Danusiu - danuta z byłam ostatnio tak zagoniona, że nie miałam czasu na forum, odpowiadałam tylko na pw.
Wszystkie rośliny niezimujące, a rosnące w doniczkach na działce, przynoszę do domu i przechowuję w piwnicy, eukomisy też.
Mam nadzieję, że kokorycze ładnie się rozsieją, a więc tak jak Ci obiecałam, zarezerwuję je dla Ciebie.
Nie wiem jeszcze czy w przyszłym roku będę coś wysiewać, no chyba że wprost do gruntu, bo w domu nie mam na to warunków.
Dziękuję za życzenia.
Tereniu - Ter-Dob nie przepraszaj, wszyscy mamy czasem zaległości na forum.
Kwiatuszki owszem całkiem dzielnie się trzymały, ale w czwartek zrobiłam już ostatnie zdjęcia kwitnących roślin. Potem pogoda bardzo się popsuła, a teraz jeszcze orkan dopełnia dzieła zniszczenia. Do tego temperatura przy gruncie dzisiejszej nocy ma być -3.
Dziękuję za życzenia i odwzajemniam.
Alu - Biedronka641 rośliny niezimujące już prawie wszystkie zniosłam do domu, został jeszcze tylko myszopłoch kolczasty (ruszczyk) i kwitnący śniedek Saundersa. Nie zdążyłam też jeszcze wykopać niektórych roślin rosnących w gruncie, bo przez cały czas było okropne błoto.
Dolało strasznie i woda już stoi na działce.
Podłączyłam dzisiaj stary komputer i chociaż chodzi bardzo wolno, to spróbuję wstawić chociaż część zaległych zdjęć.
Za życzenia bardzo dziękuję i oby się nam spełniły.
Ewuniu - ewarost u mnie pogoda podobna do Twojej. Orkan daje znać o sobie. Na noc prognoza przewiduje przygruntowy przymrozek i dalsze opady deszczu, a może i śniegu. Przydałoby się jeszcze kilka słonecznych dni, ale czy będą?
A ja zaganiana jestem, zwaliło się kilka spraw, i jeszcze dwie poradnie trzeba było odwiedzić.
Zdjęć mam dużo zrobionych, gorzej z ich przesyłaniem na forum.
Tak było jeszcze w czwartek.
Kwitły: pierwiosnki
fuksja magellańska riccartonii
chryzantemy
powojnik włoski 'Etoile Violette'
róże
driakiew gołębia 'Vivid Violet'
floks wiechowaty nn
onętek i kołotocznik wierzbolistny
wiciokrzew Browna
jaskier
rudbekia trójklapowa