Dzięki za informacje. A gdzie mam takie ustawienia - w aparacie, na komputerze, Fotosiku? Bo jak wklejam na Fotosik, to wyświetla mi się w dobrej pozycji, a po przesłaniu dopiero obraca.
Niestety, od 25 maja 2018 r. obowiązuje RODO, co zmusiło właścicieli stron zarejestrowanych poza UE, z których można było wstawiać zdjęcia bez logowania do wymuszeniu na użytkownikach zakładania konta na w/w stronach.
Przykład: https://cubeupload.com/
Powyższa strona od 25 maja przez kilka dni nie była dostępna, chwilowo zniknęły też wszystkie zdjęcia.
Potrzebuję pomocy przy wstawianiu zdjęć. Korzystam tylko z tabletu i telefonu (Android), zdjęcia robię telefonem. Mam oczywiście konto Google i najchętniej wstawiała bym fotki stamtąd, wydaje mi się, że to powinno być najprostsze/najszybsze. Tutorial przeczytałam a i tak nie mogę sobie poradzić z wrzuceniem fotek. Zaczynam się czuć jak wariatka, którą współczesna technologia przegania. Mógłby ktoś mi pomóc i jak blondynce wyjaśnić jak sprawić, żeby zdjęcie z mojego telefonu/tabletu znalazło się na forum w dozwolonym rozmiarze?
I proszę o wyrozumiałość, mam dwójkę małych dzieci, duży ogród, psy i kury i bardzo mało czasu, żeby na spokojnie wyszukać informacje mi potrzebne. Mój czas wolny to 5 minut tu, 10 minut tu, ciężko się skupić i coś ogarnąć w ten sposób.