No proszę, dla zdjęcia wdrapał się człowiek na drzewo
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Już wiem, że zasieję większe połacie ogródka jednakowymi roślinami, takie plamy koloru to jest właśnie to, co mi jest potrzebne. Problem tylko w tym, że na działce nie jest tak łatwo wymienić wszystkich roślin jednocześnie z wielgachnej grządki przekwitniętych kwiatów. I wtedy co, wyrywamy przekwitnięte i zostaje łysy kawałek ziemi, czy siejemy coś innego i czekamy na wschody np. rzeżuchy, bo szybko rośnie? No nie wiem...
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Idealne do tego będą rośliny jednoroczne o długim okresie kwitnienia.Ewentualnie połączenie kilku gatunków,tak aby rozrastające się rośliny zakryły te o krótkim okresie wegetacji.
Jednobarwne plamy uzyskamy także z bylin i niskich krzewów.
Kompozycje z różami.
Zimotrwałe kaktusy i sukulenty.Podłoże - kruszywo ceglane,obrzeża - stalowa blacha cięta palnikiem gazowym.
Obraz zapisany jest mniejszy od obrazu na podglądzie cyfrówki.Niektóre rośliny są "poobcinane".