Szkolenia dot zakładania ogrodów- gdzie są organizowane.
Szkolenia dot zakładania ogrodów- gdzie są organizowane.
Czy wie ktoś czy są organizowane jakieś kursy lub szkolenie dotyczące zakladania/projektowania ogrodów ?
No a to jeśli można wiedzieć z jakich źródeł korzystałaś przy tej nauce ?Eliza pisze:A może wystarczy samokształcenie? Przy takim łatwym dostepie do wiedzy i chęciach oraz umiejetności postrzegania można wiele samemu się nauczyć.
Troche podpatrzeć, poczytać, zapytać.
Wiem cos o tym sposobie, sprawdziałm go na sobie.
Szczerze mówiąc nie miałam na myśli zagospodarowania ogrodu. Przykro mi że Was trochę wprowadziałm w błąd. Miałam na mysli prace np remontowe w domu, nauka obsługi komputera itp sprawy.
Ale zetknełam się z praktycznymi poradami w różnych kolorowych czasopismach ( np Mój piekny ogród) dotyczących zagospodarowania ogrodu. Trzeba tylko dokładnie zastosowac sie do porad, zapytac znajomych, tych co juz maja praktykę. Sama widze jak niektórzy z forum maja pieknie zagospodarowane działki i podejrzewam, że nie robił im to specjalista. Trochę więcej wiary we własne siły i umiejetność cieszenia sie z tego co uda sie samemu zrobić. To dla mnie jest sukces i źródło zadowolenia.
Ale zetknełam się z praktycznymi poradami w różnych kolorowych czasopismach ( np Mój piekny ogród) dotyczących zagospodarowania ogrodu. Trzeba tylko dokładnie zastosowac sie do porad, zapytac znajomych, tych co juz maja praktykę. Sama widze jak niektórzy z forum maja pieknie zagospodarowane działki i podejrzewam, że nie robił im to specjalista. Trochę więcej wiary we własne siły i umiejetność cieszenia sie z tego co uda sie samemu zrobić. To dla mnie jest sukces i źródło zadowolenia.
Być wolnym to móc nie kłamać
(Albert Camus)
(Albert Camus)
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 1 sie 2006, o 18:46
Ostatnio widziałam ogłoszene o naborze na bezpłatny kurs ""Projektowania terenów zielonych i podstaw szkółkarstwa" finansowany z Funduszy Unijnych.
Tylko jest jeden warunek by z tego kursu skorzystać, tzn. trzeba być rolnikiem lub jego najbliższą rodziną!!
Wszelkich informacji udzielają regionalne ODRy. Powyższy kurs dotyczył województwa zachodniopomorskiego, ale powinien też być dostępny w innych województwach, prawdopodobnie w późniejszym czasie.
Ja się zapisałam i czekam na datę rozpoczęcia zajęć
Tylko jest jeden warunek by z tego kursu skorzystać, tzn. trzeba być rolnikiem lub jego najbliższą rodziną!!
Wszelkich informacji udzielają regionalne ODRy. Powyższy kurs dotyczył województwa zachodniopomorskiego, ale powinien też być dostępny w innych województwach, prawdopodobnie w późniejszym czasie.
Ja się zapisałam i czekam na datę rozpoczęcia zajęć
- lila31
- Moderator Forum.
- Od: 20 lip 2006, o 12:06
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kurs
ESKK (Europejska Szkoła Kształcenia Korespondencyjnego)w Poznaniu kurs "Architektura ogrodów". Zapisałam się tam z ciekawości, czy znajdę coś czego jeszcze nie wiem. Tak bardzo mnie nie zaskoczyli, ale dla początkujących jest dużo wiadomości podstawowych. Nie wiem czy jeszcze prowadzą te kursy, bo to było trzy lata temu, trzeba sprawdzić.
Mimo kursu uważam, że rację ma Eliza, trzeba to kochać i słuchać roślin wtedy wyjdą najpiękniejsze efekty.
Lila.
Mimo kursu uważam, że rację ma Eliza, trzeba to kochać i słuchać roślin wtedy wyjdą najpiękniejsze efekty.
Lila.
Jako roślinny neofita mogę polecić poniższe książki ... mnie pomogłyMichał pisze:No a to jeśli można wiedzieć z jakich źródeł korzystałaś przy tej nauce ?
Rausch Andrea - "Byliny"
http://www.merlin.com.pl/frontend/towar/445028
"Encyklopedia kompozycji ogrodowych"
http://www.merlin.com.pl/frontend/searc ... egoria=468
Przejrzyj także poniższe zestawienie ... można znajdziesz coś dla siebie.
http://www.merlin.com.pl/frontend/searc ... egoria=468
Powodzenia
Pozdrawiam, Baśka