Podpory,pergole,drabinki i inne podpórki do roślin
Re: Paliki i podpórki
Jak na wiśnię wygląda na solidne. Zresztą nie chcę za bardzo sprawdzać tego ;) Musi dać radę.
Czy jabłonka na m26 też czteroletnia może się obejść bez palika.
Czy jabłonka na m26 też czteroletnia może się obejść bez palika.
- Margolcia4
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 1 cze 2013, o 12:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Ketmia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 cze 2006, o 10:57
Re: Na czym opierają się Wasze powojniki?
A ja moją krótką kratkę umieściłam w pobliżu drzewa i moja 'Nelly Moser' będzie się pięła po jabloni .
- zara
- 500p
- Od: 6 maja 2015, o 12:06
A ja poszłam na łatwizna i umieściłam mój powojnik na kratce zbrojeniowej wykorzystywanej w budownictwie
Dowolne formaty można kupić w sklepach budowlanych. Są wytrzymałe ( u mnie już 5 rok) i pozostają bez szwanku
Szerokość oczek 7 x 7 cm. Polecam bo dodatkowo nie jest to widoczna podpora - wygląda jakby powojnik sam się utrzymywał przy płocie
Dowolne formaty można kupić w sklepach budowlanych. Są wytrzymałe ( u mnie już 5 rok) i pozostają bez szwanku
Szerokość oczek 7 x 7 cm. Polecam bo dodatkowo nie jest to widoczna podpora - wygląda jakby powojnik sam się utrzymywał przy płocie
U mnie kratki diagonalne ok.180cm wysokie drewniane. Powojnikom sie podoba
- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Re: Podpory,pergole i inne podpórki
Witam.
Bardzo się cieszę, że znalazłam na tym wątku inspirację.
Po dogłębnym przeczytaniu i przejrzeniu ciekawych fotek - szybciutko zrodził się u mnie pomysł, z którego i ja i powojnik powinniśmy być zadowoleni. A przyznam się, że temat ten nurtował mnie już od dawna. Ważne, że na reszcie jest dla mnie rozwiązanie, którego wcześniej w ogóle nie brałam pod uwagę, tzn. by pomóc powojnikowi tylko od góry na jakimś ładnym wieszaczku kątowym do kwiatów.
Dziękuję i pozdrawiam.
Bardzo się cieszę, że znalazłam na tym wątku inspirację.
Po dogłębnym przeczytaniu i przejrzeniu ciekawych fotek - szybciutko zrodził się u mnie pomysł, z którego i ja i powojnik powinniśmy być zadowoleni. A przyznam się, że temat ten nurtował mnie już od dawna. Ważne, że na reszcie jest dla mnie rozwiązanie, którego wcześniej w ogóle nie brałam pod uwagę, tzn. by pomóc powojnikowi tylko od góry na jakimś ładnym wieszaczku kątowym do kwiatów.
Dziękuję i pozdrawiam.
- roscommonka
- 100p
- Od: 15 maja 2013, o 16:51
Mam i ja!
Zainspirowała mnie opcja wg joshua. Zamiast stalowej linki zamontuję na murku,zakupiony już gruby drut naciągowy powlekany PCV.
Zainspirowała mnie opcja wg joshua. Zamiast stalowej linki zamontuję na murku,zakupiony już gruby drut naciągowy powlekany PCV.
- Zuzia111
- Od: 13 paź 2016, o 16:43
Desire85...widać masywna konstrukcja i bardzo ładna. . Przydała by mi się taka ale u mnie na działkach złomiarze by zadziubali Chyba tylko drewniana wchodzi w grę, nie mam innego pomysłu.
- ewelinaz
- 50p
- Od: 11 lut 2016, o 10:31
- Kontakt:
Ależ on jest piękny! Bardzo ładnie zagęszczony od dołu powojnik Piilu. Zazdroszczę takiego okazu
- Osmunda
- 500p
- Od: 18 maja 2016, o 08:43
Jaka podpora dla kiwi ?
Może ktoś poradzi jak samodzielnie wykonać podporę dla kiwi.Nie znam odmiany.Dostałam krzew już podobno paroletni.U mnie rośnie już dwa lata i ma mnóstwo pędów.Do tej pory nie interesowałam się nim specjalnie ale teraz chciałabym o niego zadbać.W ubiegłym roku dokupiłam żonę/męża ponieważ nie miał ochoty owocowć.
Rosną obok siebie.W pobliżu nie ma żadnej ściany przy której można postawić podporę.
Interesuje mnie tani , do samodzielnego wykonania pomysł.
Rosną obok siebie.W pobliżu nie ma żadnej ściany przy której można postawić podporę.
Interesuje mnie tani , do samodzielnego wykonania pomysł.
Stelaż, podpora pod agrest pienny.
Posadziłem nowe krzaki agrestu i chcę zrobić dla nich solidne podpory, muszą być trwałe i estetyczne. Szukam jakiś ciekawych pomysłów, konceptów. Proszę o pomoc, fotki, szkice mile widziane.