Różyczki u Ewki
- ewka36jj
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 cze 2012, o 18:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Różyczki u Ewki
W ubiegłym roku zaczęła się moja przygoda z różami. Zakochałam się w nich i Waszych ogrodach, podglądając je cichutko na forum. Zakupiłam pierwsze angielki, wśród nich były abraham darby.
Najpiękniej i najobficiej kwitła mary rose
Najwolniej rosła i najmniej się rozkrzewiła cudownie pachnąca candelihgt. Miała piękne kwiaty, niestety na bardzo wątłych i króciutkich łodyżkach.
Najpiękniej i najobficiej kwitła mary rose
Najwolniej rosła i najmniej się rozkrzewiła cudownie pachnąca candelihgt. Miała piękne kwiaty, niestety na bardzo wątłych i króciutkich łodyżkach.
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Re: Różyczki u Ewki
Witaj Ewo w różanym
Jak już zaczęłaś to koniec:) Miłość do róż jest wieczna
Mary Rose to moje niespełnione chciejstwo...
Candlelight niestety mi wymarzła,ale jest piękna to fakt
Jak już zaczęłaś to koniec:) Miłość do róż jest wieczna
Mary Rose to moje niespełnione chciejstwo...
Candlelight niestety mi wymarzła,ale jest piękna to fakt
- ewka36jj
Najbardziej w pierwszym roku chorowała Irena. Dopadła ją czarna plamistość. Jest bardzo ładna, czego niestety nie oddaje zdjęcie. Mnie dwie nie chciały rosnąć, a jedna rozrosła się szczegółnie. Potem, jesienią, na łodygach pozbawionych liści, dumnie prezentowały się czerwone kwiaty. Tego roku, wiosną, zrobiłam oprysk miedzianem, ziemia także została opryskana. Na razie nie widzę oznak plamistości.
Najpiękniej pachniała malutka wówczas Golden Celebration. W trakcie wiosennych porządków zauważyłam na jednym z krzaczków guzowatość korzeni. Szczęśliwie dwie się ostały.
Najpiękniej pachniała malutka wówczas Golden Celebration. W trakcie wiosennych porządków zauważyłam na jednym z krzaczków guzowatość korzeni. Szczęśliwie dwie się ostały.
- ewka36jj
- ewka36jj
Witaj Annes, miło mi Cię gościć.
Mary Rose jest rzeczywiście niezwykła. W ubiegłym roku nie chorowała na nic, w tym ominął ja nawet skoczek, ktory zaatakował wiele różnych gatunków. Najfajniejsze jest jednak to, że rozrosła się do niewyobrażalnych, w porówananiu z wszystkimi innymi różami które mam, rozmairów. Spójrz, tak wyglądała w ubiegłym roku ( 1 krzaczek)
a tak w tym, a przecież jeszcze nie otworzyła się i cały sezon przed nią. Tu 4 krzaczki
Dopiero pokazuje na co ją stać
Mary Rose jest rzeczywiście niezwykła. W ubiegłym roku nie chorowała na nic, w tym ominął ja nawet skoczek, ktory zaatakował wiele różnych gatunków. Najfajniejsze jest jednak to, że rozrosła się do niewyobrażalnych, w porówananiu z wszystkimi innymi różami które mam, rozmairów. Spójrz, tak wyglądała w ubiegłym roku ( 1 krzaczek)
a tak w tym, a przecież jeszcze nie otworzyła się i cały sezon przed nią. Tu 4 krzaczki
Dopiero pokazuje na co ją stać
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Wielka jest i ma dużo pąków,muszę ją sobie sprawić:)
Witaj Ewka
Mary Rose faktycznie pięknie Ci rośnie
Mary Rose faktycznie pięknie Ci rośnie
- ewka36jj
- ewka36jj
- ewka36jj
Nad różami wznosi się kalina. O tej porze roku zachwyca wielkością i bogactwem kwiatów. Jedyną jej wadą jest to, że każdego roku obsypana jest mszycą, opryski trzeba powtarzać sukcesywnie.
Zaletą krzewu jest to, że liście całe lato go zdobią .
Taki oto widok roztacza się za ogrodem
Od strony Warty nie sadzę róż, w trakcie powodzi woda potrafi zagościć w dolnej części ogrodu.
Zaletą krzewu jest to, że liście całe lato go zdobią .
Taki oto widok roztacza się za ogrodem
Od strony Warty nie sadzę róż, w trakcie powodzi woda potrafi zagościć w dolnej części ogrodu.
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ewo, Twoja Mary Rose wygląda zjawiskowo, ależ jej u Ciebie pasuje
- camellia
- Od: 21 mar 2010, o 16:00
Ewo
Moja Irena również bardzo choruje na plamistość, po prostu wrażliwa odmiana, nic na to nie poradzimy. kwiat ma piękny, zgadzam się. Jaką piękną rzekę masz za ogrodem Podtopienia to jednak nie jest fajne, choć czytałam u nas na forum, że i z tym róże sobie dobrze radzą.
Moja Irena również bardzo choruje na plamistość, po prostu wrażliwa odmiana, nic na to nie poradzimy. kwiat ma piękny, zgadzam się. Jaką piękną rzekę masz za ogrodem Podtopienia to jednak nie jest fajne, choć czytałam u nas na forum, że i z tym róże sobie dobrze radzą.
- ewka36jj
Candelight pokazała swój urok. Pięknie pachnie i uroczo wygląda. W ubiegłym roku była niska, teraz pnie się do góry i dumnie wznosi pąki. Dziś, podczas robienia zdjęć, jeden z nich został brutalnie przeze mnie urwany
Zaczyna rozrastać się A. Darby. Niektore łodygi położyły się na ziemi pod ciężarem kwiatów. Kupiłam podpórkę - koła, ale okazało się, że już nie mam krzaczka, ale powoli powstał krzaczor, więc podpórka na nic się zda.
Zaczyna rozrastać się A. Darby. Niektore łodygi położyły się na ziemi pod ciężarem kwiatów. Kupiłam podpórkę - koła, ale okazało się, że już nie mam krzaczka, ale powoli powstał krzaczor, więc podpórka na nic się zda.