Jesteśmy TU :

Czyli na jednej z osiedlowych działek w kompleksie ogródków działkowych.
Działkę tę nabyliśmy okazyjnie od pijaczka jakieś 10 lat temu ( jak nie więcej).
Wtedy była świeżo po pożarze i wyglądała jak jedno wielkie śmietnisko przetrawione przez ogień. Dawniej na działce była altana,duża szklarnia,ule, ewidentnie była zamieszkała. Była też składowiskiem menelskich skarb?w. Wszystko to poszło z dymem,a następnie zarosło chwastami.
Przez lata włożyliśmy w nią wiele pracy i choć wygląda już o niebo lepiej, to dalej jej sporo brakuje. Ciągle można znaleźc jakieś " skarby" pod ziemią - potłuczone szkła, odpady itd.
Dotychczas zajmowali się nią głównie moi rodzice, ale teraz postanowiłam przejąć pałeczkę.
Z pomocą forum wędruję więc w świat ogrodnictwa i próbuję swoich sił w ogrodzie.
Mam nadzieję że mi się to uda pomimo bardzo małej ilości czasu jakąs dysponuję.
Na działce pomaga mi moja kilkuletnia córeczka z wielkim zapałem ogrodniczym, oraz pies rasy pointer zwany Waldusiem

Na naszej każdy znajduje coś dla siebie, bo choć jest mała to jest na niej wszystko.
Są i kwiaty i drzewa i krzewy owocowe, szykuję też drobny ogródek warzywny, jest miejsce wypoczynkowe, kącik dziecięcy, a nawet kącik psi ;)
Nie zawsze nadążamy i udaje nam się zrobić tak jakbyśmy chcieli,ale jest naszym ukochanym zakątkiem,kt?ry kochamy z całego serca.
Wszystkich zapraszam więc do podglądania naszych poczynań i kibicowania