Lucynko, atak zimy najlepiej zniosły drobnokwiatowe o ciemnych kwiatach, wysokie, ciężki, mokry śnieg, przygiął do ziemi i już niewyględne.
Dzisiaj i mnie pogoda zniechęciła szybko do przebywania w ogrodzie, bo mimo, że 4 stopnie na plusie, to wiatr tak nieprzyjemnie zmniejszał odczucie ciepła, że nie rozgrzałam się nawet przy grabieniu liści

.
Ciekawa jestem, czy Ty spełniłaś swoje postanowienie i zakupy przedświąteczne zrobione?
Bogusiu, najczęściej na mojej drodze staje kot, a i jemu zrobić zdjęcie trudno, bo zaraz wsadza swój nos w aparat

.Na razie jeszcze coś tam kwitnie w ogrodzie.
Pozdrawiam cieplutko
Danusiu, tak, te drobnokwiatowe chryzantemy, najlepiej zniosły wszelkie niedogodności i jeszcze cieszą kolorem na tle ogólnej szarości
Miło Cię znowu widzieć
Dorotko, trzymam kciuki za Twoją chryzantemę, tylko dopóki kwitnie ładnie, podlewaj ją trochę.
Krysiu 
.
Dziękuję bardzo za pochwałę moich chryzantem

, ale do tytułu królewskiej kolekcji, w porównaniu z prawdziwie chryzantemowymi ogrodami, które widziałam tu na forum, to mojej bardzo daleko

, ale będę próbować

. Trochę za małą mam działkę, a przecież jeszcze musi się znaleźć miejsce na wiosenne i letnie kwiatuszki
Storczyki już kiedyś miałam i nawet ładnie mi rosły, aż nagle wszystkie padły i dotąd skutecznie im się opierałam, ale już zaczynam się za nimi rozglądać

.
Pozdrawiam gorąco i mam nadzieję, że odkurzysz swój wątek

.
Halszko, jeszcze kolory widać, nawet białe nabrały koloru, szkoda tylko, że brązowego

.
Przykro, że tak nagle aura zakończyła sezon chryzantemowy, ale miejmy nadzieję na lepszy w następnym roku

.
Najbardziej mi żal, że nie zobaczyłam kwiatków wszystkich nowych krzaczków

.
Colina nie pokazała się z najlepszej strony, a Maya rozwinęła kwiatek w domu, wprawdzie trochę nadgryziony, ale ciekawy kolor.
Pozdrawiam cieplutko
Moja Colina
Maya
A w ogrodzie taka różowa kwitnie sobie, jakby zimy nie było. To chryzantemka z lipcowej sadzonki, mam nadzieję, że przetrwa zimę, bo ładniutka.
Fioletowy pierwiosnek już wyblakł
Ten zastanawia się czy rozkwitnąć, czy czekać na wiosnę?
Bridżet jeszcze rozkwita pod chmurką ( w rzeczywistości jasny róż)
i NN
Kalina kwitnie w najlepsze
Śnieguliczka Magical Purple