W.o...Pieczywie
- Administrator
- ---
- Posty: 7590
- Od: 28 gru 2006, o 10:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Lokalizacja: Warszawa
- Kontakt:
To nie jest żadne kompikowanie życia, a raczej uproszczenie, gdyż wolę się najpierw poradzić niż ewentualnie później mieć nieprzyjemności z pewnymi ikonkami i tabliczkami. ;:10Administrator pisze:Jarek oceń sam i zamieść na forum, proszę. Ja ewentualnie skoryguję (ale zpewne nic nie będzie do korekty)
PS. I niech mi ktoś powie , że Ludzie nie lubią sobie komplikować życia hi hi.............
;:105
- Yaro32
- Przyjaciel Forum
- Posty: 1654
- Od: 15 wrz 2006, o 23:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: warmińsko - mazurskie
Faktycznie wspólnymi siłami zakręciliśmy tak temat, ze ho ho.
Chociaż temat nie jest wcale taki wesoły.
Chociaż temat nie jest wcale taki wesoły.
Jakie to wspaniałe uczucie być ojcem i mieć wspaniałą rodzinę.
Działka Anety, Jarka i Igorka (Yaro32)
Działka Anety, Jarka i Igorka (Yaro32)
- Administrator
- ---
- Posty: 7590
- Od: 28 gru 2006, o 10:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Lokalizacja: Warszawa
- Kontakt:
-
- Przyjaciel Forum - weteran
- Posty: 164
- Od: 15 paź 2006, o 00:07
- Lokalizacja: Działkolandia-Śląsk
Zafunduj sobie taką piekarnie.Ja mam taką i jestem bardzo zadowolona.Jeśli tylko mam ochotę,piekę chleb,bułeczki ciasto bez wysiłku.Zdrowe,bez polepszaczy i innych kombinacji.Administrator pisze:Jeszcze mi tylko piekarni w domu brakuje...
Dziękuję... hi hi
http://www.chlebpolski.pl/index.php?opt ... &Itemid=62
Pozdrawiam Krysia
Jeśli wymagamy od życia zbyt wiele,zwykle nic nie dostajemy.
Jeśli wymagamy od życia zbyt wiele,zwykle nic nie dostajemy.
Najpierw trzeba wyprodukować sobie zakwas , następnie ciasto zakwaszone , z którego powstaje pieczywo na zakwasie. Przepisów jest cała masa, można upiec razowiec, chleb mieszany , pszenny itd.
Pieczywo na zakwasie piekę od niedawna i choć na poczatku cała procedura może wydać sie zagmatwana , to nie nalezy sie zniechęcać , bo naprawdę warto spróbować .
Tu jest fantastyczna stronka , stworzona przez bardzo fajną dziewczynę , o zakwasie i chlebach wszystko od A do Z :
http://www.chleb.info.pl/
a tutaj forum, na którym udziela sie właścicielka powyższej strony .Znajdziecie tu równiez przepisy innych wspaniałych i chętnych do pomocy osób:
http://www.cincin.cc/index.php?showforum=55
Pieczywo na zakwasie piekę od niedawna i choć na poczatku cała procedura może wydać sie zagmatwana , to nie nalezy sie zniechęcać , bo naprawdę warto spróbować .
Tu jest fantastyczna stronka , stworzona przez bardzo fajną dziewczynę , o zakwasie i chlebach wszystko od A do Z :
http://www.chleb.info.pl/
a tutaj forum, na którym udziela sie właścicielka powyższej strony .Znajdziecie tu równiez przepisy innych wspaniałych i chętnych do pomocy osób:
http://www.cincin.cc/index.php?showforum=55
Ja też od pewnego czasu piekę chlebek pełnoziarnisty na zakwasie i rzeczywiście szybciej on się zeschnie niż zapleśnieje, a poza tym smak niepowtarzalny. Takiego chleba nie można kupić. :P Poza tym nie ma konieczności robienia zakwasu za każdym pieczeniem (zakwas można przechować w lodówce w słoiku przez okres max. 2 tygodni).
Dla zainteresowanych wypiekiem chleba , tu jest swietna strona z pięknymi zdjęciami , pieczywo na zakwasie , zaczynach , drożdżowe :
http://piekarniatatter.blogspot.com/
Proszę pisać poprawną polszczyzną. Dziękuję !
Admin
http://piekarniatatter.blogspot.com/
Proszę pisać poprawną polszczyzną. Dziękuję !
Admin