Pikowanie siewek
Pikowanie siewek
Witam,
nie spodziewałam się, że wzejdą mi wszystkie nasiona. Teraz mam bardzo dużo siewek a szkoda mi ich wyrzucać. Czytałam, że gazanie trzeba sadzić do 20cm. Ja posadziłam co ok. 4 cm. Co się może stać ? Czy lepiej je przesadzić ?
Z innej beczki: czy bratki można już wystawić na balkon ?
Pozdrawiam
Agnieszka
nie spodziewałam się, że wzejdą mi wszystkie nasiona. Teraz mam bardzo dużo siewek a szkoda mi ich wyrzucać. Czytałam, że gazanie trzeba sadzić do 20cm. Ja posadziłam co ok. 4 cm. Co się może stać ? Czy lepiej je przesadzić ?
Pozdrawiam
Agnieszka
- aniawoj
- Przyjaciel Forum
- Od: 9 paź 2005, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witaj Agnieszko!
Tak, lepiej przesadzić gazanię. Będzie miała za ciasno. W walce o przestrzeń ,wodę i pokarm nie będzie Ci ładnie rosła- może być mała i słaba.
Bratki możesz już wystawić.
Tak, lepiej przesadzić gazanię. Będzie miała za ciasno. W walce o przestrzeń ,wodę i pokarm nie będzie Ci ładnie rosła- może być mała i słaba.
Bratki możesz już wystawić.
http://kalina-rosliny.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
- aniawoj
- Przyjaciel Forum
- Od: 9 paź 2005, o 19:21
- Kontakt:
Nie wyrzucaj gazani! Dużo osób chętnie ją przyjmie. Możesz komuś wysłać na koszt zainteresowanego. 

http://kalina-rosliny.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 22 sty 2006, o 11:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Pikowanie
Witaj na forum Agniecha! U mnie bratki już od wczoraj w skrzynce na balkonie.Agniecha pisze:
Agnieszka
Te kwiatki nie boją się zimna, wręcz przeciwnie - szybko marnieją, gdy robi się
gorąco.
Pozdrówka

- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Kontakt:
U mnie też już rosną przy drzwiach wejściowych do domu,obok krokusów które przekwitają,mam po 3 szt z kolorów białe (czyste) ciemne bordo i żółte. Czuję już wiosnę...
Siewki popikuj w co sie da ,kubeczki po twarożkach,jogurtach i ślij wici że masz na wymianę,na pewno znajdą się chętni którzy posiali za dużo tak jak Ty i ja innych roślinek!
Siewki popikuj w co sie da ,kubeczki po twarożkach,jogurtach i ślij wici że masz na wymianę,na pewno znajdą się chętni którzy posiali za dużo tak jak Ty i ja innych roślinek!

Pozwólcie, że podepnę sie do tematu o pikowaniu.
Jeśli mam siewki w srzynce balkonowej wysiane bardzo rzadki to czy muszę je koniecznie pikować.
Może wystarczyłoby wyzej podsypać je ziemią (mam pożliwość bo jest kilka centymetrów miejsca jeszcze.
Mam wysiane głównie warzywa ale takie pikowanie np. pory jest dość uciążliwe.
Robił ktoś z was takim sposobem ?
Jeśli mam siewki w srzynce balkonowej wysiane bardzo rzadki to czy muszę je koniecznie pikować.
Może wystarczyłoby wyzej podsypać je ziemią (mam pożliwość bo jest kilka centymetrów miejsca jeszcze.
Mam wysiane głównie warzywa ale takie pikowanie np. pory jest dość uciążliwe.
Robił ktoś z was takim sposobem ?
Pozdrawiam