Melampodium
- Steasi
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Melampodium
Ja we wszystko już uwierzę Po zeszłej zimie miałam 2 samosiejki. A teraz była taka słabiutka. Może coś się uchowało.
- Steasi
- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
Ostróżki hiacyntowe są w ilościach hurtowych, po 'zimie' pięknie powschodziły. Może..
Dzięki za kciuki
Dzięki za kciuki
- amarylis384
- 500p
- Od: 5 sty 2014, o 18:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- amarylis384
- 500p
- lojka 63
- Od: 4 wrz 2011, o 20:11
- Kontakt:
Hej ale piękne ja mam na połowę mniejsze ale rosną za to pomidorki posiniały i kompletnie się zatrzymały.
Po dwutygodniowej nieobecności zastałam melampodium szukające się do kwitnięcia i -niestety-chore. Część liści zniekształcona, pokryta suchym czarnym nalotem. Jutro wstawię zdjęcia. Martwię się, tak ładnie rosło...
- amarylis384
- 500p
Moje co prawda nie zachorowały i już kwitły, ale "upłynniłam" je, bo pszczółki zrobiły swoje i zapyliły melampodium niskie, wysokimi. Przed 3 tygodniami dostałam od koleżanki nasionka z niskiego melampodium - wysiałam i teraz jest dobrze, sadzonki są małe ale NISKIE.
Agrestowa melampodium jest bardzo wrażliwe na choroby grzybowe, spróbuj popryskać. Pozdrawiam
Agrestowa melampodium jest bardzo wrażliwe na choroby grzybowe, spróbuj popryskać. Pozdrawiam
Tak, to chyba to
Skąd masz niskie m.? Moje zeszłoroczne z PNOSu miało 35 cm.
Skąd masz niskie m.? Moje zeszłoroczne z PNOSu miało 35 cm.
- amarylis384
- 500p
Ok. 4 lat temu kupiłam kilka sadzonek na giełdzie ogrodniczej, a potem już tylko zbierałam nasionka i siałam. Było dobrze do czasu aż nie kupiłam nasion od Leg. (na moje nieszczęście) i się wszystko pomieszało.