Ogródek wśród lasów i pól

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cudowne są te Twoje oczka i jedno i drugie, fajnie obsadzone, że aż toną w roślinności. Ja na wiosnę muszę sobie zrobić jakieś mini- oczko, bo tak patrząc na Wasze cudowności, to coraz bardziej o nim marzę :D
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Kasiu [pospacerowałam sobie po Twoim ogrodzie. Naprawdę piękny ogród jak z bajki ale wydaje mi się że wiele zdjęć się nie otwiera tak będę musiała pospacerować jeszcze raz, chyba coś z fotosikem
Genia
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A mnie się nie chcą zdjęcia otworzyć! Obrazek
Trudno, zobaczę jutro.
Widzisz Kasiu, właśnie ze względu na mój piach chciałam oczko wybetonować (bez podnoszenia ponad poziom gruntu ;) ), ale tym musiałby się zająć mój M, co mogło oznaczać, ze oczko powstanie za 2, 3 a moze za 5lat. A ja chciałam natychmiast :?
A teraz kombinuję, co i jak poprawić ...
Grzegorz B

Post »

Kasiu oczko/a, masz znakomicie urządzone, taki styl mi się bardzo podoba, te pierwsze to żywcem wyrwane naturze :shock: . Gratuluję ;:63 ;:63 ;:63 i wciąż podziwiam ;:111 ;:111 ;:111.
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Otworzyły się! Hurra! ;:87
Muszę Ci powiedzieć Kasiu, ze choć "dolne oczko" jest piękne, to to poprawiane po Twoim Królciu - to jest oczko moich marzeń! Gdybyś jeszcze mogła mi powiedzieć jaką mniej więcej ma powierzchnię?
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Kasiu nei wiem czy pisałam... ale czytam i oglądam Twój ogródek ...
a kiedy pokazałaś oczko to nei mogę się nie odezwac :) ....... wow.....
z uśmiechami Iza
u liski
babi52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2008, o 00:31

Post »

Izunia oczko murowane ma mniej więcej 2,5 na 3m ,gł 0,7m Podpowiem Ci jak zrobiłam oczko koleżance,która ma tez piasek i Królcia nie wyrywnego do prac ręcznych.
Wykopałyśmy odpowiedni dół z dwoma półkami na rośliny. Dno oczka płaskie, ściany w kącie rozwartym.Polałyśmy piasek wodą,potem uformowałyśmy z mokrego piasku półki jeszcze raz dokładniej.Całość wyłożyłśmy kostkami darni wyciętymi z przydrożnego rowu.Całość podlałyśmy.Całe lato i jesień koleżanka podlewala a nawet nawożiła perzysko.Pięknie rosło.Następnej wiosny położyłyśmy włókninę,folie,kamienie.Ma przepiękne oczko już 3 lata . Jest duzo lepsze od mojego,ma stefę bagienną w jednej części, nie widac folii.Szkoda że wpadlam na ten sposób po zrobieniu swoich.
Pozdrowienia Kaśka.
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Kontakt:

Post »

Kasiu, pozwoliłam sobie skopiować Twój przepis do Izy,
bo także boryka się z piaszczystym gruntem pod oczkiem.
A ty, fachowiec. :P
babi52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochani serdeczne dzięki za odwiedziny.Fotosik dostał dzis małpiego rozumu.Sama oglądałam ogród KaRo dzisiaj (CUUUUUUDO) i złościłam się niemiłosiernie bo zdjęcia otwierały się wieczność.
Agness zrób koniecznie chociasz najmniejsze oczko,woda w ogrodzie to spokój,ptaki ,ważki,przylatujące do wodopoju,zwiększenie wilgotności powietrza,same plusy.
Geniu sąsiadko zapraszam ponownie.Zwiedzałam Twój barwny,piękny ogród ale muszę zrobić to jeszcze raz, tyle tam pięknych rzeczy.
Lisko,Grzesiu dzięki za pochwały ale jak zwiedzam ogrody na forum to daleka droga przede mną.
Całuski dla Wszystkich Kaśka
babi52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Haneczko kopiuj,kopiuj.Fachowiec to jesteś Ty a ja co najwyżej zmuszona do samodzielności kobitka.
Pozdrowienia dla nocnnego Marka .Kaśka
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Kontakt:

Post »

Dziękuję, Kasiu :D
A skoro nocne Marki, to i poranne, śpiewne skowronki :wink:

Janis Joplin - Ball and Chain live at Monterey '67
http://www.youtube.com/watch?v=0FlUAxqQkmc
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

babi52 pisze:Izunia oczko murowane ma mniej więcej 2,5 na 3m ,gł 0,7m Podpowiem Ci jak zrobiłam oczko koleżance,która ma tez piasek i Królcia nie wyrywnego do prac ręcznych.
Wykopałyśmy odpowiedni dół z dwoma półkami na rośliny. Dno oczka płaskie, ściany w kącie rozwartym.Polałyśmy piasek wodą,potem uformowałyśmy z mokrego piasku półki jeszcze raz dokładniej.Całość wyłożyłśmy kostkami darni wyciętymi z przydrożnego rowu.Całość podlałyśmy.Całe lato i jesień koleżanka podlewala a nawet nawożiła perzysko.Pięknie rosło.Następnej wiosny położyłyśmy włókninę,folie,kamienie.Ma przepiękne oczko już 3 lata . Jest duzo lepsze od mojego,ma stefę bagienną w jednej części, nie widac folii.Szkoda że wpadlam na ten sposób po zrobieniu swoich.
Pozdrowienia Kaśka.
I to jest własnie rozwiązanie, którego szukam! Czemu sama na to nie wpadłam?!
Wiem czemu :? Bo to rozwiązanie, które wymaga czasu, a ja chciałam już, zaraz i naiwnie myslałam, ze jestem w stanie zapanować nad osypujacym sie miałkim piaskiem. Chociaż, kto wie? Gdyby koty nie zdewastowały mi oczka, moze bym zapanowała...Ale teraz to juz musztarda po obiedzie. Musze pomysleć, czy moje oczko da się teraz "zmodernizować", bo ciasno przy nim... Najwyzej zrobie nowe, trochę mniejsze :lol:
Bardzo Ci dziękuję Kasiu ;:79
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Chatte-Koty oczko wodne zdewastowały?Łowiąc złote karasie?
Jak "13"?
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Nie, Ewo :lol: Zdewastowały pierwszy wykop w pogoni za nornicami. Musiałam "dolepiać" zburzone półki, ale z piasku nie jest tak łatwo dolepić...
Trzynastka ma się dobrze i bryka za trzynastu :lol:
babi52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Haneczko,ranną rosą to mi w pracy 'spiewali"ale teraz po powrocie przy herbacie Joplin to jest to.Bardzo dziękuję.

Izuniu miło mi że Ci pomogłam.Pozdrowienia dla rozkosznych łowców nornic.
Kaśka
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”