Powrót na główną stronę Forum.

Ogrodniczo Działkowe Forum.
Najlepsi polscy fachowcy. Bazy wiedzy praktycznej. Porady.
Opryskiwacz
* Rejestracja    * Pomoc   * Wyszukiwarka    * Zaloguj 
   ::  Koronawirus - Licznik ::     ::  Koronawirus (bez Chin) ::    

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w temacie  [ Posty: 406 ] 
Przeszukiwarka poniższego WĄTKU:
Idź do strony nr...        1, 2, 3, 4, 5 ... 29  
Autor Wiadomość
Administrator
 Tytuł:
PostNapisane: 6 sty 2007, o 18:46 
Offline
---
Avatar użytkownika
Postów: 6745
Skąd: Warszawa

 więcej niż 1 szt.
Nie ma za co. :D

_________________
Mój ulubiony ogród informacyjny: _ _ _ _ ;:333
Niezalezna.pl
_ _ TVP-info _ _ Wpolityce.pl


Góra   
  Zobacz profil      
 
basiakam
 Tytuł:
PostNapisane: 6 sty 2007, o 19:28 
Offline
Przyjaciel Forum - weteran
Przyjaciel Forum - weteran
Avatar użytkownika
Postów: 110
Skąd: Szczecin
Takie mi ktoś przysłał.Nie umiem go zmienić.

_________________
Basia


Góra   
  Zobacz profil Wyślij e-mail      
 
lila31
 Tytuł:
PostNapisane: 6 sty 2007, o 19:52 
Offline
Moderator Forum.
Moderator Forum.
Avatar użytkownika
Postów: 2681
Skąd: Lubin

 więcej niż 1 szt.
Basiu do zmiany wielkości zdjęcia musisz wykorzystać odpowiedni program.
Możesz wykorzystać Microsoft Office Picture Manager.
Wyświetlasz zdjęcie na ekranie. Najeżdżasz kursorem na zdjęcie i klikasz prawym przyciskiem myszy. Pokazuje Ci się okienko, w którym szukasz funkcji "Otwórz za pomocą". Zgłaszają Ci się różne programy, wybierasz to co podałam powyżej.
Wtedy zdjęcie otwiera Ci się na całym ekranie i z prawej strony masz opcję zmniejszania zdjęć.
Wybierasz o ile chcesz go zmniejszyć. Komputer realizuje Ci to.
Zmniejszone zdjęcie nagrywasz ponownie.
Plik - zapisz jako i masz gotowe, mniejsze zdjęcie.
Jeżeli jeszcze coś nie wiesz pytaj.


Góra   
  Zobacz profil      
 
Yaro32
 Tytuł:
PostNapisane: 7 sty 2007, o 01:17 
Offline
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Avatar użytkownika
Postów: 1676
Skąd: warmińsko - mazurskie

 1 szt.
A czy ktoś z Was korzystał z programu ACDSee. Przeglądarka do zdjęć z wieloma przydatnymi funkcjami.

_________________
Jakie to wspaniałe uczucie być ojcem i mieć wspaniałą rodzinę.
Działka Anety, Jarka i Igorka (Yaro32)


Góra   
  Zobacz profil      
 
Mariola54
 Tytuł:
PostNapisane: 7 sty 2007, o 01:21 
Offline
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Postów: 4917
Skąd: kujawy

 więcej niż 1 szt.
Daj link do tego programu.


Góra   
  Zobacz profil      
 
Elizabetka
 Tytuł:
PostNapisane: 7 sty 2007, o 18:05 
Offline
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Avatar użytkownika
Postów: 8575
Skąd: Śląsk

 1 szt.
Spieszę się Wam powiedzieć, że mam zrobione dwa zdjęcia komórką od córki z mojego dobytku. :D :D :D
No i teraz mam problem. Jak te zdjęcia umieścić najpierw w komputerze a później przenieść na forum.
Z góry dzięki za każde dobre słowo.
Pozdrawiam i cieszę się, że będę mogła coś też w końcu wam pokazać. Pa pa.
;:101


Góra   
  Zobacz profil      
 
Mariola54
 Tytuł:
PostNapisane: 7 sty 2007, o 18:28 
Offline
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Postów: 4917
Skąd: kujawy

 więcej niż 1 szt.
O ile ja dobrze wiem, bo córka też robi komórką zdjęcia to musisz mieć Elizabetko specjalny przewód do podłączenia komórki z komputerem.
Szkoda nie mojej w domu bo by nam wytłumaczyła.


