Cytryna problem

Rośliny doniczkowe
Zablokowany
Cytrynak
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 27 paź 2020, o 09:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Cytryna problem

Post »

Dzień dobry!
Mam problem z cytryną. Trzymam ją w doniczce. Zastosowałem ziemię do cytrusów, zmieniając doniczkę tylko dosypywałem ziemię (również do cytrusów). Kilka miesięcy po wyjściu z ziemii, na liściach zaczęły pojawiać się brązowe plamy. Na początku lekko na końcówkach, a z czasem coraz bardziej wgłąb. "Zjawisko" idzie od dołu do góry rośliny. Podlewam zwykłą wodą, nie stosuję nawozów. Proszę o pomoc co to i jak z tym walczyć.
Pozdrawiam.

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony 27 paź 2020, o 13:29 przez norbert76, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Za duże zdjęcie, zmniejszyłem.
Awatar użytkownika
norbert76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2011, o 14:36
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Cytryna problem

Post »

Nie stosujesz nawozów? To czym ma się roślina żywić, samą wodą :?: Pewnie jeszcze prosto z kranu i twardą...

Zapraszam do lektury np. obu części tego wątku: viewtopic.php?f=19&t=116300&hilit=Cytrusy

Następnym razem proszę korzystać wpierw z wyszukiwarki i z już dostępnych zasobów. Wątek zamykam, żeby nie dublować tematów
"Głową muru nie przebijesz, ale jeśli zawiodły inne metody należy spróbować i tej." - Józef Piłsudski
Dżungla w bloku
Storczykowo u Norberta
Zablokowany

Wróć do „Rośliny DONICZKOWE, balkonowe, egzotyczne, tarasowe. Diagnostyka, identyfikacja, porady”