Powrót na główną stronę Forum. Ogrodniczo Działkowe Forum.
Najlepsi polscy Fachowcy. Bazy wiedzy praktycznej. Porady.
  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w temacie  [ Posty: 532 ] 
Przeszukiwarka poniższego WĄTKU:
Idź do strony nr...        1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 38  
Autor Wiadomość
zuzola11
 Tytuł: Re: Kuchnia Justyny
PostNapisane: 7 paź 2014, o 11:22 
Offline
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Avatar użytkownika
Postów: 1219
Skąd: zachodniopomorskie

 ---
Ja przepis podzieliłam sobie na "pół" bo miałam tylko 3 kg buraczków więc octu tez dałam połowę z przepisu i jak dla mnie tego octu może byc faktycznie mniej . Następnym razem jak będę robic będę dawała mniej niż jest w przepisie (ale to są moje spostrzeżenia może ktos lubi takie octowe smaki). Ogólnie bardzo fajny przepis ze słoiczka do salaterki i gotowa sałatka obiadowa.

_________________
zuzola11 zapraszam - Moje pierwsze "kroki" na działce
Kasia
viewtopic.php?f=63&t=77927&start=1


Góra   
  Zobacz profil      
 
duju
 Tytuł: Re: Kuchnia Justyny
PostNapisane: 7 paź 2014, o 12:58 
Offline
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Avatar użytkownika
Postów: 4189
Skąd: wielkopolska

 1 szt.
Tak ja napisała Kasia, ocet rzecz gustu.
Ja w tych buraczkach octu nie wyczuwam, bo za dużo sama nie lubię. Ocet równoważy cukier. Dla mnie są w sam raz - takie uwielbiam. Ten przepis jako jedyny też ;) - bo jak kupię buraczków trochę, tak na obiad, to później nie bardzo umiem je doprawić, a te są wyważone w smaku.
Próbowałam już wiele przepisów i te wydaja mi się najlepsze.

_________________
Pozdrawiam - Justyna Storczyki
Od kuchni
Ogród Justyny cz. III


Góra   
  Zobacz profil      
 
cantati
 Tytuł: Re: Kuchnia Justyny
PostNapisane: 9 paź 2014, o 02:27 
Offline
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Avatar użytkownika
Postów: 2131
Skąd: Świętokrzyskie

 więcej niż 1
Justynko, zrobiłam Twoje buraczki, dla mnie ilość octu i ostrość idealna ;:333 Dzięki za przepis ;:196

_________________
Pozdrawiam, Dorota


Góra   
  Zobacz profil      
 
duju
 Tytuł: Re: Kuchnia Justyny
PostNapisane: 9 paź 2014, o 08:36 
Offline
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Avatar użytkownika
Postów: 4189
Skąd: wielkopolska

 1 szt.
Doroto, bardzo się cieszę, że smakują. Tak jak pisałam dla mnie one są najlepsze, wyważone w smaku, takie lubimy.

_________________
Pozdrawiam - Justyna Storczyki
Od kuchni
Ogród Justyny cz. III


Góra   
  Zobacz profil      
 
marzena06
 Tytuł: Re: Kuchnia Justyny
PostNapisane: 12 paź 2014, o 21:25 
Offline
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Avatar użytkownika
Postów: 3072
Skąd: wielkopolska

 1 szt.
Justynko wpisuję się aby Cię nie zgubić , przepisy ciekawe skorzystam :wit

_________________
Kwiat jest uśmiechem rośliny Pozdrawiam Marzena
Moje wątki
Marzenkowo cz.1


Góra   
  Zobacz profil Wyślij e-mail      
 
Olago
 Tytuł: Re: Kuchnia Justyny
PostNapisane: 12 paź 2014, o 22:20 
Offline
200p
200p
Avatar użytkownika
Postów: 220
Skąd: Gdańsk

 ---
duju napisał(a):
Teraz robię karkówkę wg. Cantati, ale lekko zmodyfikowana, bo zamiast pieczarek daję białą kapustę, marchewkę i jedną pietruszkę.

A konkretnie? :D


Góra   
  Zobacz profil Wyślij e-mail      
 
duju
 Tytuł: Re: Kuchnia Justyny
PostNapisane: 12 paź 2014, o 22:36 
Offline
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Avatar użytkownika
Postów: 4189
Skąd: wielkopolska

 1 szt.
Karkówka wg. Cantati - to jej przepis - tutaj viewtopic.php?p=3402721#p3402721

Składniki:

8-10 plastrów karkówki
2 średnie cebule
300g pieczarek
3 niewielkie strąki kolorowej papryki
500ml łagodnego ketchupu
300-400ml lekkiego przecieru lub soku pomidorowego
sól i pieprz do smaku

Wykonanie:

