Dostałem kilka gałązek, wiem, że jedna jest z bukietu. Mama chciała próbować to ukorzenić, a ja nie wiem co to jest i jak się za to zabrać, na razie stoi w wodzie.
Wiecie może co to jest i jak mam z tym postępować?
Ostatnia roślina, zwana również komarzycą (ponieważ jej zapach odstrasza komary) ukorzenia się bardzo łatwo. Wystarczy włożyć koniec do wilgotnej ziemi i bez problemu powinna przemienić się w pięknie rosnącą roślinę.
Ej, no ale ja miałem po raz pierwszy w tym sezonie wielkiego Plektrantusa na balkonie i także po raz pierwszy zupełny brak komarów w domu, bo stał pod oknem otwieranym najczęściej. To czego się te komary przestraszyły, bałaganu w domu?
Może czochrałeś tego Plektrantusa - to i zapach się wydobywał i coś tam odstraszał. Ja mam na tarasie przy domu plektrantusy w trzech odmianach po dwa krzakulce w każdym rogu - a komarów od za....a - no chyba, że jest suche lato
Pustynia Błędowska, Sahara - tam ich nie uświadczysz. No, ewentualnie wyższe piętra w bloku. Mieszkam na drugim, były w mieszkaniu tylko w 1997, podczas powodzi.