Ogródek wśród lasów i pól
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A mnie się nie chcą zdjęcia otworzyć! 
Trudno, zobaczę jutro.
Widzisz Kasiu, właśnie ze względu na mój piach chciałam oczko wybetonować (bez podnoszenia ponad poziom gruntu ;) ), ale tym musiałby się zająć mój M, co mogło oznaczać, ze oczko powstanie za 2, 3 a moze za 5lat. A ja chciałam natychmiast
A teraz kombinuję, co i jak poprawić ...

Trudno, zobaczę jutro.
Widzisz Kasiu, właśnie ze względu na mój piach chciałam oczko wybetonować (bez podnoszenia ponad poziom gruntu ;) ), ale tym musiałby się zająć mój M, co mogło oznaczać, ze oczko powstanie za 2, 3 a moze za 5lat. A ja chciałam natychmiast

A teraz kombinuję, co i jak poprawić ...
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 lis 2008, o 00:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Izunia oczko murowane ma mniej więcej 2,5 na 3m ,gł 0,7m Podpowiem Ci jak zrobiłam oczko koleżance,która ma tez piasek i Królcia nie wyrywnego do prac ręcznych.
Wykopałyśmy odpowiedni dół z dwoma półkami na rośliny. Dno oczka płaskie, ściany w kącie rozwartym.Polałyśmy piasek wodą,potem uformowałyśmy z mokrego piasku półki jeszcze raz dokładniej.Całość wyłożyłśmy kostkami darni wyciętymi z przydrożnego rowu.Całość podlałyśmy.Całe lato i jesień koleżanka podlewala a nawet nawożiła perzysko.Pięknie rosło.Następnej wiosny położyłyśmy włókninę,folie,kamienie.Ma przepiękne oczko już 3 lata . Jest duzo lepsze od mojego,ma stefę bagienną w jednej części, nie widac folii.Szkoda że wpadlam na ten sposób po zrobieniu swoich.
Pozdrowienia Kaśka.
Wykopałyśmy odpowiedni dół z dwoma półkami na rośliny. Dno oczka płaskie, ściany w kącie rozwartym.Polałyśmy piasek wodą,potem uformowałyśmy z mokrego piasku półki jeszcze raz dokładniej.Całość wyłożyłśmy kostkami darni wyciętymi z przydrożnego rowu.Całość podlałyśmy.Całe lato i jesień koleżanka podlewala a nawet nawożiła perzysko.Pięknie rosło.Następnej wiosny położyłyśmy włókninę,folie,kamienie.Ma przepiękne oczko już 3 lata . Jest duzo lepsze od mojego,ma stefę bagienną w jednej części, nie widac folii.Szkoda że wpadlam na ten sposób po zrobieniu swoich.
Pozdrowienia Kaśka.
-
- Od: 10 lis 2008, o 00:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kochani serdeczne dzięki za odwiedziny.Fotosik dostał dzis małpiego rozumu.Sama oglądałam ogród KaRo dzisiaj (CUUUUUUDO) i złościłam się niemiłosiernie bo zdjęcia otwierały się wieczność.
Agness zrób koniecznie chociasz najmniejsze oczko,woda w ogrodzie to spokój,ptaki ,ważki,przylatujące do wodopoju,zwiększenie wilgotności powietrza,same plusy.
Geniu sąsiadko zapraszam ponownie.Zwiedzałam Twój barwny,piękny ogród ale muszę zrobić to jeszcze raz, tyle tam pięknych rzeczy.
Lisko,Grzesiu dzięki za pochwały ale jak zwiedzam ogrody na forum to daleka droga przede mną.
Całuski dla Wszystkich Kaśka
Agness zrób koniecznie chociasz najmniejsze oczko,woda w ogrodzie to spokój,ptaki ,ważki,przylatujące do wodopoju,zwiększenie wilgotności powietrza,same plusy.
Geniu sąsiadko zapraszam ponownie.Zwiedzałam Twój barwny,piękny ogród ale muszę zrobić to jeszcze raz, tyle tam pięknych rzeczy.
Lisko,Grzesiu dzięki za pochwały ale jak zwiedzam ogrody na forum to daleka droga przede mną.
Całuski dla Wszystkich Kaśka
- hanka55
- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Kontakt:
Dziękuję, Kasiu
A skoro nocne Marki, to i poranne, śpiewne skowronki
Janis Joplin - Ball and Chain live at Monterey '67
http://www.youtube.com/watch?v=0FlUAxqQkmc

A skoro nocne Marki, to i poranne, śpiewne skowronki

Janis Joplin - Ball and Chain live at Monterey '67
http://www.youtube.com/watch?v=0FlUAxqQkmc
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
I to jest własnie rozwiązanie, którego szukam! Czemu sama na to nie wpadłam?!babi52 pisze:Izunia oczko murowane ma mniej więcej 2,5 na 3m ,gł 0,7m Podpowiem Ci jak zrobiłam oczko koleżance,która ma tez piasek i Królcia nie wyrywnego do prac ręcznych.
Pozdrowienia Kaśka.
Wiem czemu

Bardzo Ci dziękuję Kasiu