Podpowiedzcie mi proszę ile miejsca powinnam przeznaczyć na mojego buka, żeby nie było mu ciasno.
Buk pospolity Purpurea Tricolor
Buk pospolity Purpurea Tricolor
Bardzo mi się podoba, zastanawiam się nad zakupem ale jestem bardzo początkująca w temacie ogrodniczym a sadzonka jest jak dla mnie dość droga i nie chciałbym jej zmarnować. Chciałabym przed zakupem zebrać jak najwięcej informacji o tej roślince od jej posiadaczy. Bardzo mile widziane zdjęcia. Zapraszam do dzielenia się swoimi doświadczeniami w uprawie tego drzewa i chwalenia się swoimi okazami. 
Podpowiedzcie mi proszę ile miejsca powinnam przeznaczyć na mojego buka, żeby nie było mu ciasno.
-
anecik
- 0p - Nowonarodzony

- Od: 7 wrz 2014, o 14:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Buk pospolity Purpurea Tricolor
A ja mam pytanie z innej beczki. Mój tricolor posadzony wiosną tego roku ładnie sobie rośnie i miał piękne trzy kolorki- jak nazwa wskazuje
- jednak od około miesiąca zrobił się bury z różowymi końcówkami na listkach. Czy może mu szkodzić to, że "od rana do nocy" jest w słońcu? Kurcze w zasadzie cały ogród mam jak patelnię
Drugi buk (nazwy nie pamiętam) też był pięknie czerwono-bordowy i również jest taki burowaty. Czy dadzą jakoś radę czy muszę je gdzieś przesadzić?
Aneta
Aneta
Pozdrawiam
Aneta
Aneta
- PiotrekP
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 wrz 2011, o 08:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jest jesień i zaraz spadną im liście... to normalne że się przebarwiają.
-
anecik
- 0p - Nowonarodzony

- Od: 7 wrz 2014, o 14:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ale już w sierpniu? Myślałam, że trochę dłużej nacieszę się ich kolorem
. Czyli czekam do wiosny. Dziękuję Ci bardzo.
Pozdrawiam
Aneta
Aneta