Olus-rybka jest rewelacja,jeżeli utrafi sie z solą i ew innymi przyprawami to niebo w gębie
napisz jak Ci smakowała
za podpowiedź z papryczkami dziękuję-nie wpadłam na to
rybkę już mam w planie z dodatkiem np cukinii-nie dawałam czosnku i to dobra decyzja
dzisiaj kolejny dzień oddawałam się kulinarnym fantazjom-zaczyna mnie to zastanawiać-gotuję jak nakręcona którys dzień z kolei-super zima nadchodzi czy co?sporo czosnku sie przewija ...moża taka profilaktyka p/grypie...w każdym razie wszystkie buzie i brzuchy bardzo zadowolone
stygnie smalczyk z papryczka i cebulką,czosnkiem,paprykarz REWELACJA,pieróg z pieca nadziewany kaszanką,wątróbką i jabłkiem-M stwierdził,że znalazł skarb
paprykarz modyfikowałam -zachęcam
PAPRYKARZ
-2 średnie cebule drobno pokroić i podsmażyć na oleju
- dodać 1 marchew startą bardzo drobno(DROBNIEJ NIŻ WARZYWNA)
-pokroić w kostkę świeżą rybkę 30-40dkg-dodać ,smażyć do jej rozdrobnienia
-dodać mały koncentrat pomidorowy,posolić,popieprzyć,ja daję chili,smażyć
-ugotować wcześniej woreczek ryżu,dodać
-obraną z ości i skóry wędzoną makrelę dodać,ew podlać wodą ok 1/2-3/4szklanki
dusić chwilę mieszając ew doprawić
REWELACJA
