Edyseja - orchidee
-
- 100p
- Od: 16 lut 2009, o 11:54
Re: Edyseja - orchidee
Cześć Edytko
Czy to jest braciszek mojego pallensa?? Ślicznie Ci zakwitł - ciekawi mnie czy kwiat zbieleje czy pozostanie taki kremowy.
Czy to jest braciszek mojego pallensa?? Ślicznie Ci zakwitł - ciekawi mnie czy kwiat zbieleje czy pozostanie taki kremowy.
witaj Aga, oj dawno żeśmy nie rozmawiały
nie, to jest storczyk z Niemiec. Braciszek Twojego ma się dobrze, jest już dorosły i wypuszcza właśnie drugi pęd (ale na kwiaty trzeba jeszcze poczekać):
dalszy jego rozwój będzie można podpatrywać u koleżanki z forum bo jedzie do niej.
A jak się miewa Twoje keiki pallensa?
nie, to jest storczyk z Niemiec. Braciszek Twojego ma się dobrze, jest już dorosły i wypuszcza właśnie drugi pęd (ale na kwiaty trzeba jeszcze poczekać):
dalszy jego rozwój będzie można podpatrywać u koleżanki z forum bo jedzie do niej.
Edyta
moja katlejka ma ciemno różową warżkę..justus27 pisze:Wszystkie piękne...Najbardziej zazdroszczę katlejki. Ty Masz moją wymarzoną żółtą z czerwoną warżką ;)
takie katlejaste jak opisujesz widuję co jakiś czas na aukcjach - od spełnienia marzenia dzieli Cię jedno kliknięcie ;)
Edyta
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jakie cuda... Bardzo oryginalne storczyki, a Cattleya ma pewnie bardzo duże kwiaty.
Edysejo obejrzałam cały Twój wątek i jestem zachwycona! Gratuluję przecudnej kolekcji! A zapachem konwalii u Cattlei mnie zaintrygowałaś. ) To wszystkie tak mają czy każda inaczej? <początkująca jestem, nie znam się...>
Magda
ma kwiaty ok. 10 cm średnicy więc jak na katleję średnie (bo są i wielkokwiatowe)Storczykowa pisze:Jakie cuda... Bardzo oryginalne storczyki, a Cattleya ma pewnie bardzo duże kwiaty.
Edyta
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
To i tak spore są... Szkoda, że nie zrobiłaś im zdjęcia od przodu.
zrobiłam tylko niezbyt mi się udały fotki
-- Pt 19 mar 2010 17:31 --
-- Pt 19 mar 2010 17:31 --
niektóre pachną podobnie.. słoneczno żółta z różową warżką b. intensywnie - w całym pokoju czuć, pozostałe delikatniej (jedne z lekko cierpką cytrusową nutą, inne mdławo i niezbyt ładnie)empe88 pisze:Edysejo obejrzałam cały Twój wątek i jestem zachwycona! Gratuluję przecudnej kolekcji! A zapachem konwalii u Cattlei mnie zaintrygowałaś. ) To wszystkie tak mają czy każda inaczej? <początkująca jestem, nie znam się...>
Edyta
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Edyseja...ale piękności ;) Pallens...maleńki, ależ cudny
Tak, tak...już 3 katlejki goszczą w moim domu...ale hmm...chcę czwartą, może na imieniny sobie zażyczę ;) Twoja cudna, dorodna i zdrowa roślinka ;)
Tak, tak...już 3 katlejki goszczą w moim domu...ale hmm...chcę czwartą, może na imieniny sobie zażyczę ;) Twoja cudna, dorodna i zdrowa roślinka ;)
- Mala_MI
- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Kontakt:
Piękny ! Kolekcja parapetowa bardzo imponująca. Widzę wszystkie w sphagnum. To są młodziutkie rośliny czy po prostu trzymasz większość roślin w mchu (bo wydaje mi się, że to są też rośliny już dorosłe).
Pallens pod kołderką ze sphagnum również? taki jest Twój patent? Dopytuję, bo nie wiem co zrobić ze swoją belliną, której żółkną liście
Pallens pod kołderką ze sphagnum również? taki jest Twój patent? Dopytuję, bo nie wiem co zrobić ze swoją belliną, której żółkną liście
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
-
- 100p
- Od: 16 lut 2009, o 11:54
Mój pallensik jest duzo mniejszy od Twojego - najdłuższy liść ma może z 13cm, ale ostatnio wypuscił dużo młodych korzeni i mam nadzieję, że teraz szybciej ruszy.edyseja pisze:
A dołączając się do dyskusji na temat katlejkowych zapachów zaprezentuję moją niedawno rozkwitłą piękność, wydającą miodowy zapach.
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
To chyba dla mnie ta katlejka....Ale cudna warżka i ta falbanka...marzenie
I chyba kwiaty ma ogormne?
I chyba kwiaty ma ogormne?