Trzymam kciuki za realizację Twoich planów ; będę Ci kibicowała i zaglądała na Twoje grządki . Zapraszam również do siebie .
rochrza pisze:Witaj Ines ! Oglądałam Twój plan warzywniaka i nasunęło mi się kilka uwag,których udzielono mi na wsi,gdzie mam działkę . W ubiegłym roku zastosowałam się do nich i nie żałuję,bo warzywka wyrosły pięknie . A więc : radzono,by ogórki nie sąsiadowały z pomidorami ; marchewka na przemian z cebulą ;wokół pomidorów wskazane zioła np.bazylia ; w ogóle warzywa mieszać z uprawą ziół i kwiatków np.aksamitki i nagietka . U mnie zioła rosły w różnych miejscach,za to dla ogórków miałam spory kawałek ziemi ,bo ich pędy zajmują później sporo miejsca . Nie wiem,czy wszystko by tak ładnie rosło bez zastosowania tych rad,ale chyba nie będę tego sprawdzałaW tym roku znowu posłucham praktyków ...
Trzymam kciuki za realizację Twoich planów ; będę Ci kibicowała i zaglądała na Twoje grządki . Zapraszam również do siebie .
Oj, bardzo się ciesze że mnie odwiedzasz!!Ines1977 pisze:Witaj Aniu:) Często odwiedzam Twój śliczny ogródek. Chyba jeszcze nic nie pisałam bo nie miałam nic mądrego do powiedzenia a zawsze mam dylematy czy tak tylko "zostawiać ślad" bo wiem jak czasochłonne jest czytanie potem takich wątków.
Sama czasami czegoś szukam i przewijam się przez całe strony pozdrowień, zachwytów, kawek itp:) no i często potem kończę na kilu stronach...
Swoja drogą szkoda, ze nie ma możliwości jakiegoś oznaczania postów względem użyteczności i przefiltrowywania... takie przemyślenia zawodowej programistki:))
Szczerze mówiąc mi by było żal warzyw:) Bo ja taka praktyczna jestem:)
W szczególny sposób ujęłaś mnie wędzarnią. Też z M chcieliśmy mieć. Teraz wyrzuciliśmy ją z naszych planów ale taka jak Ty masz to może by przeszła:)
Halinko umieszczam miniaturki, bo czytałam, że tak admini zalecają, żeby za bardzo nie obciążać forum. Zawsze można "wkliknąć" się w zdjęcie żeby otworzyło się w fotosiku i potem jeszcze raz kliknąć je już na fotosiku i wtedy będzie pełen rozmiar, zobaczysz, że naprawdę całkiem spory aż nie mieści się na ekranie, ale za to wszystko dokładnie widać. Potem takie zdjęcie w pełnym rozmiarze można sobie zapisać jako plik na komputerze (prawy przycisk myszki i wybrać "zapisz obraz jako...") i np. wydrukować.Halina Kwak pisze:Ines, super, że umieściłaś tabelę o sąsiedztwie roślin... szkoda, że nie w większym rozmiarze
![]()
Gdybyś mogła, to bardzo proszę o dodanie tego zdjęcia jeszcze raz, zaznaczając w fotosiku, przed wysłaniem: "Pełen rozmiar"
Ines, a w jakim czasopiśmie znalazłaś tę cenną informację
Droga Ines, właśnie chodziło mi o "Pełen rozmiar".Ines1977 pisze: Kochane jeśli wolicie mogę po prostu wklejać z opcja "pełen rozmiar" bo