Irga szczepiona na pniu
- amba19
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Irga szczepiona na pniu
Irga szczepiona na pniu - dwa takie maleństwa widziałam dzisiaj na spacerze. Prześliczne!
Czy ktoś ma u siebie w ogrodzie? Jak one znoszą zimę - czy trzeba mocno zabezpieczać przed mrozem?
Na czym to się szczepi? ( chodzi mi o podkładkę)
Czy może ktoś z Was próbował szczepić samodzielnie?
Czy ktoś ma u siebie w ogrodzie? Jak one znoszą zimę - czy trzeba mocno zabezpieczać przed mrozem?
Na czym to się szczepi? ( chodzi mi o podkładkę)
Czy może ktoś z Was próbował szczepić samodzielnie?
- nocny_drwal
- Od: 16 lip 2009, o 09:56
- Kontakt:
Ja widziałem aronię szczepiona na pniu. Kiedyś szukałem na czym to się szczepi i chyba znalazłem, ale już nie pamiętam 

mój ogród
pozdrawiam, Jakub
pozdrawiam, Jakub
- nocny_drwal
- Kontakt:
Dla aronii chyba tez jarząb to był...? a może nie? ech skleroza w tym wieku? 

mój ogród
pozdrawiam, Jakub
pozdrawiam, Jakub
- nocny_drwal
- Kontakt:
Oj ostatnia zima, to była zima. Szybko przyszły mrozy, a śniegu jeszcze nie było. A dwie poprzednie to faktycznie nie zimy... 

mój ogród
pozdrawiam, Jakub
pozdrawiam, Jakub
Ale ostatniej zimy w okolicach Krakowa było tylko ok. -18 do -20 stopni ,podczas gdy w normalną zimę bywało -30 do -36 stopni. Śniegu w pierwsze fazie zimy nie było (ale bylo ciepło), później było go dużo. Za to w rejonie Limburgii Holendrzy odnotoweali spadki temperatur -22 stopnie (dla nich pełen szok).
Pozdrawiam Janusz
Pozdrawiam Janusz
- nocny_drwal
- Kontakt:
Podobno ta zima ma być spokojna. Najzimniejszy ma być luty. Jak będzie? zobaczymy...
mój ogród
pozdrawiam, Jakub
pozdrawiam, Jakub
Re: Irga szczepiona na pinu
Sadź śmiało, wszystko Powinno być ok ;:38
Kupię Aturi i Dzbanecznik - najlepiej nasiona, chociaż nie pogardzę sadzonką 
Moje Roślinki Doniczkowe

Moje Roślinki Doniczkowe
Moją irgę posadziłam w zeszłym roku. Przetrwała pierwszą zimę bez okrywania. Generalnie mam wrażenie, ze to twardy zawodnik. Nie wymaga specjalnej troski. Jedyne co robię to muszę ją podwiązywać, bo moja podkładka jakoś się nie może porządnie zakorzenić i przy dużych wiatrach, a moja rośnie na przeciągu, trochę ją szarpie.

Moja irga to Coral Beauty
Moja irga to Coral Beauty
Pozdrawiam, Beata
i ja mam dwie irgi szczepione na pniu ( zdjęcie są w moim wątku)- jedna to irga szwedzka o pstrych liściach, druga- jak tu prezentowane. niestety, jeszcze nie moge sie wypowiedzieć o zimowaniu, bo mam je pierwszy sezon. zamierzam jednak je na tę zimę okryć ( szczególnie- bardziej delikatną- szwedzką); chyba zrobie to w miejscu szczepienia (
)