Ogród Mirki cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
zabkamarta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 maja 2017, o 18:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Mirki cz.2

Post »

Oślepłam ratujcie ;:306 ale dałaś kolorami po oczach. Pierw piękna glicynia, później szał kolorystyczny Azali a na koniec czad ze złotokapem. Ale u Ciebie jest pięknie i kolorowo ;:63 uwielbiam wiosnę :tan nic tylko leżeć u Ciebie na trawniku i podziwiać ;:215 a jak to za parę lat jeszcze bardziej urośnie ;:oj szał ;:215
Teraz to ja z otwartymi ustami i z wytrzeszczem oczu oglądałam Twoje foty ;:215
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2009, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Iwonko bardzo lubię magnolie są takie dostojne tak mi się wydaje 2 jeszcze kwitną ostatkiem kwiecia.
Klony palmowe czerwone są piękne o każdej porze roku dlatego goszczą w moim ogrodzie Dissectum Garnet był większy ... a właściwie szerszy o jedną gałąź ale ub roku syn kosząc tak porządnie o nią zahaczył kosiarka ,że ja odłamał eM próbował ja uratować kupił maść owinął ale niestety nie dało się jej uratować.
Ja jestem o thujowana z dwóch stron bo z jednej mam ulicę Poznań - Kołobrzeg a z drugiej sklep więc inna opcja nie wchodziła w grę.

Obrazek

Obrazek

Sylwia miło mi Ciebie u mnie gościć :heja
Wiesz mój eM ostatnio mi powiedział ,że .....nie lubi magnolii gwieździstych bo wyglądają tak popularnie i kojarzą mu się z kwitnącym drzewem owocowym np wiśni ;:145 a ja je uwielbiam jemu podobają się kielichowe.
Z jednej strony to super ,że mam dużo słoneczka ale kupiłam obuwika i powinien być posadzony w cieniu i gdzie ja go posadzę ;:223 nie pomyślałam przed zakupem bo zawsze mi się marzył storczyk w ogrodzie bo dom już opanowany do granic możliwości.

Moje wszystkie 4 hosty

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Powojniki

Omoshiro

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miss Bateman

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Serafina

Obrazek

Gurnsey Cream z Serafiną

Obrazek

Obrazek

Little Mermaid

Obrazek

Jeden z trzech rodków

Obrazek
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

No właśnie. U mnie rodki też nie bardzo rosną.
To mam nadzieję , że z azaliami będzie lepiej. ;)
Cudne te twoje widoczki azaliowe. Bajeczne. ;:180
Nie mam glicynii. Ja boję się tych cięć. nie wiem czy dobrze nauczylabym je przycinać. :|
Duuzo już masz kwitnących powojnikow. A wszystkie piękne. Te otatnio pokazane to podziwiam. Ja tych odmian nie mam.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Mireczko, no tak myślałam, że to cedr, ale nie dowierzałam. Piękności. Zawsze mi się marzył, ale on wrażliwy jest na mrozy i się boję :roll:
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Padłam na widok glicyni. ;:oj
Azalie i powojniki niesamowite, faktycznie ogród byłby bez nich ubogi.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Mireczko śliczne masz powojniki, ale i rododendrony, irysy, hosty ;:63
Kiedy przycinasz wisterię, bo ja ciągle czekam na kwitnienie! Jedyne co mam to macki tej rośliny na bzie ;:223
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sie 2007, o 20:04

Post »

Mireczko, wreszcie znalazłam czas, żeby nadrobić zaległości od str, 27 do aktualnej.

Brak mi słów na wyrażenie zachwytu nad tym co zobaczyłam. Wszelkie achy i ochy będą tylko powielaniem
tego co napisali inni. Ja w dodatku jestem laikiem ogrodowym mając jedynie skrzynki z kwiatami na balkonie.

