Pikowanie siewek
Pikowanie siewek
Witam,
nie spodziewałam się, że wzejdą mi wszystkie nasiona. Teraz mam bardzo dużo siewek a szkoda mi ich wyrzucać. Czytałam, że gazanie trzeba sadzić do 20cm. Ja posadziłam co ok. 4 cm. Co się może stać ? Czy lepiej je przesadzić ?
Z innej beczki: czy bratki można już wystawić na balkon ?
Pozdrawiam
Agnieszka
nie spodziewałam się, że wzejdą mi wszystkie nasiona. Teraz mam bardzo dużo siewek a szkoda mi ich wyrzucać. Czytałam, że gazanie trzeba sadzić do 20cm. Ja posadziłam co ok. 4 cm. Co się może stać ? Czy lepiej je przesadzić ?
Pozdrawiam
Agnieszka
- aniawoj
- Przyjaciel Forum
- Od: 9 paź 2005, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witaj Agnieszko!
Tak, lepiej przesadzić gazanię. Będzie miała za ciasno. W walce o przestrzeń ,wodę i pokarm nie będzie Ci ładnie rosła- może być mała i słaba.
Bratki możesz już wystawić.
Tak, lepiej przesadzić gazanię. Będzie miała za ciasno. W walce o przestrzeń ,wodę i pokarm nie będzie Ci ładnie rosła- może być mała i słaba.
Bratki możesz już wystawić.
http://kalina-rosliny.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
- aniawoj
- Przyjaciel Forum
- Od: 9 paź 2005, o 19:21
- Kontakt:
Nie wyrzucaj gazani! Dużo osób chętnie ją przyjmie. Możesz komuś wysłać na koszt zainteresowanego.
http://kalina-rosliny.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 22 sty 2006, o 11:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Pikowanie
Witaj na forum Agniecha! U mnie bratki już od wczoraj w skrzynce na balkonie.Agniecha pisze:
Agnieszka
Te kwiatki nie boją się zimna, wręcz przeciwnie - szybko marnieją, gdy robi się
gorąco.
Pozdrówka
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Kontakt:
U mnie też już rosną przy drzwiach wejściowych do domu,obok krokusów które przekwitają,mam po 3 szt z kolorów białe (czyste) ciemne bordo i żółte. Czuję już wiosnę...
Siewki popikuj w co sie da ,kubeczki po twarożkach,jogurtach i ślij wici że masz na wymianę,na pewno znajdą się chętni którzy posiali za dużo tak jak Ty i ja innych roślinek!
Siewki popikuj w co sie da ,kubeczki po twarożkach,jogurtach i ślij wici że masz na wymianę,na pewno znajdą się chętni którzy posiali za dużo tak jak Ty i ja innych roślinek!