Witam miłych gości

Nawet nie wiecie, jak mnie ucieszyły Wasze wpisy, że ktoś tu w ogóle zagląda
Aniu, zaraz będzie kolejny przepis ale na coś z dyni - muszę poszukać
Kotu smakowało

Mój ewentualnie raczy spróbować, jak jest śmietana
Olibabko, zaraz wstawię coś nowego
Wisienko, ja też bardzo lubię sałatki i surówki. Zaraz będzie następna
Aniu,
Dosiu, Jadziu podaję przepis na herbatkę ale niestety zdjęcia nie mam
HOT LEMON GINGER HONEY
-kawałek imbiru umyć, obrać ze skórki i posiekać w drobną kosteczkę
-miód rozrobić z odrobiną wody i zalać nim imbir
-wstawić do lodówki na 12h
-łyżeczkę kopiastą imbiru z miodem włożyć do szklanki, zalać wrzątkiem i dodać plasterek cytryny
-ewentualnie dosłodzić miodem
-no i gotowe do picia

(lubię rozgryzać trochę imbiru ale odrobinę, bo piecze bardzo)
-pozostały imbir może stać w lodówce, dlatego warto za jednym razem warto zrobić kilka porcji
SURÓWKA Z KAPUSTY ZE ŚLIWKAMI
składniki:
30dag kapusty białej
15dag śliwek
10dag jabłek
1łyżeczka musztardy
3łyżki śmietany
2łyżki oliwy
2łyżki natki pietruszki
sól, pieprz, cukier
sposób wyk.:
-kapustę i jabłka poszatkować
-ze śliwek usunąć pestki i pokroić w paski
-z oliwy, śmietany, musztardy i przypraw zrobić sos
-wymieszać wszystkie składniki
-bardzo dobre z rzeżuchą
-zimą używam suszonych śliwek
