Wandziu bardzo mi miło z powodu twoich odwiedzin
Jakoś tak w końcu się zmobilizowałam do założenia wątku, choć całościowo raczej niewiele pokażę. Ogród nie jest mój. "Urzęduję" na połowie i delikatnie mówiąc - mamy różne wizje
Co do dalii to tamten rok im wyjątkowo sprzyjał. Ten już nie jest taki łaskawy. Na plus jest to, że pierwsze kwiaty bardzo ładnie wybarwione.
Wandziu nie przepadam za swoim imieniem, więc niech zostanie Narine...
cyma2704 Dziękuję

Biała to pomponik Snowflake. Trochę niedoceniany, a szkoda, bo wcześnie zaczyna kwitnienie i zachwyca nieprzerwanie do pierwszych mrozów. Przyznam, że pierwszego roku ja sama nie byłam nim zachwycona. Siedział w cieniu i taki jakiś był niemrawy. Ale już w kolejnym sezonie stał się tzw "must have".
Wywołałaś wilka z lasu! Kilka dni temu odkryłam, że ćma dotarła...

Jestem załamana, bo wszystkie rabaty okalają kulki bukszpanowe. Mam też kilka dużych okazów. Wszystkie wyhodowałam z małych gałązek. Ukorzeniałam je mając z 17 lat, a to było kilkadziesiąt lat temu...
Uprzedziłam sąsiadkę, bo ma bardzo dużo bukszpanów. Sprawdziła i u niej też są... W dużo większej ilości , niż u mnie. Reszta sąsiadów nie wykazuje zainteresowania tematem więc nie wiemy czy nasze starania nie będą walką z wiatrakami...
U Ciebie też jest ćma?
Witaj
danuta z
Dalie przechowuję w garażu. Różnie bywa z tym zimowaniem. Zawsze jakieś straty są. Przeważnie odpadają te, na których mi szczególnie zależy

Niektóre odmiany trudno przechować. Tej zimy pożegnałam się np z piękną Hapet Blue Eyes...
Evii91 priv
anabuko1
Bettylen wyjątkowo udany w tym roku. Mało opadów, a on nie lubi deszczu więc... stara się wyglądać
Kolejne liliowce ---> Przepiękny nn. Trudno uchwycić jego kolor. W tym sezonie dał istny popis ilością pąków.