Mój ogródek - stokrotka12311
Kiedy zapraszasz no to jestem
i sądząc ze zdjęć to prędko nie wyjdę
Twoje oleandry to aż buchają kwieciem ;:26 A delechampię to trzymasz w donicy czy rośnie w gruncie

Twoje oleandry to aż buchają kwieciem ;:26 A delechampię to trzymasz w donicy czy rośnie w gruncie

Serdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 22 sty 2006, o 11:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
To prawda - u Danusi jest w y j ą t k o w o . Wyhodować tyyyle kwiatów i to takich rzadko spotykanych, a nawet egzotycznych - to nie lada umiejętność i pracowitość. Ile razy odwiedzam ten wątek, to jestem pełna uznania dla Gospodyni . Danusiu - jesteś niesamowitą ogrodniczką - gratulacje
.
Kwiaty lipcowe były wspaniałe, ale chętnie zobaczyłabym też te sierpniowe ... Mam nadzieję, że uraczysz nas znowu kolejną foto-relacją z Twojego ogrodu
Wyczekująco pozdrawiam - dobranoc

Kwiaty lipcowe były wspaniałe, ale chętnie zobaczyłabym też te sierpniowe ... Mam nadzieję, że uraczysz nas znowu kolejną foto-relacją z Twojego ogrodu

Wyczekująco pozdrawiam - dobranoc

- stokrotka12311
- 500p
- Od: 18 gru 2006, o 00:43
Stokrotko - nareszcie doczekałam się nowych zdjęć twoich wspaniałości, i jak zwykle jest co podziwiać
. Dalechampia piękna i dorodna...mam maleńką sadzoneczkę mam nadzieję że doczekam się takiej
...Acidanthera też mi nie zakwitła, a tobie już pachnie.....naprawdę, czy przesadzają z tym zapachem??? Mandawilla, szafirowa burza...no i ten oleander - ciekawa jestem czy ktoś w Polsce może pochwalić się takim okazem 

Serdecznie pozdrawiam Barbara
-
Święta racja, Alu - niewiele !Fleur 78 pisze:Istotnie, niewiele kwitnie...stokrotka12311 pisze: niewiele co u mnie kwitnie ... oprócz ''olków'![]()
![]()
![]()

Jak u Danusi nie kwitnie kilkaset, a tylko kilkadziesiąt roślin - to dla Niej jest n i e w i e l e

Piękne, wspaniałe, cudne, zachwycające

Powiedz mi, proszę, czy trudny jest w uprawie krzew psianki ? Chętnie widziałabym go teraz u siebie , bo właśnie przeprowadzam parzydło leśne i mam miejsce

Ciepło pozdrawiam :P
- stokrotka12311
- 500p
- Od: 18 gru 2006, o 00:43
Basiu - bardzo mi miło
t.j przez zimę stoi w / półciemnym,
chłodnym kącie , mocno przesuszona z niewielką ilością liści.
Wiosną
jej wynagradzam
daje nawóz wodę i na ogród ,/w pół cień/.
Alu... zauważyłam ze lepiej kwitnie jak ma ciasno / korzenie /.
i kwitnie bez problemu
Zimą w ciemnym pomieszczeniu ...na plusie..i raz na dwa tygodnie niewiele wody.
aha ,,,, mocno, bardzo mocno / tak jak wierzbę/póżną jesienią przycinam .
Ziel-ona - dziękuję

Traktuję byle jakFleur 78 pisze:
Powiedz temu "niewiele", że jest piękne!!!![]()
Ja też mam taką begonię, jak Twoja. Jest co prawda mniejsza, ale nigdy nie miała tylu kwiatów! Jakie warunki jej zapewniasz? (Oświetlenie, woda, nawożenie?)

chłodnym kącie , mocno przesuszona z niewielką ilością liści.
Wiosną
jej wynagradzam

Alu... zauważyłam ze lepiej kwitnie jak ma ciasno / korzenie /.
Psianka łatwa w uprawie ...trzeba zapewnić jej dużżżżo nawozu , wody , słońca ...Powiedz mi, proszę, czy trudny jest w uprawie krzew psianki ? Chętnie widziałabym go teraz u siebie , bo właśnie przeprowadzam parzydło leśne i mam miejsce
i kwitnie bez problemu

Zimą w ciemnym pomieszczeniu ...na plusie..i raz na dwa tygodnie niewiele wody.
aha ,,,, mocno, bardzo mocno / tak jak wierzbę/póżną jesienią przycinam .
Ziel-ona - dziękuję

-