Witajcie
Dziś za oknem padający śnieg i gwiżdżący wiatr.
Za namową córki wybrałam się z nią do second hand (tzw. ciucholand) gdyż chciała sobie kupić materiał do stroju cosplejowego.
I przywiozłam takie sobie rzeczy.
Oto moje skarby.
Najbardziej cieszę się z lamp naftowych (prod. niemiecka) i doniczek (jedna z jeżem i większa w formie filiżanki w róże).
Halszko
Storczyki miniaturki spodobały mi się i mam nadzieję, że nie ukatrupię ich z nadmiaru podlewania. Chyba będę je zraszać (podłoże).
Pelargonie siałam po raz pierwszy i zobaczymy co z tego wyjdzie.
Dla Ciebie nowa kompozycja (jakoś przestać robić ich nie mogę

)
Małgosiu
Prace nad stołem na razie przystopowały z uwagi na konieczność szlifowania (koniecznie w innym pomieszczeniu).
Ozdoby lubię robić i jak zobaczę jakieś elementy, które mi się podobają do kompozycji to zaraz je kupuję.
A ta jest dla Ciebie.
Lucynko
Wysiewy powoli się zaczynają, ale jak jestem w sklepie to już zerkam na nasiona.
Dziś w Action wypatrzyłam takie holenderskie, dużo było warzyw i jutro eM już jedzie je zobaczyć.
Zastanawiam się czy nie dokupić łąkę kwietną na działkę ROD.
Burza śnieżna i u mnie była, dziwnie to wyglądało: duże opady śniegu, słońce i huk grzmotu.
Dorotko
Też wypatruję takich umilaczy, prymulek, hiacyntów czy innych roślinek.
Ale na razie patrzę na nasiona.
Może jak coś wpadnie w oko to kupię.
Soniu
Nie masz co mieć kompleksy, bo każdy coś umie i jest dobry w jakieś dziedzinie.
Co do zakupów, to ja jak jadę całkiem przypadkowo to wtedy trafiam na coś co mnie zainteresuje.
Natomiast jak jadę w konkretnym celu to zazwyczaj mało kiedy jest coś, co planuję kupić.
Kolejna kompozycja dla Ciebie.
No i wczoraj zadzwonił syn i poprosił mnie aby z okazji walentynek zrobić kompozycję, bo chce ją dołączyć do swego kupionego prezentu dla narzeczonej.
Ona też lubi takie ozdóbki, gdy podarował jej syn kompozycję z bałwankiem to bardzo się ucieszyła.
No i cóż było robić, synowi odmówić
I powstało coś takiego.
Ale najpierw z jego strony kontrola jakości musi być.
Jak mu się spodoba to dostanie jak nie to będę robić drugą.
Dziś Dzień Babci i z okazji tego święta składam wszystkim Babciom (jutro Dziadkom) dużo zdrówka i cierpliwości dla wnucząt.