Pomidory z nasion od Kozuli
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 25 cze 2010, o 23:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Nasiona pomidorów od kozuli
Kozula niskie pokłony dla Twoich pomidorków. Ten widok zapiera dech w piersiach aż brak mi słow więc nic więcej nie napisze.....
-
- ---
- Od: 10 kwie 2008, o 17:03

- bogusia177
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
Ciekawe jakie w smaku.... 

-
- Od: 8 maja 2010, o 22:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kozulo ,moje gratulacje za wytrwałość
w wyprowadzaniu nowych linii odmianowych ,teraz naprawdę jestem pod wrażeniem .

-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 15 gru 2009, o 11:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ładne są wszystkie, gratuluję
Zastanawiam się czy one już mają utrwalone cechy, czy powtórzą,czy jeszcze się zmienią?

Zastanawiam się czy one już mają utrwalone cechy, czy powtórzą,czy jeszcze się zmienią?
Kozula kładzie na kolana....
ciekaw jestem ile owoców zawiąże ta chmura kwiatów megagroniastego, na pewno jesteś baaardzo zajęta teraz, ale jak była by możliwość zrobienia fotki z dojrzewającymi owockami w przyszłości, było by miło...
Następna fotka, kolory, wzory....
Czekam z niecierpliwością, aż napiszesz coś więcej na ich temat. Póki co
Pozdrawiam!
bullfan

Następna fotka, kolory, wzory....

Pozdrawiam!
bullfan
- GunnarSK
- Od: 1 paź 2009, o 17:10
Pozwoliłem sobie umieścić tłumaczenie pierwszego postu w tym wątku (spis) i krótki opis w dwóch forach amerykańskich:
http://www.tomatoville.com/showthread.php?t=15096
http://thetomatogarden.proboards.com/in ... age=1#4714
Zwłaszcza na drugim forum (gdzie jest też osobne subforum o pomidorach ziemniaczanych z gospodarzem Spudleafwillie/Bill Malin) była mocna reakcja, i sugerowano, żeby tam Kozula pisała (ewt. w moim tłumaczeniu), i jeden z uczestników (hodowca dla rynku) chciałby nasiona (pewnie też w ramach wymiany). Nie wiem, czy mi się uda uzbierać z tego, co mi Ida dała, ale pewnie ktoś inny (np. MagdaMisia) będzie miał nasiona i chęć.
http://www.tomatoville.com/showthread.php?t=15096
http://thetomatogarden.proboards.com/in ... age=1#4714
Zwłaszcza na drugim forum (gdzie jest też osobne subforum o pomidorach ziemniaczanych z gospodarzem Spudleafwillie/Bill Malin) była mocna reakcja, i sugerowano, żeby tam Kozula pisała (ewt. w moim tłumaczeniu), i jeden z uczestników (hodowca dla rynku) chciałby nasiona (pewnie też w ramach wymiany). Nie wiem, czy mi się uda uzbierać z tego, co mi Ida dała, ale pewnie ktoś inny (np. MagdaMisia) będzie miał nasiona i chęć.
pozdrawiam, Gunnar
- dominikams
- Od: 21 sty 2008, o 10:48
Bardzo bym chciała, żeby był to mój pomidor, ale to fotka MG Kozuli, która była na wcześniejszej stronieDorcinda pisze:...ciągle rośnie, więc może uda mi się dogonić Dominikę![]()

- ankha
- Od: 5 kwie 2009, o 17:17
O ja sny... gwint
, myślę że megagroniasty powinien zostać megagroniastym - Kozulko, wszyscy go tak kojarzą, a ja w tym roku będę kwiczeć o trzy nasionka 

- kozula
- Od: 21 sie 2008, o 20:42
- Kontakt:

Oto gwóźdź programu , na ciemnomalinowym tle złote paski . Wygląda jak inkrustowany złotem . Niestety zdjęcie nie jest w stanie oddać w pełni urody tego pomidora . Od przyszłego roku zebry zaczną powtarzać cechy przynajmniej w 50 % , w pozostałych przypadkach moga wychodzić jeszcze inne . Nie wszystkie zebry są na zdjęciu grupowym . reszta innym razem . Malinowe wyszły mi smakowo na tyle , że jak już ludziskom braknie owoców , zjedzą chyba liście , na koniec podgładzą właścicielem , chociaż to marna przekąska .
Pozdrawiam , kozula .
-
- ---
- Od: 10 kwie 2008, o 17:03
Kozulo Ty to jednak masz kuku na muniu ...ja też
To jest nader delikatnie opisane przeze mnie ,m się wypowiedział o nas ciut inaczej ...taaa
Pomidorasek mniam ,aż żal go zjeść
Należy Ci się Oskar
...,ale słodzę ...

To jest nader delikatnie opisane przeze mnie ,m się wypowiedział o nas ciut inaczej ...taaa

Pomidorasek mniam ,aż żal go zjeść

Należy Ci się Oskar

...,ale słodzę ...
- kluska301
- 10p - Początkujący
- Od: 7 kwie 2010, o 21:20
Kozulo CUDO!!! 

Dech zapiera z zachwytu. Brak słów do wyrażenia mojego uznania dla Ciebie
Zapomniałam nieśmiało poprosić o zapisanie mnie w kolejce na nasionka tych cudnych pomidorków 

- bogusia177
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
Jak inni chcą nasionka MEGAGRONIASTEGO to babcia też ,,,,
chociaż trzy ,,,,,

- dominikams
- Od: 21 sty 2008, o 10:48
kozula pisze:
Oto gwóźdź programu , na ciemnomalinowym tle złote paski . Wygląda jak inkrustowany złotem . Niestety zdjęcie nie jest w stanie oddać w pełni urody tego pomidora . Od przyszłego roku zebry zaczną powtarzać cechy przynajmniej w 50 % , w pozostałych przypadkach moga wychodzić jeszcze inne . Nie wszystkie zebry są na zdjęciu grupowym . reszta innym razem . Malinowe wyszły mi smakowo na tyle , że jak już ludziskom braknie owoców , zjedzą chyba liście , na koniec podgładzą właścicielem , chociaż to marna przekąska .
Pozdrawiam , kozula .
Ja nie wiem, Aniu, czy dobrze robisz pisząc tutaj takie rzeczy i wstawiając takie fotki

Wczoraj pokazywałam poprzednie zdjęcie córce i tłumaczyłam, jak tworzysz nowe odmiany - nawet na dziesięciolatce, która ma generalnie wszystko w nosie, zrobiło to wrażenie