Melampodium
- lojka 63
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 wrz 2011, o 20:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Melampodium
Piękne macie melampodium moje tak zmarniało że wysadziłam do ziemi jakie było ,może w ziemi odżyje jak zawsze u mnie do pewnego momentu rosną potem padają ale już nie dużo mi zostało do wysadzenia potem tylko pogody,pogody.
Nareszcie eksmitowałam melampodium na grzadkę. Teraz nerwowo nasłuchuję mlaskania zjadających go ślimaków.
- amarylis384
- 500p
- Od: 5 sty 2014, o 18:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zaraz po posadzeniu melampodium na rabatę zadbałam o strawę dla ślimaków, podsypałam niebieskie granulki. W pojemniku z melampodium zostały tylko łodyżki, myślałam że tam nie wejdą.
- asta6265
- Od: 8 sty 2012, o 12:01
A ja dopiero dzisiaj wieczorkiem będę wysadzać, bo nie mogę się zebrać, tylko ono do wysadzenia zostało
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
- amarylis384
- 500p
Asta Rabatkę zrobiłaś bardzo pomysłowo, melampodium rośnie i niech tak będzie dalej, ale piesek jest zabójczo śliczny tylko go przytulać. Pozdrawiam
- amarylis384
- 500p
- amarylis384
- 500p
Wznawiam wątek po 1,5 rocznej przerwie. Mam nasionka melampodium i wysieję je na początku marca. Trochę się za nimi stęskniłam, a Wy? Asta może też powrócisz do sprawdzonych kwiatków?
- asta6265
- Od: 8 sty 2012, o 12:01
Amarylis bardzo chętnie bym do nich wróciła, bo to naprawdę piękne i wdzięczne kwiatuchy, ale ogród mi pęka w szwach i po prostu nie mam ich już gdzie wcisnąć, a jednak potrzebują trochę miejsca. Na rabacie gdzie je zawsze miałam mam teraz posadzone róże. Będę z chęcią oglądać Twoje uprawy melampodium także proszę zapodawaj zdjęcia.
Moje melampodiowe wspomnienia w połączeniu z aksamitkami:
Moje melampodiowe wspomnienia w połączeniu z aksamitkami:
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
- lojka 63
- Od: 4 wrz 2011, o 20:11
- Kontakt:
Miałam je faktycznie pięknie się prezentują tylko u mnie bardzo późno zakwitały a i nie widzę teraz tych nasion u nas.Pozdrawiam.