1. Plastry karkówki ułożyć w żaroodpornym naczyniu. Warzywa oczyścić, cebulkę pokroić w piórka, paprykę w paseczki a pieczarki w półplasterki.
2. Na przygotowane mięso rozłożyć pokrojoną cebulkę, pieczarki i paprykę. Ketchup i przecier lub sok pomidorowy wymieszać.
3. Mięso i warzywa polać sosem. Ja nie przyprawiam dodatkowo solą ani pieprzem, dla nas ketchup jest wystarczająco słony i pikantny, ale jeśli ktoś lubi bardziej ostro lub słono, można przed polaniem mięsa wmieszać do sosu przyprawy wg uznania.
4. Naczynie przykryć i wstawić do nagrzanego do 180?C piekarnika. Piec ok. godzinę, aż mięso będzie miękkie. Można podawać z ryżem, ziemniakami lub z pieczywem.

_________________
Pozdrawiam - Justyna Storczyki
Od kuchni
Ogród Justyny cz. III


Góra   
  Zobacz profil      
 
Olago
 Tytuł: Re: Kuchnia Justyny
PostNapisane: 13 paź 2014, o 14:50 
Offline
200p
200p
Avatar użytkownika
Postów: 220
Skąd: Gdańsk

 ---
Dziękuję, to z przyjemnością wypróbuję.
Ja tu często zaglądam, oblizuję się i podziwiam, że Tobie się chce robić takie pyszne rzeczy :D Ale mięsko to zrobię :D


Góra   
  Zobacz profil Wyślij e-mail      
 
duju
 Tytuł: Re: Kuchnia Justyny
PostNapisane: 13 paź 2014, o 15:05 
Offline
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Avatar użytkownika
Postów: 4189
Skąd: wielkopolska

 1 szt.
Mogę wiedzieć jak masz na imię? Teraz Madzia śpi a ja lepię foremeczki - będą babeczki :)

_________________
Pozdrawiam - Justyna Storczyki
Od kuchni
Ogród Justyny cz. III


Góra   
  Zobacz profil      
 
cyganka77
 Tytuł: Re: Kuchnia Justyny
PostNapisane: 13 paź 2014, o 16:32 
Offline
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Avatar użytkownika
Postów: 2123
Skąd: mazowieckie

 1 szt.
Justynko robiłam rogaliki, pychotka :).

_________________
Aśka
Kawałek szczęścia cz. 2


Góra   
  Zobacz profil Wyślij e-mail      
 
Olago
 Tytuł: Re: Kuchnia Justyny
PostNapisane: 13 paź 2014, o 17:04 
Offline
200p
200p
Avatar użytkownika
Postów: 220
Skąd: Gdańsk

 ---
Aj, przepraszam, ja wychowana na forach, na których nickami się operuje :oops:
Ola jestem, leniwa do pieczenia ciast i tylko z prodiżem, ale za to poprawiam sobie humor czytając Twój wątek :D


Góra   
  Zobacz profil Wyślij e-mail      
 
duju
 Tytuł: Re: Kuchnia Justyny
PostNapisane: 13 paź 2014, o 18:03 
Offline
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Avatar użytkownika
Postów: 4189
Skąd: wielkopolska

 1 szt.
Olu, to chociaż w biodra za dużo nie idzie. Moje babeczki na ukończeniu - pierwszy raz robię z masą serową - gotowaną.

_________________
Pozdrawiam - Justyna Storczyki
Od kuchni
Ogród Justyny cz. III


Góra   
  Zobacz profil      
 
AGNESS
 Tytuł: Re: Kuchnia Justyny
PostNapisane: 13 paź 2014, o 18:22 
Offline
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Avatar użytkownika
Postów: 25998
Skąd: lubelskie

 1 szt.
Justynko bardzo ciekawa jestem Twoich babeczek. Mam nadzieję, że gdy zrobisz to wrzucisz fotkę i przepis :D

_________________
Ogródek AGNESS cz.21 - aktualna...Kuchenne inspiracje AGNESS cz. 3 - aktualna
...Pogaduchy u AGNESS cz.6 - aktualna...ZAPRASZAM -spis linków...

Góra   
  Zobacz profil      
 
Joanna_68
 Tytuł: Re: Kuchnia Justyny
PostNapisane: 13 paź 2014, o 22:09 
Offline
200p
200p
Avatar użytkownika
Postów: 306
Skąd: Śląsk/Opolskie

 1 szt.
I ja też ciekawa jestem tych babeczek Justynko :wit

_________________
Pozdrawiam Aśka


Góra   
  Zobacz profil Wyślij e-mail      
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w temacie           [ Posty: 532 ]  Idź do strony nr...        1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 38  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


    |    Kto przegląda ten dział ?

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

..
Skocz do:  
www.marolex.pl    E-sklep Marolex
  * Witryna używa cookies. Polityka cookies.  Użytkowanie witryny oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookies i akceptację Regulaminu. *