To co najlepsze - szarotka w kuchni
- mamafrania
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 3864
- Od: 13 paź 2011, o 13:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Mazowieckie
Re: To co najlepsze - szarotka w kuchni
Głodna jestem...zajrzałam, czytam...i widzę tytuł:krówka pod pierzynką i szukam krówki
- labka1
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 4410
- Od: 4 wrz 2012, o 16:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Lokalizacja: Radom
Re: To co najlepsze - szarotka w kuchni
Mięsko... Mniammm
Dobrze,że juz jadłam..bo wyglada smakowicie..i by mnie ściskało w żołądku
Dobrze,że juz jadłam..bo wyglada smakowicie..i by mnie ściskało w żołądku
- elcia1974
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 9111
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: dolnośląskie
Re: To co najlepsze - szarotka w kuchni
Ta karkówka to w sam raz coś dla mojego eM-ka. Juz widzę, jak mu się buzia do niej uśmiecha
na pewno wypróbuję
na pewno wypróbuję
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
- jola1313
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 5412
- Od: 21 sty 2012, o 14:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: okolice Suwałk
Re: To co najlepsze - szarotka w kuchni
Dorota,a przepis na mietowke podaj
-
- 1000p
- Posty: 6118
- Od: 21 sie 2011, o 14:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Lokalizacja: Gmina Nowe nad Wisłą
Re: To co najlepsze - szarotka w kuchni
Proszę bardzo:
Miętówka
Potrzebujesz: 1 garść liści świeżej mięty, 0,5 litra spirytusu, 0,3 kg cukru, 0,5 litra wody.
Miętę zalej spirytusem i odstaw do naciągnięcia (nie dłużej niż 24godz, bo zbrązowieje). Następnie odcedź spirytus, rozpuść cukier w wodzie, trzymając roztwór na małym ogniu, aż do całkowitego rozpuszczenia. Przestudź wodę i połącz z miętowym spirytusem. Nalewkę trzymać należy w ciemnym miejscu i zużyć w ciągu 3 miesięcy.
Miętówka
Potrzebujesz: 1 garść liści świeżej mięty, 0,5 litra spirytusu, 0,3 kg cukru, 0,5 litra wody.
Miętę zalej spirytusem i odstaw do naciągnięcia (nie dłużej niż 24godz, bo zbrązowieje). Następnie odcedź spirytus, rozpuść cukier w wodzie, trzymając roztwór na małym ogniu, aż do całkowitego rozpuszczenia. Przestudź wodę i połącz z miętowym spirytusem. Nalewkę trzymać należy w ciemnym miejscu i zużyć w ciągu 3 miesięcy.
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
-
- 1000p
- Posty: 6118
- Od: 21 sie 2011, o 14:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Lokalizacja: Gmina Nowe nad Wisłą
Re: To co najlepsze - szarotka w kuchni
Witam w to pochmurne niedzielne popołudnie, na poprawę nastroju proponuję
Sernik czekoladowy
200g pokruszonych biszkoptów
100g masła
Wymieszać okruszki z masłem (można dodać łyżkę kakao), ciastem wylepić tortownicę.
1kg twarogu trzykrotnie mielonego
200g drobnego cukru
budyń waniliowy lub śmietankowy
4 jajka
4 żółtka
Wszystko dokładnie wymieszać najlepiej zmiksować.
200 ml śmietany
400g gorzkiej czekolady
Rozpuścić czekoladę w śmietanie, ostudzić i dodać do masy serowej.
Przelać do tortownicy owiniętej w folie aluminiową. Ustawić na blasze z gorącą wodą (2cm), piec około 1,5 godz w temp 180*.
Tak wygląda po upieczeniu:
Tak po wylaniu czekoladowej polewy:
A tak już kawałek na talerzyku;
Smacznego
Sernik czekoladowy
200g pokruszonych biszkoptów
100g masła
Wymieszać okruszki z masłem (można dodać łyżkę kakao), ciastem wylepić tortownicę.
1kg twarogu trzykrotnie mielonego
200g drobnego cukru
budyń waniliowy lub śmietankowy
4 jajka
4 żółtka
Wszystko dokładnie wymieszać najlepiej zmiksować.
200 ml śmietany
400g gorzkiej czekolady
Rozpuścić czekoladę w śmietanie, ostudzić i dodać do masy serowej.
Przelać do tortownicy owiniętej w folie aluminiową. Ustawić na blasze z gorącą wodą (2cm), piec około 1,5 godz w temp 180*.
Tak wygląda po upieczeniu:
Tak po wylaniu czekoladowej polewy:
A tak już kawałek na talerzyku;
Smacznego
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
- labka1
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 4410
- Od: 4 wrz 2012, o 16:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Lokalizacja: Radom
Re: To co najlepsze - szarotka w kuchni
Taki trochę na angielski sposób.. ...spód z ciastek pokruszonych..wow..wyglada cudnie..moim chłopakom by smakowało..chyba skopiuje sobie..
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 24813
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: lubelskie
Re: To co najlepsze - szarotka w kuchni
Świetny pomysł z czekoladowym sernikiem.... uwielbiam serniki a takiego jeszcze nie robiłam.... Dorotko dzięki za pomysł, na pewno niebawem zrobię
-
- 1000p
- Posty: 6118
- Od: 21 sie 2011, o 14:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Lokalizacja: Gmina Nowe nad Wisłą
Re: To co najlepsze - szarotka w kuchni
Polecam, rozpływa się w ustach. Może nie jestem obiektywna, bo uwielbiam serniki, ale ten jest naprawdę przepyszny.
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
- mamafrania
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 3864
- Od: 13 paź 2011, o 13:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Mazowieckie
Re: To co najlepsze - szarotka w kuchni
Dorotko przybiegłam na serniczek .Napisz tylko co robisz żeby nie opadł, bo moje serniki zazwyczaj opadają
-
- 1000p
- Posty: 6118
- Od: 21 sie 2011, o 14:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Lokalizacja: Gmina Nowe nad Wisłą
Re: To co najlepsze - szarotka w kuchni
Aneczko nic nie robię, ten nie opada. Zrób tak jak w przepisie i sama się przekonasz. Może tylko podpowiem co robię z każdym ciastem wyjętym z piekarnika. Otóż nożem okrawam brzegi i nakrywam ciasto lnianym ręcznikiem do ostygnięcia. Może to jest ten sekret.
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
- mamafrania
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 3864
- Od: 13 paź 2011, o 13:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Mazowieckie
Re: To co najlepsze - szarotka w kuchni
Sprawdzę Tylko serek muszę ogrzać
- katharos
- 1000p
- Posty: 3057
- Od: 4 sie 2012, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: małopolska
Re: To co najlepsze - szarotka w kuchni
Ooo serniczki ja też lubię, zaraz spiszę sobie a że co tydzień mam kilo własnego to już wszystkie znane mi przepisy przerobiłam, dziś pojadę po mleczko to na niedzielę będzie sernik czekoladowy
Dorotko smakują wam red fantasy? bo ja się nie mogę do nich przekonać, choć frytek z nich nie robiłam
Dorotko smakują wam red fantasy? bo ja się nie mogę do nich przekonać, choć frytek z nich nie robiłam