Zuziu, na drugim planie to chyba rosną srebrne świerki ?? M. dostał paczkę 3-latków ze szkółki i tak sobie wsadził, jesienią dosadziliśmy dużo iglastych także ta część ogrodu nie jest już taka pusta. Ogóras ważył ponad 2 kg.
Kasiu to była kapusta ale ozdobna. Wybarwia się późną jesienią i całą zimę zdobi ogród. Nasiona kupuje się jako mix na dziale kwiatów.
Iwonko, dziękuję

Nie wiem kiedy mam czas bo zwykle go nie mam

.
Justynko, szalotki jeszcze nigdy nie siałam i myślę, że zrobię to tradycyjnie. Rządek i do ziemi
Przepis na octan pojawił się chyba dopiero w tym roku? Jeszcze nie czytałam dokładnie o działaniu ale planuję.
Za mną pracowity weekend. W piątek posadziłam byliny od Mariusza oraz rozsadziłam kilka żurawek.
W sobotę popikowałam kalafiory i kapusty na zbiór jesienny, selery, żeniszki, itd. , przesadziłam przezimowane pelaśki i inne. Rozgarnęłam różane kopce, zgrabiłam trawnik. Nacieszyłam oczy wychodzącym z ziemi "wszystkim". Niedziela była deszczowa ale ciepła. Posiałam 62 odmiany pomidorów. Papryka siana tydzień temu pięknie wykiełkowała. Kocham wiosnę!