Witajcie Kochani
Karolinko [Karolacha] 
Orchidea to rodzina , do której należą storczyki między innymi prezentowane przeze mnie Dendrobium Irene Smile, tak że prawie to to samo.
Soniu 
Ta żurawka bardzo mi się podoba, kwiaty trzymała prawie dwa miesiąc. Najładniej wygląda w większej grupie, ale to pewnie wiesz, bo u Ciebie też widziałam piękną kępę, ciekawe czy to te same, musimy porównać liście na wiosnę, bo jak różne to wiesz można zrobić wymiankę. Na jesieni zrobiłam sadzonki, myslę w tym roku przeobrazić trochę moje rabaty i na pewno powsadzam ją jeszcze w innych miejscach
Martusiu 
Przy tak dużym ogrodzie i wielu prac w nim, wcale się nie dziwię, że nie masz czasu na domowe

Ja o moje storczyki najbardziej dbam zimą, bo latem to też je zaniedbuję, ale one zauważyłam, że nawet lubią jak się o nich czasem zapomni. Jaszczurek u mnie dużo, mieszkają za kamieniami, ale koty lubią na nie polować
Annes Dziękuję, mam tylko jedno Dendrobium od marca tamtego roku, testowałam czy się z nim dogadam, jestem zadowolona, bo nie spodziewałam się, że obdarzy mnie tyloma kwiatami, posiadam jeszcze Phalaenopsisy. pozdrawiam
Marysiu 
Jarzmianka to tamtegoroczny nabytek, oczywiście pod wpływem FO, myślę,że się ładnie rozrośnie
Jaszczurek u mnie dostatek.
To może moje iryski;takie pospolite, ale urocze