Tamaryszko,
Bardzo podoba mi się wkomponowanie kutych łuków z naturalnym "parawanem" zieleni, daje wrażenie bramy do innego wymiaru Twojego ogrodu - w tym przypadku, intymnej części tarasowej. Bardzo fajny pomysł.
Kraty na ściany domu równiez oryginalne, idealny sposób a zagospodarowanie ciepłej ściany dla roślin, a przy tym ciekawa gra kolorami (kontrastami).
Balustrada mostku doskonale wpisuje sie w jego tajemniczy klimat, nie wyobrażam sobie tam innej ozdoby, cudo.
Ilonko,
Kowale rzadko kiedy mają pracownię tuż za rogiem (choć czasami można się przyjemnie zadziwić ;-)) ale w dobie internetu to naprawdę żaden problem. Moja sprawdzona metoda na znalezienie wykonawcy to wyszukiwanie na allegrooo ofert sztuki kowalskiej w okolicy, potem przeglądam aktualne oferty, wysyłam maila z projektem i prośbą o wycenę. Tak znalazłam trzech w ostatnim czasie. Oczywiście zawsze istnieje ryzyko, ze trafisz na kogoś niesłownego, ale przynajmniej wcześniej możesz poczytać opinie użytkowników portalu. Jeśli chodzi o sam projekt, to również pomoże internet albo jeszcze lepiej..wyobraźnia i ołówek

Po kilku wyrzuconych projektach dojdziesz do tego co chcesz osiągnąć a rozsądny kowal powinien wiedzieć resztę. Piszesz maila z prośba o wycenę i czas realizacji, opcje dostawy etc. To nic nie kosztuje, większość odpowiada od razu. Zwłaszcza teraz, gdy sezon jeszcze się nie zaczął.
Pestka,
Jesteś naszym wątkowym skarbem! Jeśli możesz, koniecznie wrzuć fotki przedmiotów wykonanych przez Twojego M.!
Pozdrowienia dla wszystkich odwiedzających!
No to jeszcze kilka fotek
Parawan

Pergola i kwietniki
'Zawijasy' na ławce - motyw powtarza się na pergoli, parawanie, kwietnikach, stoliczku a także w zbliżonej formie - w rozetce zdobiącej ogrodzenie