Marto pamiętam ,że kiedy kupowałam tego powojnika wahałam się czy go wziąć, to była dobra decyzja.
Z perukowcem zobaczymy , może strach przed śmietnikiem zadziała.
Aniu Stolwijk ma do jesienie taki kolor liści. Irysków sporo mi w ub roku wymarzło i nie wszystkie z tych co mam będą kwitły.
Jesienią powstanie druga rabata z hostami.
Marysiu często jest tak ,że nie mamy wpływu na wiele rzeczy albo nie taki jak byśmy chcieli
Jurek no teraz to mnie wprowadziłeś w osłupienie ? Twojej bym nie posądzała o bycie Nigrą, przecież Nigra ma najciemniejsze kwiaty z tych starszych odmian. Betty wg Google ma jasne wnętrze moja ma ciemniejsze zdjęcia które pokazałam są tez odrobinę przekłamane w rzeczywistości kwiaty są ciemniejsze. Chyba nie wyjaśnimy wątpliwości.
Marysiu delosperma Z żółta magnolia to było tak, M był w szkółce Zymon i miał kupić Yellow River lub Yellow Bird niestety dużej ponad 1,5 m nie było więc mu polecono tą. Kiedy ją zobaczyłam nie zapałałam do niej uczuciem i postanowiłam się jej pozbyć ale niestety ani sąsiadka ani znajoma jej nie chcieli więc postanowiłam ją posadzić w miejscu które uznałam że jej nie podpasuje a tu niespodzianka nie dość ,że ładnie rośnie to i kwitła cudownie pięknymi 3 kwiatkami , obiecałam jej że będę o nią dbała i ,że jest najpiękniejsza
Aguś to prawda rok magnolii raz na kilka lat jest taki kiedy nie ma przymrozku w tym czasie dlatego warto je mieć.
Tak chyba taki jest mój stary perukowiec kiedyś właśnie o tym czytałam. Była opcja żeby go wyciąć ale ma tak piękne listki teraz i jesienią ,że zostaje. Ten drugi był kupiony z peruczkami więc skrycie mam nadzieje ,ze jednak w tym roku będą peruki , mam jeszcze maluszka który ma co roku jasne peruki nie pamiętam odmiany.
Wygooglowałam sobie pięknotkę no niesamowite ma te fioletowe korale
Dziś będzie azaliowo