Róże z kartoników z Biedronki,Auchan,Castoramy itp. cz.3

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dorja
500p
500p
Od: 23 wrz 2014, o 08:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Róże z kartoników z Biedronki,Auchan,Castoramy itp. cz.3

Post »

Kupiłam w ogrodniku róże z Pnos-U. Kupowaliście je? Jak jest ze zgodnością? W Tesco byłam, kupiłam dwie balotowane. Malutki stojaczek przy ziemi, za to piwonii było sporo. Po drodze zahaczyłam o swój ogrodniczy, a tam szaleństwo! Tylko trzy wzięłam, po 8 zł, może warto więcej?
Awatar użytkownika
rattus
50p
50p
Od: 24 mar 2015, o 06:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

W Auchan na Okęciu w tym roku bida straszna. Bylam dwa razy, tylko jeden regał. Angielek i francuskich brak. Kupiłam tylko 2 z tej nowej serii niebieskiej. Jedną parkową, którą pokazywały dziewczyny wyżej i taką, tej jeszcze chyba w wątku nikt nie pokazywał
Obrazek
Małgorzata
Awatar użytkownika
mandorla
200p
200p
Od: 12 paź 2018, o 21:53
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

W Auchan na Woli też kiepsko, w kartonikach tylko trzy serie: pachnące, pnące i wielkokwiatowe. Coś tam wybrałam, skoro już pojechałam :wink: ale mam pewien niedosyt.
Pozdrawiam słonecznie, Ika
Awatar użytkownika
rattus
50p
50p
Od: 24 mar 2015, o 06:57

Post »

Mandorla dzięki za info, bo miałam zamiar się wybrać. Jakoś kipsko ostatnio z asortymentem ogrodniczym w warszawskich Auchan.
Małgorzata
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
mandorla
200p
200p

Post »

Jeszcze te z północy można by sprawdzić, bo jednak co sklep, to inna polityka asortymentowa. Jak mi się uda, to podjadę w tym tygodniu, dam znać, jak tam wygląda.
Floresita
200p
200p
Od: 2 lis 2014, o 19:58

Post »

Witajcie w nowym sezonie! Zaklinałam się już na wszystkie świętości, że w tym roku nie kupię żadnej róży .... No ale cóż, długo wytrzymałam, jednak w końcu złamałam się i odwiedziłam Auchan. Zakupiłam tylko 4 sztuki - wielkokwiatowe- bo je lubię najbardziej.
Obrazek

Obrazek
Danka11
200p
200p
Od: 8 kwie 2014, o 15:58

Post »

Pojechałam dziś dokupić ziemię i też jeszcze 2 wielkokwiatowe do koszyka wrzuciłam.
We Wrocławiu zostało jeszcze trochę róż - w tym bardzo ładne sadzonki róż angielskich, jeżeli ktoś jeszcze planuje zakupy to warto się pospieszyć, bo niektóre już podsuszone i powyciągane.

Moje róże stoją cały czas na zewnątrz, a wszystkie już mają pierwsze listki, ogrodowe róże też już się obudziły, ale w dopiero "noski" pokazują.
Floresita
200p
200p

Post »

Rozpakowałam te róże do zamoczenia. Trzy z nich miały piękne korzenie, natomiast jedna ( pomarańczowa z białego woreczka) praktycznie wcale nie ma korzenia, widać że był ułamany. Pomimo tego wsadziłam ją do wąskiej doniczki. Myślicie że da radę "stanąć na nogi"?
Obrazek
Awatar użytkownika
Jarek86
100p
100p
Od: 26 lip 2015, o 17:34

Post »

Floresita pisze:Rozpakowałam te róże do zamoczenia. Trzy z nich miały piękne korzenie, natomiast jedna ( pomarańczowa z białego woreczka) praktycznie wcale nie ma korzenia, widać że był ułamany. Pomimo tego wsadziłam ją do wąskiej doniczki. Myślicie że da radę "stanąć na nogi"?
Obrazek
Pewnie że da radę :) widzę że róża z drugiego sortu :roll:
:)
Floresita
200p
200p

Post »

Kupując przejrzałam wiele woreczków z odmianą tej pomarańczowej róży i wszystkie miały po 2 pędy. O ile pamiętam to były też najtańsze z "woreczkowych".
Danka11
200p
200p
Od: 8 kwie 2014, o 15:58

Post »

Nie tylko najtańsze tak wyglądały. Mąż kupił mi 8 róż z serii najpiękniejszych róż świata - tych w kartonikach, najdroższe chyba były - i też kilka takie korzenie i 1-2 pędy miało. Jednak przy wybieraniu trzeba trochę poprzebierać i "poważyć" w rękach krzaczki.
Mam nadzieję, że i tak przeżyją i pięknie zakwitną.
Awatar użytkownika
Dorja
500p
500p
Od: 23 wrz 2014, o 08:45

Post »

Jutro wybieram sie na łowy, to dobry sposób na kwitnące krzewy, i tani! Co wypadnie to papa, a co sie uchowa niech rośnie na chwałę marketów ;). Tylko muszę dokupić jakiejś kompostowej ziemi bo będę obsadzać przeklęte miejsce, glina, kamienie i w ogóle szajs. W Tesco nie ma wyboru, może do Casto już coś wstawią, z zeszłorocznych nabytków miałam cudnie , bujnie kwitnące różyce!
Floresita
200p
200p

Post »

Danusiu, miałabym do Ciebie prośbę. Nabyłaś bardzo dużo auchanowych róż, pisałaś też że traktujesz je jako jednoroczne. Gdyby Ci z którejś zakwitła odmiana Die Welt to chętnie ją odkupię. Wiem że w Auchan jest niby kartonik nawet podpisany tą odmianą, ale ja już przestałam go kupować, bo i tak zawsze zakwita co innego. W ogóle tam są róże ewidentnie przemieszane, powkładane w kartoniki na "chybił-trafił". Wiem, że te odmiany podpisane na kartonikach tam są, ale nie sposób na nie trafić. Ty masz tak dużo róż auchanowych, to może przypadkowo natrafisz na odmianę Die Welt - wówczas ...pamiętaj o mnie, bo od dawna na nią poluję :wink:
--julian--
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 gru 2017, o 14:02

Post »

Ja mam taką z Tesco:

Obrazek
:heja
Awatar użytkownika
mandorla
200p
200p

Post »

Floresita pisze:Die Welt [...] Wiem że w Auchan jest niby kartonik nawet podpisany tą odmianą, ale ja już przestałam go kupować, bo i tak zawsze zakwita co innego. :
Ojej, mam nadzieję, że jednak nie zawsze... Właśnie ją wybrałam, krzaczor jest tak wielki, że rozpycha kartonik i mam szczerą nadzieję, że jednak zakwitnie to, co powinno... :?:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Róże”