Asia - dziękuję za podpowiedźAska pisze:Ten fioletowy floks to Phlox bifida . Ja również znalazłam dla siebie jeszcze jednego floksa - szydlastego białego z fioletowym oczkiem. Szukam (bezskutecznie) nazwy odmiany...

Dziękujęsterlizja36 pisze:Cudowne masz tulipany!Ja dopiero mam może 5 odmian ,ale u mnie to dopiero pierwszy rok.Piwonia ma pączek ale i mrówki!Szybko zrób z nimi porządek bo nie doczekasz się kwiatka.Bynajmiej tak było zawsze u mnie.

Czytałam gdzieś o tych mrówkach na piwonii, że nie szkodzą

Wiem za to na pewno, że w pierwszym roku piwoniom należy obrywać pączki, żeby przede wszystkim rozbudowały system korzeniowy, ale... jakoś nie umiem

Musimy Ewa, musimyEwa Janina Sadowska pisze:Marto-świetne te podglądane zdjęcia!I płonące tulipany o zachodzie.I trzy mrówki.Zakupy to były naprawdę udane.Ale na tzw. następny raz to MUSIMY mieć koszyki.

Dziękuje asiula za wizytę i miłe słowaasiula pisze:piękne fotki
cudne tulipany
świetnie wyglądają te postrzępione

Słodko-kwaśne kupię jesienią ;) Pokażę za roknigella pisze:Dziękuję za gorące tulipany. Cuudo! A masz może słodko- kwaśne?

I w ogóle się nie przejmują, że do zielonych spodni nie pasuje różowa bluzka, no nieewa f pisze:Piękne te tulipanki i takie nieprzyzwoicie kolorowe

Mróweczki UWIELBIAJĄ moje rabatki. Znoszę je, dopóki nie mam pogryzionego zadku przy plewieniu. Zawsze przychodzi jednak moment ostateczny, kiedy mówię dośćeury pisze:Blue Heron jest przecudnymuszę go mieć
![]()
Widzę że mróweczki też lubią Twoje roślinki....

To pierwsze podglądane zdjęcie to też Heron - ma niebieskie smugi wewnątrz. Nie mam niestety zdjęć, ale wygląda jakby z tegorocznych cebul przybyszowych też puścił kwiaty

Dziękuję za sympatyczny wpisisek pisze:Rzeczywiście te tulipany są przepiękne , a odmiana blue haron to w ogóle poza skalą!. Jeśli można spytać to ile masz odmian tych kwiatów? Bardzo , bardzo podziwiam i chciałabym widzieć je najlepiej cały rok . Jakość zdjęć też jest do pozazdroszczenia , o tym pisałam już . Pozdrawiam - Izabela.

Aga - dziękuję bardzoAGNESS pisze:Martuś ależ wspaniałe zdjęcia![]()
rewelacja
![]()
A tulipany masz przepiękne, nie mogę się napatrzeć

Tulipany już prawie wszystkie ze ściętymi głowami, czekam jeszcze tylko na Elegant Lady - wyjatkowo długo się zbiera, ciągle stoi w pączkach. Jak to dama - każe na siebie czekać i potęguje napięcie ;)
Pisałam wcześniej, że Diamond Star się rozwinął, ale nie. Zrobił to dopiero teraz - przedziwny tulipan.

Rozkwiła mi pierwsza azalia!

Powiedzcie mi proszę - czy to jest mahonia? Bo cały czas myślałam że mam ostrokrzew..

Podagrycznik to u mnie zakała, ale zrobił ładne tło dla niezapominajek i kwitnącego pigwowca

Nareszcie paprocie wygrzebały się z ziemi

I jeszcze na koniec zagadka - co to jest? Miedzy liściem tulipana a łodyżką? Cebulka nie pod ziemią? Jakiś gramolący się pęd?