Buk pospolity Purpurea Tricolor

Drzewa ozdobne
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
aldi42
100p
100p
Od: 8 wrz 2011, o 13:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Buk pospolity Purpurea Tricolor

Post »

Bardzo mi się podoba, zastanawiam się nad zakupem ale jestem bardzo początkująca w temacie ogrodniczym a sadzonka jest jak dla mnie dość droga i nie chciałbym jej zmarnować. Chciałabym przed zakupem zebrać jak najwięcej informacji o tej roślince od jej posiadaczy. Bardzo mile widziane zdjęcia. Zapraszam do dzielenia się swoimi doświadczeniami w uprawie tego drzewa i chwalenia się swoimi okazami. :wit

Podpowiedzcie mi proszę ile miejsca powinnam przeznaczyć na mojego buka, żeby nie było mu ciasno.
anecik
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 7 wrz 2014, o 14:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Buk pospolity Purpurea Tricolor

Post »

A ja mam pytanie z innej beczki. Mój tricolor posadzony wiosną tego roku ładnie sobie rośnie i miał piękne trzy kolorki- jak nazwa wskazuje :D - jednak od około miesiąca zrobił się bury z różowymi końcówkami na listkach. Czy może mu szkodzić to, że "od rana do nocy" jest w słońcu? Kurcze w zasadzie cały ogród mam jak patelnię :( Drugi buk (nazwy nie pamiętam) też był pięknie czerwono-bordowy i również jest taki burowaty. Czy dadzą jakoś radę czy muszę je gdzieś przesadzić?

Aneta
Pozdrawiam
Aneta
Awatar użytkownika
PiotrekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 wrz 2011, o 08:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jest jesień i zaraz spadną im liście... to normalne że się przebarwiają.
anecik
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 7 wrz 2014, o 14:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale już w sierpniu? Myślałam, że trochę dłużej nacieszę się ich kolorem :( . Czyli czekam do wiosny. Dziękuję Ci bardzo.
Pozdrawiam
Aneta
ODPOWIEDZ

Wróć do „Drzewa i krzewy OZDOBNE, pnącza”