Widzę, z jakiego RAJU korzysta Twój kociak, żyjąc na wolności.
Moja kotka udomowiona ma też tylko balkonowy 'wybieg'. Na bank jest przez to mniej szczęśliwym zwierzątkiem :/ (ha, ha, może
dlatego podgryza mi moje storczyki :wink: )

Twoje Powojniki - bajka, azalie i rododendrony - bajka, różnobarwne irysy, tulipany, sasanki - bajka...
I wiele innych jak oczar rozwijający pąki, kielichowiec wonny, glicynia i tak by można wymieniać bez końca - bajka ;:224

Widzę, że podobnie jak to robiła moja Mama, suszysz miętę na herbatkę.
Ja zawsze miałam od mamy taką ogrodową dość mocną miętę pieprzową.
Ale mama odeszła i kończą się powoli zapasy.
Mama suszyła też szałwię, melisę i dziurawiec. To zupełnie co innego niż herbaty ziołowe z torebki :wink:

Mireczko, robisz tak cudne zdjęcia, że mogłabyś startować w jakimś konkursie fotograficznym ;:215
zabkamarta pisze:Joanno widzę, że nie tylko ja mam problemy ze wzrokiem :;230
Martuś, oby się skończyło na "problemach za wzrokiem", bo jak mi jeszcze dojdą ze słuchem, to już nie będę mogła w moim zawodzie pracować :;230
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Dzień dobry, przyszłam na piękny pokaz powojnikowy ;:215 Miss Bateman bardzo mi się podoba! Taką chciałam kupić w tym roku, ale ponoć odmiana może sie nie zgadzać i teraz czekam ciekawa, czy będzie to ona, czy coś innego :)
A Omoshiro to już w ogóle cudo nad cudami! Ta delikatna obwódka, ten zielony pasek na spodzie płatka, oj muszę go mieć ;:oj I tak się napatrzę u Was na co raz to ładniejsze kwiaty i potem majątek w ogrodniczym zostawiam :;230
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sie 2007, o 20:04

Post »

Kochani, odwiedziłam Mireczkę tego lata i widziałam ten ogród 'na żywo' ;:224
Hamak przed domem, można się położyć, zamknąć oczy i pomarzyć... Mnie jako storczykomaniaczkę interesowała jeszcze szklarenka
i to, co tam na półeczkach. Ale to jedna, wspaniała całość Osoby (Osób) kochających i troszczących się o rośliny ;:138

Szkoda, że mieszkamy w przeciwległych województwach i nie można tak sobie wpaść na chwilkę na ;:40
Zapraszam Miruś do mnie :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Miruś zachęcona przez Ciebie dokupiłam sobie azalię, bo mam na razie jedną :oops: Niestety musze czekać pól roku żeby zobaczyć co kupiłam ;:306 Gratuluję serduszka ;:196
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu u mnie przez tegoroczną suszę chyba kilka azalii wypadło , wiosna będzie trzeba uzupełnić.
U mnie już pustka w ogrodzie tylko jakieś żółtki kwitną ale wczoraj idąc do sklepu (po tygodniowym wyjeździe) u sąsiada zobaczyłam kwitnącego mieczyka :shock:
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Nie miałam u siebie azalii, kupowałam dla mamy, ona uwielbia. Teraz pewnie będę kupować częściej :) Twoj ogród powala na kolana. Jest cudny.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Mireczko ;:196 Dawno mnie nie było, bo trochę zdrowie nie dopisywało, ale jestem i podziwiam Twój przepiękny ogród :D
Mam pytanie odnośnie złotokapu - czy przycinasz go po kwitnieniu lub w innym czasie?
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję za odwiedziny.
Zupełnie zapomniałam że mam wątek ogrodowy :).
Aniu uwielbiam azalie, przez ostatnie 2 lata susza okropna i część nie dała rady, muszę w tym roku uzupełnić.

Moniko dziękuję za miłe słowa.
Jeżeli chodzi o złotokapa to nie przycinam go wcale, rośnie tak sobie już ponad 10 lat, z kwitnieniem jest różnie często przymrozki majowe pozbawiają mnie oglądania jego kwitnienia., podobnie jest z magnoliami.
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

U mnie chyba przymrozki wiosenne są problemem, bo bywają lata, że zupełnie nie kwitnie. Rok temu miał ładne kwiaty. Jest jeszcze młody, więc może potrzebował czasu, żeby się wzmocnić ;:224
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”