Kanna - paciorecznik - cz.3

Tulipany, krokusy, narcyzy, lilie, dalie, begonie, irysy, kanny, bratki, maciejki, ...
Zablokowany
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2009, o 21:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kanna-paciorecznik cz.3

Post »

Jolu. Jestem cierpliwy. Wierzę,że po rozmowie :wink: wszystko się odmieni. Nie tylko wróci normalność w pogodzie. Na paskach mi nie zależy tak bardzo. Ma i tak swój urok. Gorzej z zakupionymi w tym roku. Jeszcze tak nie byłem "nabity w butelkę" i jak na nie patrzę to odechciewa mi się wszystkich kann. Nawet nie ma jak ich wykopać i wyrzucić bo bagno w ogrodzie.
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A ja moją niby Pink trzymam, moze dojdzie do odmianowego wyglądu ;:224
Jeśli nie canny i tak są piękne, dostojne istrojne nie wyrzucę z pewnością :uszy
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu przeglądałem Twój wątek i pokazywałaś Pica z dużym już pędem kwiatowym - jeszcze kwiat nie pokazał się? Ciekawy jestem czy też będzie jasnopomarańczowy.
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p
Od: 9 sty 2010, o 16:59

Post »

drozd pisze:Przemku. Ślicznie już kwitną Twoje kanny. Chyba w szklarni je pędziłeś:
Janusz to kanny od Ciebie tak kwitną :D , pozostałe nie mają najmiejszego zamiaru.

e-genia pisze:Moja od Przemka jest słabo wybarwiona ale troszkę białego ma ,nie mam pojęcia od czego to zależy , rosną obok siebie .

Genia
Geniu z tym Stuttgartem tak to dziwnie jest, spójrz na zdjęcie mojego najpierw miał liście prawie całe zielone z malutkim białym akcentem, a teraz ma liście prawie całe białe
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Janusz tu pokazywałam kwiat domniemanego Pinca
http://i51.tinypic.com/csrvn.jpg

Teraz bardziej chyba w kierunku różu, ale pogoda nie sprzyja fotografowaniu. Może wieczorem.
MLODA1
500p
500p
Od: 2 kwie 2010, o 23:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Moje kanny maja już pąki, ale jest chyba zbyt zimno, bo nie chcą się wcale rozwijać.
Awatar użytkownika
Dyshia
1000p
1000p
Od: 17 lut 2010, o 12:19

Post »

Jedna będzie kwitła niebawem. :D Kwiat pnie sie do góry. Wkrótce się przekonam, co kupiłam.
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

Januszu (Drozd) jak wygląda teraz Twoja Pink Sunburst? Jestem prawie pewna że Ty, Pamelka i ja mamy tą samą roślinę. Patrząc na zdjęcie z pierwszej strony tego wątku chcę powiedzieć, że mój paciorecznik miał takie same liście gdy był młody. Czerwcowe zdjęcie nieco pod słońce:

Obrazek
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bufo-bufo a masz może kwiatek? Z listków wygląda identycznie, wiec moze jednak to ona.
W sezonie złapie nam odmianowe cechy ;:224
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

Pamelko - jak zakwitnie zrobię zdjęcie. Andres74 - że niby moja kanna nie wygląda zdrowo? Specjalnie jej nie rozpieszczam więc może dlatego? Mi się podoba. Najbardziej boję się, że zaszkodzi jej wiatr bo zauważyłam, że źle go znosi.
Awatar użytkownika
bina12
1000p
1000p
Od: 17 mar 2011, o 13:15

Post »

Ja w bardziej przyziemnej kwestii ;:224 - moje reanimowane Canny z All. wreszcie raczyły coś pokazać po tygodniowych opadach i prośba o identyfikację co to za wściekłe żółcie i pomarańcze zakwitły ;:88 Obrazek Obrazek Obrazek
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa

Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu
Dziękuję za trud włożony w tłumaczenie tekstu.
Ewo
Zdjęcie trochę nie wyraźne ale porównaj z Kanną Golden Lucifer

http://i25.tinypic.com/25g9elu.jpg
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Janusz ja na swoich znalazłam jedna kannę która mnie martwi ma takie rdzawe przebarwienia przy nerwach liści , nie wiem jaka odmiana abo jak wiesz nie mam opisanych , ale to moja kanna od dawna ,pewnie zaszkodziło jej zalanie w piwnicy wiosną .

Zobacz jaki znalazłam sposób na Amelkę ,żeby ochronić Kleopatrę :;230
Postawiłam ławeczkę .

Obrazek

Te małe cebulki Ismeny od Ciebie też zakwitną , maja już paki , a myślałam że będą tylko liście :heja

Genia
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu. Można brać pod uwagę i tę ewentualność jednak kanny nie są takie jak były w początkach moje 'przygody' z nimi. Przeglądałem zdjęcia z początków uprawy kann różnica jest zauważalna i ta znacznie w porównaniu z obecnymi niestety na niekorzyść. Różne były lata ale już w połowie lipca to nie pamiętam takiego roku,by nie było wysypu kwiatów. Teraz przywiduję na koniec a raczej początek sierpnia. Pewnie będę inne wieści z zachodniej Polski tam pogoda jest bardziej sprzyjająca kannom.
Geniu
Wcale Ci się nie dziwię,że po tym artykule niepokoją Cię wszelkie zmiany na kannach. Pewnie w najbliższym czasie będzie więcej takich wypowiedzi od forumowiczów. Sam będę bacznie obserwował dalszą wegetację swoich. Jednego nie mogę zrozumieć skąd są takie zmiany w kannach. Pisałem już w poprzednim wątku,że wszystkie nowo nabyte kanny sadzę na rozsadniku i podejrzane wyrzucam tak i nadal to czynię a w tym roku mam ich wiele poza ogrodem i pewnie też większość wyrzucę.
Dobry sposób na uratowanie Cleopatry - szkoda tylko,że ławeczka zasłoniła jej urok. Trzeba poczekać aż ja przerośnie.
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

To pokażę, co u mnie ruszyło:

Picasso, a miał być Talisman, ale na pociechę piękny dorodny i, co najważniejsze - zdrowy, bez przebarwień!!!

Obrazek

Coś "Pink", ale ja sama nie pamiętam :-( Kupiłam kilka na raz i w końcu nie wiem co to.

Obrazek

Jacob's Coat, uroczy, ale liście z przebarwieniami, z tendencja ozdrowieniową więc pół biedy :-) na razie rosną i są.

Obrazek
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Zablokowany

Wróć do „Rośliny CEBULOWE i jednoroczne”