Góra   
  Zobacz profil      
 
Mariola54
 Tytuł:
PostNapisane: 7 sty 2007, o 18:29 
Offline
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Postów: 4917
Skąd: kujawy

 więcej niż 1 szt.
Yaro32 napisał(a):
A czy ktoś z Was korzystał z programu ACDSee. Przeglądarka do zdjęć z wieloma przydatnymi funkcjami.

Jarku wstaw link jak masz ten program.


Góra   
  Zobacz profil      
 
lila31
 Tytuł:
PostNapisane: 7 sty 2007, o 18:36 
Offline
Moderator Forum.
Moderator Forum.
Avatar użytkownika
Postów: 2681
Skąd: Lubin

 więcej niż 1 szt.
Elizabetko nic Ci nie możemy pomóc. Musisz mieć przewód i program.
Jeżeli córka przerzuca zdjęcia ze swojego telefonu do komputera, to powinna to wszystko mieć.
Jeżeli nie ma tego, to trzeba iść, najlepiej do operatora sieci albo do sklepu, w którym sprzedają te telefony i sprzedawca podpowie, co trzeba kupić i jak to robić.


Góra   
  Zobacz profil      
 
Elizabetka
 Tytuł:
PostNapisane: 7 sty 2007, o 18:39 
Offline
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Avatar użytkownika
Postów: 8575
Skąd: Śląsk

 1 szt.
Córka teraz mi podpowiada, że żadnych przewodów nie ma w zestawie. Ponoć działa bezprzewodowo na podczewień. ( :o )


Góra   
  Zobacz profil      
 
lila31
 Tytuł:
PostNapisane: 7 sty 2007, o 18:54 
Offline
Moderator Forum.
Moderator Forum.
Avatar użytkownika
Postów: 2681
Skąd: Lubin

 więcej niż 1 szt.
A komputer czy ma możliwość odbioru, jeżeli tak, to posprawie.


Góra   
  Zobacz profil      
 
Elizabetka
 Tytuł:
PostNapisane: 7 sty 2007, o 19:00 
Offline
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Avatar użytkownika
Postów: 8575
Skąd: Śląsk

 1 szt.
Po sprawie czyli co? Mam laptopa jeżeli to może pomóc.
;:27


Góra   
  Zobacz profil      
 
lila31
 Tytuł:
PostNapisane: 7 sty 2007, o 19:11 
Offline
Moderator Forum.
Moderator Forum.
Avatar użytkownika
Postów: 2681
Skąd: Lubin

 więcej niż 1 szt.
Elizabetko Twój laptop powinien mieć wejście IRDA (takie wyjście ma telefon).
Włączasz w telefonie opcję "włącz IRDA", przykładasz telefon (tymi wejściami do siebie) do laptopa i komputer powinien sam odnaleźć nowe urządzenie (ikona "mój komputer").
Wtedy laptop sam powinien odczytać zdjęcia z telefonu.
Nie wiem czy dość jasno to napisałam.


Góra   
  Zobacz profil      
 
Mariola54
 Tytuł:
PostNapisane: 8 sty 2007, o 11:14 
Offline
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Postów: 4917
Skąd: kujawy

 więcej niż 1 szt.
Mariola54 napisał(a):
Yaro32 napisał(a):
A czy ktoś z Was korzystał z programu ACDSee. Przeglądarka do zdjęć z wieloma przydatnymi funkcjami.

Jarku wstaw link jak masz ten program.

Jarku również dla Ciebie :!: :!: :!:
http://www.eprogramy.net/programy/uzytkowe/acdsee/
http://www.pobieralnia.pl/pobierz-1977.html


Góra   
  Zobacz profil      
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w temacie           [ Posty: 406 ]  Idź do strony nr...        1, 2, 3, 4, 5 ... 29  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


    |    Kto przegląda ten dział ?

Przeglądają dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

..
Skocz do:  
www.marolex.pl    E-sklep Marolex
| Polityka cookies. |  Polityka prywatności. |  * Witryna używa cookies.    Użytkowanie witryny oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookies i akceptację Regulaminu. *