Amatorzy pomidorów gruntowych. Część 3

Warzywa w gruncie i pod osłonami.
Zablokowany
winterek
500p
500p
Od: 8 lis 2010, o 21:17
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Amatorzy pomidorów gruntowych. Część 3

Post »

Ze względu, na atrakcyjny, (nowy), kolor, dużo osób bawi się w krzyżowanie OSU Blue.
Pamiętaj, że też będzie wychodził z tego totalny bałagan, to nie wiem, czy warto w to wchodzić w tej chwili.
Zobacz, jaką różnorodność, miał w tamtym roku Reinhard Kraft.
Obejrzyj sobie 2012. Ale to chyba F3 dopiero.
U innych, będzie więc podobnie.

http://www.reinhard-kraft.de/
karr-km
200p
200p
Od: 3 paź 2011, o 18:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja mam 2 krzaki P 20 BLUE OSD i oba mają ciemne łodygi. Nasiona są z akcji wymiany od Cantati o ile dobrze pamiętam. Wieczorem postaram się wrzucić ich fotki.
marcoman
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 2 lut 2013, o 11:38

Post »

winterek pisze:Osobom, którym pomidorki w gruncie, załatwił grad, a mają jakiś foliaczek, szklarenkę, może przyda się ten filmik :
http://translate.googleusercontent.com/ ... pOg_d_sWoQ
Ukorzeniłem w podobny sposób, w tamtym roku kilkanaście winorośli i kilka krzewów ozdobnych.Jak dla mnie ,to bardzo dobra i prosta metoda ,zeby mieć klon roślinki ,którą mamy u siebie ,a nie chcemy wydawać pieniędzy na kolejną sztukę.

Edit.Nie wiem dlaczego mi tak rozciągnęło tekst :roll:
Pozdrawiam,Mariusz.
x-a-8
---
Od: 30 lis 2012, o 20:23

Post »

karr-km pisze:Ja mam 2 krzaki P 20 BLUE OSD i oba mają ciemne łodygi.
Też tak mam.
Ale bardziej fioletowy krzak od P20 który mam - to jakiś chiński, którego nasionka dostałem w prezencie. Nawet liście są solidnie pociągnięte fioletem.
Awatar użytkownika
cantati
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2012, o 17:00
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

U mnie i w tym i w ubiegłym roku P20 był z początku fioletowy nie tylko na łodygach, ale i na liściach. On juz tak ma :) Potem z tego wyrasta i robi się ciemno zielony, jedynie łodygi sa lekko podbiegnięte fioletem. Co do tego pomidorka to nasionka, które trafiy na akcję ode mnie pochodziły z pomidorka wysianego z nasionka, które sama dostałam, a które (z tego co pamietam) było zakupione w Tomatohobby jako P-20 Blue (Indigo Blue). To była wówczas jeszcze "nieoficjalna" odmiana, nie do końca ustalona. W tym roku weszła do sprzedaży ostateczna wersja tej odmiany, ponoć zawierająca jeszcze więcej antyoksydantów i stabilniejsza, pod nazwą Indigo Rose. Wysiałam go w tym roku (Teresa Termic88 chyba też), więc będzie można porównać czy rzeczywiście będzie jakaś różnica :)
Agulka, też te krzyżówki juz namierzyłam i chyba się nie oprę... ;:306
Pozdrawiam, Dorota
winterek
500p
500p
Od: 8 lis 2010, o 21:17

Post »

Tylko pamiętajcie dziewczyny, że w tym roku, te krzyżówki, to dopiero F5. Przynajmniej Indigo Apple. Moim zdaniem, za wcześnie na wprowadzanie ich do obrotu.
Ale, jak są chętni.....
To tak, jak "Rudy", który rósł rok temu. A w tym sezonie, ciągle jeszcze wariuje z liśćmi.
wadera4
50p
50p
Od: 1 maja 2013, o 13:44

Post »

Mam pytanie z cyklu głupich... Jak wygląda kwiat pomidora zanim zmieni się w owoc? Czy on usycha?... :oops:
Awatar użytkownika
apw81
200p
200p
Od: 11 lis 2011, o 17:09

Post »

I tu proszę o diagnozę- czy da się uratować jeszcze te pomidory ??? Co powinnam zrobić...???

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Mam Substral Magiczna SIła, nawóz interwencyjny do pomidorów-użyć go...?

Dołki pod pomidory były zaprawiane obornikiem, to ta pogoda tak je załatwiła..... co robić?
pozdrawiam Asia

"Willst du ein Tag glücklich sein, betrinke dich. Willst du ein Jahr glücklich sein, heirate. Willst du ein Leben lang glücklich sein, werde Gärtner." Życie- to życie- nie miód, a jednak cud a jednak cud
mk1a
100p
100p
Od: 6 maja 2012, o 20:15
Kontakt:

Post »

jest tyle fotek powstawianych na pewno widać
a kwiat nie usycha tylko płatki więdną bo są zbędne i rodzi się pomidorek maciupki
apw 81
widac że po zalaniu
ja bym dał powietrza korzeniom znaczy poruszył delikatnie ziemie żeby osuszyć korzenie
wadera4
50p
50p
Od: 1 maja 2013, o 13:44

Post »

No to ja takiego maleńkiego pomidorka chyba ostatnio usunęłam ;:145
Tyle się naczytałam o tej szarej pleśni, naoglądałam zdjęć, że jak zobaczyłam takiego zeschniętego/zwiędłego kwiatka usunęłam go. O ja głupia ;:223 ;:145
mk1a
100p
100p
Od: 6 maja 2012, o 20:15
Kontakt:

Post »

forumowicz zawsze powtarza nikt i nic tak nie szkodzi pomidorom jak opiekun
od tej pory zawsze daje sobie na wstrzymanie a jak mam obawy to najpierw pytam potem działam
Kasencja

Post »

Agulka11 pisze:Przy okazji znalazłam kilka innych, które są krzyżówkami z OSU - Amethyst Jewel, Blue Beauty, Indigo Apple...
A jeszcze jedna z nim krzyżówka i Bawolim Sercem Kasencji ;:128 , rośnie od dwóch tygodni w dolnośląskim ;:224 .
Owoc już widać :) .
Awatar użytkownika
apw81
200p
200p
Od: 11 lis 2011, o 17:09

Post »

forumowicz i inni kochani :) co Ty byś zrobił na moim miejscu z pomidorkami w takim opłakanym stanie jak na fotach powyżej?
pozdrawiam Asia

"Willst du ein Tag glücklich sein, betrinke dich. Willst du ein Jahr glücklich sein, heirate. Willst du ein Leben lang glücklich sein, werde Gärtner." Życie- to życie- nie miód, a jednak cud a jednak cud
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
OgrodnikSebek
200p
200p
Od: 29 mar 2013, o 12:08

Post »

apw81 zruszaj grabiami tą ubitą ziemię bo widać że woda tam stała i piach wypukał .
Sebastian . Zapraszam na : http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=65136" onclick="window.open(this.href);return false;
karr-km
200p
200p
Od: 3 paź 2011, o 18:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jak obiecałem daję fotki INDIGO BLUE P20 BLUE OSD Obrazek Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Uprawy WARZYWNICZE”