Witajcie kochani u mnie w wątku.Moimi ulubionymi kwiatami są róże ,tak naprawdę dopiero zaczynam z nimi przygodę.Na początku nie interesowały mnie konkretne odmiany po prostu kupowałam pierwsze lepsze jak to się mówi z brzega ,ale i tak piękne.Jednak zaczęłam bardziej wgłebiać sie w temat rożany.Uwielbiam wielkokwiatowe, stare klasyczne. Dzięki Dorotce pokochałam rownież austinki

.Moja kolekcja nie jest jeszcze aż taka duża ,jeżeli taka ilość można tak nazwać

,mam około 40 róz.Oprócz królowych uwielbiam również byliny, powojniki ,hortensje. Po prostu kocham kwiatki ,ale niestety nie da rady wszystkich upchać w ogrodzie...

.Mam dużo trawnika ,który wymaga zachodu żeby pięknie wyglądać.Pomału zaczynam go zamieniać w rabaty,ponieważ stwierdziłam ze kwiaty dają mi więcej radości ...,można obserwować jak jedne przekwitają ,a drugie dopiero budzą się do życia.Postaram się powklejać trochę zdjęć z ogrodu ,jak mi się uda oczywiscie.

.Pozdrawiam wszystkich serdecznie.
Ta rabata była poszerzana ,jeszcze sa do przesadzenia róże ,ponieważ miskanty za nimi bardzo się rozrosły .Roże powędrują do przodu, ale to dopiero na przyszły sezon.Jeszcze rosną tam ostróżki i orliki.No i oczywiście teraz królują czosnki
A to rabata swieżynka z tego sezonu ,na ktorej rosną roze,lilie, powojniki,dalie ,bodziszki ,kocimietka,orliki i dużo innych bylin.Na przodzie będzie posadzona lawenda na przemian z turzyca ice dance.
Tutaj przy tarasie rosł abraham derby miałam go jeden sezon,ale niestety nie przetrwał zimy mimo kopczyka.Był piękny i ten zapach .Bardzo mi go szkoda,na jego miejsce powędrowała eden rose.Zobaczymy jak się spisze.
Na skarpie po lewej mariatheresia ,pozostałe bezimienne kupione w donicy z B jako miniaturowe,rosną juz 3 sezon .