Róże z kartoników z Biedronki,Auchan,Castoramy itp. cz.3
- Dorja
- 500p
- Od: 23 wrz 2014, o 08:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Róże z kartoników z Biedronki,Auchan,Castoramy itp. cz.3
Kupiłam w ogrodniku róże z Pnos-U. Kupowaliście je? Jak jest ze zgodnością? W Tesco byłam, kupiłam dwie balotowane. Malutki stojaczek przy ziemi, za to piwonii było sporo. Po drodze zahaczyłam o swój ogrodniczy, a tam szaleństwo! Tylko trzy wzięłam, po 8 zł, może warto więcej?
Katarzyna. Ogród po wiejsku
- rattus
- 50p
- Od: 24 mar 2015, o 06:57
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
W Auchan na Okęciu w tym roku bida straszna. Bylam dwa razy, tylko jeden regał. Angielek i francuskich brak. Kupiłam tylko 2 z tej nowej serii niebieskiej. Jedną parkową, którą pokazywały dziewczyny wyżej i taką, tej jeszcze chyba w wątku nikt nie pokazywał

Małgorzata
- mandorla
- 200p
- Od: 12 paź 2018, o 21:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
W Auchan na Woli też kiepsko, w kartonikach tylko trzy serie: pachnące, pnące i wielkokwiatowe. Coś tam wybrałam, skoro już pojechałam
ale mam pewien niedosyt.

Pozdrawiam słonecznie, Ika
- rattus
- 50p
- Od: 24 mar 2015, o 06:57
Mandorla dzięki za info, bo miałam zamiar się wybrać. Jakoś kipsko ostatnio z asortymentem ogrodniczym w warszawskich Auchan.
Małgorzata
- mandorla
- 200p
Jeszcze te z północy można by sprawdzić, bo jednak co sklep, to inna polityka asortymentowa. Jak mi się uda, to podjadę w tym tygodniu, dam znać, jak tam wygląda.
Pojechałam dziś dokupić ziemię i też jeszcze 2 wielkokwiatowe do koszyka wrzuciłam.
We Wrocławiu zostało jeszcze trochę róż - w tym bardzo ładne sadzonki róż angielskich, jeżeli ktoś jeszcze planuje zakupy to warto się pospieszyć, bo niektóre już podsuszone i powyciągane.
Moje róże stoją cały czas na zewnątrz, a wszystkie już mają pierwsze listki, ogrodowe róże też już się obudziły, ale w dopiero "noski" pokazują.
We Wrocławiu zostało jeszcze trochę róż - w tym bardzo ładne sadzonki róż angielskich, jeżeli ktoś jeszcze planuje zakupy to warto się pospieszyć, bo niektóre już podsuszone i powyciągane.
Moje róże stoją cały czas na zewnątrz, a wszystkie już mają pierwsze listki, ogrodowe róże też już się obudziły, ale w dopiero "noski" pokazują.
Pewnie że da radę

Kupując przejrzałam wiele woreczków z odmianą tej pomarańczowej róży i wszystkie miały po 2 pędy. O ile pamiętam to były też najtańsze z "woreczkowych".
Nie tylko najtańsze tak wyglądały. Mąż kupił mi 8 róż z serii najpiękniejszych róż świata - tych w kartonikach, najdroższe chyba były - i też kilka takie korzenie i 1-2 pędy miało. Jednak przy wybieraniu trzeba trochę poprzebierać i "poważyć" w rękach krzaczki.
Mam nadzieję, że i tak przeżyją i pięknie zakwitną.
Mam nadzieję, że i tak przeżyją i pięknie zakwitną.
- Dorja
- 500p
- Od: 23 wrz 2014, o 08:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jutro wybieram sie na łowy, to dobry sposób na kwitnące krzewy, i tani! Co wypadnie to papa, a co sie uchowa niech rośnie na chwałę marketów ;). Tylko muszę dokupić jakiejś kompostowej ziemi bo będę obsadzać przeklęte miejsce, glina, kamienie i w ogóle szajs. W Tesco nie ma wyboru, może do Casto już coś wstawią, z zeszłorocznych nabytków miałam cudnie , bujnie kwitnące różyce!
Katarzyna. Ogród po wiejsku
Danusiu, miałabym do Ciebie prośbę. Nabyłaś bardzo dużo auchanowych róż, pisałaś też że traktujesz je jako jednoroczne. Gdyby Ci z którejś zakwitła odmiana Die Welt to chętnie ją odkupię. Wiem że w Auchan jest niby kartonik nawet podpisany tą odmianą, ale ja już przestałam go kupować, bo i tak zawsze zakwita co innego. W ogóle tam są róże ewidentnie przemieszane, powkładane w kartoniki na "chybił-trafił". Wiem, że te odmiany podpisane na kartonikach tam są, ale nie sposób na nie trafić. Ty masz tak dużo róż auchanowych, to może przypadkowo natrafisz na odmianę Die Welt - wówczas ...pamiętaj o mnie, bo od dawna na nią poluję 

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 gru 2017, o 14:02
- mandorla
- 200p
Ojej, mam nadzieję, że jednak nie zawsze... Właśnie ją wybrałam, krzaczor jest tak wielki, że rozpycha kartonik i mam szczerą nadzieję, że jednak zakwitnie to, co powinno...Floresita pisze:Die Welt [...] Wiem że w Auchan jest niby kartonik nawet podpisany tą odmianą, ale ja już przestałam go kupować, bo i tak zawsze zakwita co innego. :