przechłodzony,bedziesz musiał potrenować różne sposoby uprawy, pewnie w końcu trafisz na właściwy, trzymam kciuki żeby Ci się udało
pozdr Dorota
Moje storczyki
Moje storczyki
-
MirkaS

- Od: 25 mar 2009, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dorotko
Ładniutki ten pierwszy phal, czy on delikatnie w czerwień idzie kolorystycznie ?
Dendrobium jeden kwiatek ale jaki uroczy .
Nowy nabytek już dawno kwitnie jak sądzę pochwal się co to , czy jakieś oncidium?
D. Harveyanum jest piękne moje tez kwitło , cudowne są te firanki , to taki kurczak z długimi rzęsami szkoda ,ze stosunkowo krótko kwitnie.
Jeszcze coś mi się przypomniało z ub roku skoro nie pokazalas to znaczy że to przyrosty były na c. cristata?
Ładniutki ten pierwszy phal, czy on delikatnie w czerwień idzie kolorystycznie ?
Dendrobium jeden kwiatek ale jaki uroczy .
Nowy nabytek już dawno kwitnie jak sądzę pochwal się co to , czy jakieś oncidium?
D. Harveyanum jest piękne moje tez kwitło , cudowne są te firanki , to taki kurczak z długimi rzęsami szkoda ,ze stosunkowo krótko kwitnie.
Jeszcze coś mi się przypomniało z ub roku skoro nie pokazalas to znaczy że to przyrosty były na c. cristata?
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Moje wątki
- Gandalfwhite

Dora.
Pachnie Ci ta pierwsza bordowa hybryda Phala?
Mam podobną i pachnie obłędnie.
Pachnie Ci ta pierwsza bordowa hybryda Phala?
Mam podobną i pachnie obłędnie.
Grzegorz
- zabkamarta

- Od: 1 maja 2017, o 18:41
Dendrobium harveyanum pięknie Ci zakwitło. Utrzymałaś przy życiu kupny zaczątek pędu i śliczne kurczaczki wielkanocne Ci się pojawiły 
- Monnia445
- 200p

- Od: 8 gru 2017, o 22:29
Dorotko śliczne kwitnienia Nam znowu pokazujesz
Te dwie hybrydki mają bardzo fajne kolorki. Tego pierwszy chyba mam u siebie, albo podobnego. U mnie wchodzi w różowo-bordowy odcień i w słoncu pachnie. Zapach taki kwiatowy
Ale to Twoje dendrobium sprawdzało Twoją cierpliwość... Jeden kwiatek, który jest piękny
Sabotek za to super się sprawuje. Już od dłuższego czasu zastanawiam się nad jego zakupem i chyba coś z tego będzie...
Dendrobium harveyanum wygląda świetnie
Za każdym razem, kojarzy mi się z żonkilami
Tyle, że bez tego puchu dookoła
I dzięki za życzenia
Tobie też przesyłam dużo zdrowia teraz
Te dwie hybrydki mają bardzo fajne kolorki. Tego pierwszy chyba mam u siebie, albo podobnego. U mnie wchodzi w różowo-bordowy odcień i w słoncu pachnie. Zapach taki kwiatowy
Ale to Twoje dendrobium sprawdzało Twoją cierpliwość... Jeden kwiatek, który jest piękny
Sabotek za to super się sprawuje. Już od dłuższego czasu zastanawiam się nad jego zakupem i chyba coś z tego będzie...
Dendrobium harveyanum wygląda świetnie
I dzięki za życzenia
Mirko
C. cristata miała przyrosty, kwiatków niet,
, a nowy nabytek to harveyanum, hybryda phal. ma taki fioletowo bordowy kolor,i Grzegorzu nie pachnie, Moniko chyba wiem, o którym z Twoich phal piszesz faktycznie jest podobny
Marto dziękuję za odwiedziny
Życzę Wam wszystkim miłego dnia i zdrowia
C. cristata miała przyrosty, kwiatków niet,
Marto dziękuję za odwiedziny
Życzę Wam wszystkim miłego dnia i zdrowia
pozdr Dorota
Moje storczyki
Moje storczyki