Pepino - Solanum muricatum ( Melon gruszkowaty )
- markonix
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 mar 2009, o 16:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Pepino - Solanum muricatum (Melon gruszkowaty)
niby wszystko się zgadza , tylko nie dałaś żadnego zdjęcia opisu.....wszystko się okaże za jakiś czas
- esony1
- Od: 27 lis 2010, o 20:09
Haaa.... bo nic więcej nie było coby wskazywało na tekst ... wszystko co było na pudełku to "tekst obrazkowy"
pozdrawiam
Edyta
Edyta
widze że te twoje też rosły w takim torfie we włóknienie a poźniej były wsadzone do doniczki - jeszcze się włóknina nie rozłozyła, u mnie nawet jedna wyszła z doniczki...
- Motylica100
- 200p
- Od: 14 mar 2010, o 14:49
Witam serdecznie.
Ja moje wielkie jak pomidory krzaki pepino skróciłam na jesień, wsadziłąm do wielkiej doniczki i zaniosłam na zime do piwnicy, gdzie temp. jest ok. 5-8 stopni, niestety żadne nie przeżyło Jestem zawiedziona, bo bardzo liczyłam że w tym roku owoce mi dojrzeją Trzeba je było trzymać w domu ;/
Zastanawia mnie ta roślina z Lidla, dlaczego jest zaznaczone nie do jedzenia, a owoce ma piękne, takie jakie się normalnie je.
Z listków przypomina moje młode wysiane z nasion. Moje pepina były jak pomidory, trzeba je było przywiązać do palika, obcinać "wilki" i mocno nawozić. Ale chyba skoczę do Lidla ;)
Ja moje wielkie jak pomidory krzaki pepino skróciłam na jesień, wsadziłąm do wielkiej doniczki i zaniosłam na zime do piwnicy, gdzie temp. jest ok. 5-8 stopni, niestety żadne nie przeżyło Jestem zawiedziona, bo bardzo liczyłam że w tym roku owoce mi dojrzeją Trzeba je było trzymać w domu ;/
Zastanawia mnie ta roślina z Lidla, dlaczego jest zaznaczone nie do jedzenia, a owoce ma piękne, takie jakie się normalnie je.
Z listków przypomina moje młode wysiane z nasion. Moje pepina były jak pomidory, trzeba je było przywiązać do palika, obcinać "wilki" i mocno nawozić. Ale chyba skoczę do Lidla ;)
Pozdrawiam Iza
Moje roślinki - zapraszam
Moje roślinki - zapraszam
- doromichu
- Od: 12 mar 2011, o 18:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- markonix
doromichu ja mam również sadzonkę z nasion i mam podobną jak na pierwszym zdjęciu , zastanawiają mnie te listki na drugim jakby rozszczepione , ale taka może ich uroda.....
tutaj znalazłem przyzwoitą fotkę ..
http://img101.imageshack.us/i/pepino5.jpg/
tutaj znalazłem przyzwoitą fotkę ..
http://img101.imageshack.us/i/pepino5.jpg/
No tylko proszę ,żeby się nie okazało to to z lidla marysieńką, bo kupiłam jednego...
- doromichu
Hm.tak zastanawiam sie czy byloby dobrze opryskac pepino nawozem na kwitnienie ?ktos to wyprobowal moze?
Kupilam taki nawoz do datury i mam chec wyprobowac na pepino.Co wy myslicie o tym??
Kupilam taki nawoz do datury i mam chec wyprobowac na pepino.Co wy myslicie o tym??
- markonix
wszystko zależy od tego jak ma rozrośnięty układ korzeniowy , datury budują go bardzo szybko , ale nie wiem jak pepino , jeśli będziesz miał kwiaty , a nie będzie miała roślina czym je żywić to marnie to widzę....
- doromichu
Witam pepino plantatorow
moje pepino wlasnie zaczyna kwitnac i mam pytanko czy to trzeba zapylac,czy oddac te robote pszczolkom ?Dodam ze to pepino stoi w pokoju przy otwartym oknie.Boje sie wystawic je na dwor bo mamy ok 13 stopni ;ciepla;w dzien.Moje pepino-z nasion zostaly wysiane w jednym dniu.Jedno ma ok 50cm wzrostu kilka ma ok 15 i chyba ze dwa maja po 5 cm.
A jak tam wasze pepina??
Dorota
moje pepino wlasnie zaczyna kwitnac i mam pytanko czy to trzeba zapylac,czy oddac te robote pszczolkom ?Dodam ze to pepino stoi w pokoju przy otwartym oknie.Boje sie wystawic je na dwor bo mamy ok 13 stopni ;ciepla;w dzien.Moje pepino-z nasion zostaly wysiane w jednym dniu.Jedno ma ok 50cm wzrostu kilka ma ok 15 i chyba ze dwa maja po 5 cm.
A jak tam wasze pepina??
Dorota
- markonix
kurcze dopiero teraz widzę żeś Ty z wysp......
moje są na balkonie i nie przejmuję się temperaturą , będzie co będzie .....póki co rośnie sobie , a kiedy będą pąki - jeśli będą......
moje są na balkonie i nie przejmuję się temperaturą , będzie co będzie .....póki co rośnie sobie , a kiedy będą pąki - jeśli będą......