1.
Cayenne yellow(peper)Capsicum annuum, 30 000-50 000 Scoville'a
Żółta ostra odmiana chili o cienkich ściankach. Mocy nabiera w trakcie dojrzewania tzn. zielone egzemplarze są łagodniejsze
Krzaki ok. 50 cm, owoce 10-15 cm. Pochodzenie: obie Ameryki.
2.
Chili NN Kulka ( ozdobna krzyżówka w typie Numex Twilight F3 ) Przypadkowa krzyżówka chili, którą dostałam z akcji pod zupełnie inną nazwą. Dość póżna. Papryka ostra, kształt kulki lub wydłużonej kropelki 1-2 cm, przebarwiająca się z kremowego w fiolet i pomarańcz. Krzak rozłożysty niski - 20cm. wysokości. Wg mnie warta dalszej hodowli.
3.
Chili NN Łezka ( ozdobna krzyżówka w typie Numex Twilight F3 ) Przypadkowa krzyżówka chili, którą dostałam z akcji pod zupełnie inną nazwą. Dość póżna. Papryka ostra, kształt wydłużonej łezki ok.4 cm, przebarwiająca się z kremowego w fiolet i pomarańcz. Krzak rozłożysty niski ok. 20cm. wysokości. Wg mnie warta dalszej hodowli.
4.
Czereśniowa NN Papryka ostra okrągła, świetna do nadziewania serkami. Nie znam jej dokładnej nazwy, bo pierwsze nasionka rok temu pozyskałam z kupionych na targu. Powtórzyła cechy rośliny matecznej. Krzaki wysokie, smukłe, oblepione owockami. Lubi słońce, na deszczową pogodę reagowała zrzucaniem zawiązków.

5.
Penis Pepper Red Papryka ostra o kształcie penisa, można ją jeść na surowo do kanapek. Krzak bardzo rozłożysty, mocny, wysoki na 70 cm. Potrzebuje dużo miejsca bo inaczej papryczki słabo dojrzewają. Odmiana bardzo wczesna.
6.
Penis Pepper Yellow Papryka ostra o kształcie penisa i bardziej ostra od wersji czerwonej. Krzak bardzo rozłożysty, mocny, wysoki na 50 cm. Potrzebuje dużo miejsca bo inaczej papryczki słabo dojrzewają. Liście koloru bladozielonego i nie jest to objaw niedożywienia tylko cecha odmianowa. Odmiana późna.
7.
Serrano tampiqueno ( ostre ) Capsicum annuum, 3000 Scoville'a
Czerwona, podłużna błyszcząca papryczka o bardzo o grubej ściance. Strąki ok. 8cm, bardzo ostre. Odmiana wczesna. Krzaki mocne, parasolowate, niewysokie, liscie omszone,bardzo plenna.

8.
Żółta podłużna ostra NN Papryka ostra w typie Cyklona, żółta, nasionka z Alleoszukują, miał być to Hungarian Yellow Wax Hot. Niezła, dość ostra, ma trochę cienkie ścianki. Niesamowicie plenna i bezproblemowa.