Witam wszystkich
- Mariusz3357
- 1000p
- Od: 10 paź 2011, o 16:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- adamanna
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 kwie 2008, o 23:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Witam wszystkich
Zapach jest taki świeży , może faktycznie z jakąś delikatną nutą owocową , na pewno bardzo ładny i stosunkowo mocny - roslinkę czuć z odległości 1-2m . A jak zamknę drzwi do pokoju to zapach da sie wyczuc juz od progu tylko delikatniej
edit:
zidentyfikowałam zapach jako coś pośredniego pomiędzy zapachem rabarbaru - arbuza - melona
edit:
zidentyfikowałam zapach jako coś pośredniego pomiędzy zapachem rabarbaru - arbuza - melona
- adamanna
- Kontakt:
- marta325
- 1000p
- Od: 15 lip 2012, o 14:30
adamanna witaj. Piekne masz storczyki, no i vandzia ma sliczny korzonek. Na pewno da radę. Ja swoje trzymam w wazonie, a odkad na dnie zawsze jest troszke wody zdecydowanie lepiej rosną.
- Dusiaaa
- 1000p
- Od: 4 cze 2012, o 08:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
bardzo ładna kolekcja falków a vanda jak już puściła korzonki to będzie dobrze bo wygląda całkiem zdrowo trzymam kciuki za rozwój kolekcji
=> zapraszam na storczyki po mojemu<=
Marzy mi się: Bellina, Piccolo red, Black Bird,Vanda i więcej parapetów
Marzy mi się: Bellina, Piccolo red, Black Bird,Vanda i więcej parapetów
- adamanna
- Kontakt:
Martuś a czy najdłuższe korzonki Twoich wand dostają do tej wody na dnie ??? czy konczą się wyżej ???
- marta325
- 1000p
- Od: 15 lip 2012, o 14:30
adamanna te korzonki leżą w wodzie. Czasem tylko tę wodę wylewam. A za kilka godzin, jak obeschna, to wlewam nową wode. I chyba im tak dobrze, bo puszczaja coraz wiecej odrostow.
-
- 1000p
- Od: 19 mar 2013, o 17:07
Witaj Anka, nie wiem dlaczego wcześniej tutaj nic nie napisałam, aczkolwiek byłam i widziałam Masz piękne storczyki, bardzo zadbane i ciekawe okazy Ten ostatni nowy nabytek ma rewelacyjną warżkę, taki intensywny kolor świetnie kontrastuje z pastelowym kolorem kwiatka
Piękne Phal. masz Aniu, bardzo ładne kolorki. Roślinki zadbane. Nelly Isler widzę wypuszcza pędzik - moja już przekwitła (było to kwitnienie sklepowe) ale wypuściła dwa ładne przyrosty, więc liczę na kwiatki w niedalekiej (mam nadzieję ) przyszłości.
- Dufin
- Od: 18 cze 2012, o 11:03
Mnie urzekł trzeci storczyk od końca, ten żółciutki A Vanda świetnie wygląda, moja mimo, że powychodziło jej z 5 nowych korzonkow (takie kikutki) to ma bardzo wątle listki Mam jeszcze pytanie odnośnie Nelly Isler, czy werandujecie je by zakwitły na nowych przyrostach, czy jest to zbędne? Bo moja też wypuszcza 3, z czego tylko dwa rosną a trzeci stoi w miejscu i nie wiem czy trzeba jej jakoś pomóc, by były kwiaty
Aniu wspaniałe kwitnienie phalków i cambri. kolorki super.
Powodzenia
Pozdrawiam Stefanek
Mój W http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=64568" onclick="window.open(this.href);return false;
Mój W http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=64568" onclick="window.open(this.href);return false;
- adamanna
- Kontakt:
wszystkich miłych gości, dziękuje za pochwały roślinek i na poranną kawusię zapraszam
Nelly Isler to kwitnienie sklepowe, ja jeszcze nie wiem czy sie z nią dogadam.
Nelly Isler to kwitnienie sklepowe, ja jeszcze nie wiem czy sie z nią dogadam.
Witaj Aniu ,ja tez przy kawce .Piekna i zadbana kolekcja.Moj faworyt to ten pastelowy z pomaranczowa warzka.Co do wandy ,to korzenie nie moga lezec w wodzie non stop bo pognija.Nelly Isler jest piekna i mam nadzieje ,ze sie dogadacie i doczekasz sie wlasnych kwitnien.Ja niestety nie moge sie z moja dogadac ,jak stala tak stoi,od pol roku nic sie z nia nie dzieje