Ogród Pelagii
- piku
- Przyjaciel Forum

- Od: 12 lip 2007, o 13:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Pelagio! Gratuluję Ci samozaparcia, bo efekty pracy jaką włożyłaś w zapuszczony ogród są wspaniałe.
Bardzo lubię takie klimaty gdzie przeplatają się warzywa z kwiatami oraz innymi okazjonalnymi ozdobnikami. Taki efekt można osiągnąć chyba tylko w dojrzałych ogrodach, ale liczę na to że kiedyś do tego dojdę 
- pestka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 gru 2008, o 21:09
Witaj Pelagio
pytasz co to za kwiat pustynnik o tuż inaczej nazywany iglą kleopatry
z pomiędzy liści wyrasta kwiatostan zależy jaki bo może wyrastać do 3-ch metrów wysokości
mój nazywa się [eremurus potrzebuje dużo slońca i ciepla co 4-ry lata zmieniać miejsce uprawy sadzi go się w kwietniu wsród niskich bylin podobno ladnie wygląda jeszcze nie wiem jaki kolor będę miala chyba zólty zobaczymy czy się przyjmie

pytasz co to za kwiat pustynnik o tuż inaczej nazywany iglą kleopatry
z pomiędzy liści wyrasta kwiatostan zależy jaki bo może wyrastać do 3-ch metrów wysokości
mój nazywa się [eremurus potrzebuje dużo slońca i ciepla co 4-ry lata zmieniać miejsce uprawy sadzi go się w kwietniu wsród niskich bylin podobno ladnie wygląda jeszcze nie wiem jaki kolor będę miala chyba zólty zobaczymy czy się przyjmie
Pestka zaprasza na swoją działkę: SPIS moich wątków Działka ROD pestki -rok 2016-2022 Kupię-sprzedam
spore pole do popisu, ale to co zrobilaś do tej pory wygląda super, i już tyle sadzonek na ten rok przygotowane, gratuluje:)
pozdrawiam
Urszula B - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=19821
pozdrawiam
Urszula B - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=19821
"Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy. Pustynia też nie może być aż tak beznadziejna, żeby nie można było odkryć oazy. Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość. Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie."
- Ania Kropelka

- Od: 19 lut 2009, o 08:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- pelagia72

- Od: 2 mar 2009, o 21:09
Dzięki za odwiedziny !
Mam nadzieję jutro wrzucić pierwsze wiosenne zdjęcia.Tymczasem chciałam pokazać moje róże pienne.

Pierwsza, jasno -różowa, to ''Bonica '82'',drugą nazywam ''chińską'',ale tak naprawdę nie znam nazwy, trzecia ''Ingrid Bergmann '',mam jeszcze dwie dzikie, róże rdzawe też na pniu.
Przez ostatnie kilka dni pogoda była piękna i pozwoliła mi podziałać w ogródeczku. Po za codziennym zalewaniu krecich kopców (płakać mi się chce),podsypałam wszystkie cebulowe i irysy kłączowe nawozem typu azofoska,posadziłam bratko - fiołki do koszyków i ziemi. Cały czas oczyszczam ogród z resztek starych bylin i nawianych od sąsiadów liści,ponakuwałam trawnik + nawóz dolomit. Kiedy robiłam tydzień temu zdjęcia, jeszcze był śnieg, teraz wszystko rośnie jak na drożdżach. Do świąt chciałam jeszcze posprzątać i zawiesić trochę dekoracji .
Pozdrawiam. ;:61 ;:53 ;:66
Mam nadzieję jutro wrzucić pierwsze wiosenne zdjęcia.Tymczasem chciałam pokazać moje róże pienne.

Pierwsza, jasno -różowa, to ''Bonica '82'',drugą nazywam ''chińską'',ale tak naprawdę nie znam nazwy, trzecia ''Ingrid Bergmann '',mam jeszcze dwie dzikie, róże rdzawe też na pniu.
Przez ostatnie kilka dni pogoda była piękna i pozwoliła mi podziałać w ogródeczku. Po za codziennym zalewaniu krecich kopców (płakać mi się chce),podsypałam wszystkie cebulowe i irysy kłączowe nawozem typu azofoska,posadziłam bratko - fiołki do koszyków i ziemi. Cały czas oczyszczam ogród z resztek starych bylin i nawianych od sąsiadów liści,ponakuwałam trawnik + nawóz dolomit. Kiedy robiłam tydzień temu zdjęcia, jeszcze był śnieg, teraz wszystko rośnie jak na drożdżach. Do świąt chciałam jeszcze posprzątać i zawiesić trochę dekoracji .
Pozdrawiam. ;:61 ;:53 ;:66