Ogródek KaRo cz. 1
Jarku!
To tylko utwierdza mnie w przekonaniu, ze to był rok os! Ja też nie poradziłabym sobie z tym problemem, nikt nie miał odwagi zająć się kokonem i z obawą wchodziliśmy do szopy. Kokon bez problemu zdjęli zaprzyjaźnieni rolnicy. Todzia zdejmowała kokon za pomocą foliowego worka, a Edzio pryskał Muchozolem osy, które nie wpadły do worka. Wszystko zrobili "cichcem", abym się o nich nie bała. Ja w tym czasie szykowałam kolację, bo trzeba zaznaczyć, że to ważne by "operacja" odbyła się wieczorem, gdy osy wracają do kokonu. Terka.
To tylko utwierdza mnie w przekonaniu, ze to był rok os! Ja też nie poradziłabym sobie z tym problemem, nikt nie miał odwagi zająć się kokonem i z obawą wchodziliśmy do szopy. Kokon bez problemu zdjęli zaprzyjaźnieni rolnicy. Todzia zdejmowała kokon za pomocą foliowego worka, a Edzio pryskał Muchozolem osy, które nie wpadły do worka. Wszystko zrobili "cichcem", abym się o nich nie bała. Ja w tym czasie szykowałam kolację, bo trzeba zaznaczyć, że to ważne by "operacja" odbyła się wieczorem, gdy osy wracają do kokonu. Terka.
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Elizabetko-Ty to nawet koloru kokona mi zazdroscisz??!!!
Nie wierzę!W nastepnym roku bedę mieć zielony albo...albo złoty!
Tak bedzie złoty!
Jak bedę umiała to go pomaluję
!
Wiesz Terko ja podobnie jak Ty bałabym sie o moich znajomych,gdyby sami próbowali to unieszkodliwić.U mnie też odbywa się to "za moją niewiedzą",ale potem i tak na wszystkich wrzeszczę,bo co by było gdyby....Jestem przewidująca i nie zgodziłabym się na taką ryzykowną pomoc. :P

Nie wierzę!W nastepnym roku bedę mieć zielony albo...albo złoty!
Tak bedzie złoty!

Jak bedę umiała to go pomaluję

Wiesz Terko ja podobnie jak Ty bałabym sie o moich znajomych,gdyby sami próbowali to unieszkodliwić.U mnie też odbywa się to "za moją niewiedzą",ale potem i tak na wszystkich wrzeszczę,bo co by było gdyby....Jestem przewidująca i nie zgodziłabym się na taką ryzykowną pomoc. :P
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Krysiu z osami nie ma żartów wszyscy to wiemy.
Kiedy tylko zauważylismy, że spodobał się osom nasz kibel zaraz zadziałałam- przewiesiłam przez drzwi duży worek foliowy, który trzepocząc na wietrze odstrasza fruwające ale niestety nie pełzające stworzonka.
Mąż zlikwidował kilka jeszcze małych szarych kokoników i na tym się skończyło.
Pozdrawiam,
Ps.
Kryśka kiedy patrzę na Twój ogródek to nawet te twoje paskudne osy masz jakieś ładniejsze. Oj nie bądź taka skromna. No.... poproszę o uśmiech .
Kiedy tylko zauważylismy, że spodobał się osom nasz kibel zaraz zadziałałam- przewiesiłam przez drzwi duży worek foliowy, który trzepocząc na wietrze odstrasza fruwające ale niestety nie pełzające stworzonka.
Mąż zlikwidował kilka jeszcze małych szarych kokoników i na tym się skończyło.
Pozdrawiam,
Ps.
Kryśka kiedy patrzę na Twój ogródek to nawet te twoje paskudne osy masz jakieś ładniejsze. Oj nie bądź taka skromna. No.... poproszę o uśmiech .

- Yaro32
- Przyjaciel Forum
- Od: 15 wrz 2006, o 23:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Przemku jest to na pewno spory wydatek i wiele wyrzeczeń aby urządzić ogródek. Powiem Ci jednak, że warto. Wydatków dobrze wydanych się nigdy nie żałuję, ale później jaka przyjemność spędzania wolnych chwil wśród pieknych kwiatów, drzew. Naprawdę pomyśl w niedalekiej przyszłośći o swoim ogródku i dołącz do naszej braci działkowej.
Pozdrawiam - Jarek
Pozdrawiam - Jarek
Jakie to wspaniałe uczucie być ojcem i mieć wspaniałą rodzinę.
Działka Anety, Jarka i Igorka (Yaro32)
Działka Anety, Jarka i Igorka (Yaro32)
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
Karo, czy to Twoja roślinka? Tutaj, na dole stronyTa. Gratulacje!!! Śliczna 

"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Kontakt:
Tak Naleweczko tam i tutaj też

Dziękuję i pozdrawiam Cię świątecznie.
Zapraszam wszystkich do następnej części mojego ogrodu

Dziękuję i pozdrawiam Cię świątecznie.

Zapraszam wszystkich do następnej części mojego ogrodu